marți, 30 iulie 2013

Tenis peste tot în România, inclusiv la arenele CFR Iaşi !


Bogdan Apostol
În 2013, ca în fiecare an, Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi organizează în propria arenă două turnee internaţionale de tenis, denumite Circuitul FRT PRO - Trofeul Municipiului Iaşi. Primul a fost un turneu feminin, cu premii de 10.000 dolari, derulat în perioada 5-14 iulie, iar al doilea un turneu masculin, cu premii de 15.000 dolari, programat în intervalul de timp 9-18 august. Sunt probe de simplu şi dublu la fiecare turneu, cu participarea unor tineri jucători din toată lumea, inclusiv din Iaşi (ex: Ştefania Hristov, respectiv Bogdan Apostol, Teodor Leahu, George Cosmin Prisăcaru, Sorin Roşca).
În acest an, circuitul masculin de tenis al României cuprinde 10 turnee futures, iar primul a fost deja găzduit de Cluj-Napoca, în perioada 13-19 mai şi a avut premii totale de 10.000 de dolari.Turneul F1 de la Cluj-Napoca a fost organizat de Winners Tennis Club din localitate, iar câştigătorii au fost Piotr GADOMSKI (Polonia) – la simplu şi perechea  Romain ARNEODO (Franţa) - Benjamin BALLERET (Monaco) – la dublu.
A urmat turneul F2 de la Bucureşti (20-26 mai, cu premii de 10.000 dolari, în organizarea Academiei de Tenis Herestrău), unde câştigătorii au fost: Michael LINZER (Austria) – simplu şi Gero KRETSCHMER / Alexander SATSCHKO (Germania) – la dublu. La Bacău, în perioada 27 mai-2 iunie, s-a derulat turneul F3 – Trofeul Municipiului Bacău (cu premii de 15.000 dolari + ospitalitate, în organizarea SCM Bacău), unde s-au impus Jordi SAMPER-MONTANA (Spania) – la simplu şi Bradley KLAHN (SUA) / Michael VENUS (Noua Zeelandă) – la dublu masculin. 
În perioada 17-23 iunie, tot Winners Tennis Club din Cluj-Napoca a organizat un nou turneu, de data aceasta cu premii de 15.000 dolari, unde câştigătorii au fost: Rui MACHADO (Portugalia) – la simplu, respectiv Carlos BOLUDA-PURKISS /  Adam SANJURJO HERMIDA (Spania) – la dublu.
Un nou turneu a avut loc la Sibiu, în perioada 24-30 iunie, unde s-au impus Victor CRIVOI (România) – la simplu şi perechea Vlad Victor CORNEA /  Tudor Cristian ŞULEA (România) – la dublu.
A urmat turneul ITF de la Focşani (1-7 iulie), unde câştigătorii au fost Michael BOIS (Franţa) – la simplu şi cuplul Davide MELCHIORRE /  Francesco PICCO (Italia) – la dublu.
La Piteşti (8-14 iulie), turneul ITF a fost adjudecat de Kristijan MESAROS (Croaţia) – la simplu şi respectiv Claudio FORTUNA /  Giulio TORRONI (Italia) – la dublu masculin.
Ultimele 3 turnee masculine din circuitul ITF au loc la IAŞI (F 8 – în perioada 9-18 august), Mediaş (F 9, pe 19-25 august) şi Braşov (F 10, în intervalul 26 august - 1 septembrie 2013). Fiecare are premii de 10.000 de dolari, cu excepţia celui la de IAŞI, unde premiile totale ating 15.000 de dolari.
De asemenea, s-au desfăşurat şi două turnee challenger, la Arad (3-9 iunie, câştigat de Adrian Ungur) şi Timişoara (1-7 iulie, câştigat de austriacul Andreas Haider-Maurer), fiecare cu premii de câte 30.000 de euro.

* Şase turnee ITF în competiţia feminină din România

La feminin, în circuitul României, sunt programate în 2013 şase turnee ITF de 10.000 de dolari, la Timişoara (20-26 mai), Bucureşti (17-23 iunie), Balş (24-30 iunie), Iaşi (8-14 iulie), Arad (5-11 august) şi Bucureşti (19-25 august), unul de 25.000 de dolari, la Mamaia (26 august - 1 septembrie) şi unul de 50.000 de dolari la Craiova (12-18 august).
Primul turneu feminin al anului, cel de la Timişoara, a fost câştigat de elveţianca Xenia KNOLL – la simplu şi respectiv româncele Elena-Teodora CADAR şi Raluca Elena PLATON – la dublu.
Al doilea turneu, programat iniţial la Craiova, dar mutat din motive financiare la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, acolo unde directorul de turneu a fost binecunoscuta Florenţa Mihai, a fost câştigat de Irina Maria BARA (la simplu), respectiv cuplul Laura Ioana ANDREI - Raluca Elena PLATON (la dublu), toate jucătoarele fiind din România.
La turneul feminin de la Balş s-au impus Laura-Ioana ANDREI (România) – la simplu, respectiv Jaqueline Adina CRISTIAN / Raluca Elena PLATON (România) – la dublu.
În turneul „R 4” de la arena CFR Iaşi, la Trofeul Municipiului Iaşi, au câştigat  premiile puse în joc Marie BENOIT (Belgia) – la simplu, respectiv cuplul Irina Maria BARA / Diana BUZEAN (România) – la dublu.

* Turneele de la arenele CFR Iaşi ajung şi pe “micul ecran”

Referitor la cele două turnee de la arena CFR Iaşi, cele din lunile iulie şi august 2013, să menţionăm că postul de televiziune TELE M Iaşi a transmis finalele de simplu şi dublu în competiţia feminină şi va face acelaşi lucru şi la turneul masculin. Cu relatări zilnice a sosit pe calea undelor şi Radio România Iaşi, dar alături de tenisul internaţional de la arenele CFR Iaşi se mai află TVR Iaşi, Digi 24 Iaşi, publicaţiile Bună Ziua Iaşi, Ziarul de Iaşi, Evenimentul, Curierul de Iaşi, SPORT FAN CLUB – Dan Teodorescu, Aşii Români (agenţie de presă din Germania, cu sediul central la Nurnberg), revista Şapte Seri, site-urile www.clubsportivcfr.ro, www.frt.ro şi www.itftennis.com etc.
Un partener de nădejde al tenisului ceferist ieşean, cu implicaţii de marcă în cele două turnee ITF din acest an, de la arena CFR Iaşi, este şi firma RODOTEX Iaşi, managerul Florin Dobrea fiind un mare iubitor al sportului alb !
Să ne dorim în august 2013 spectacole sportive de bună calitate la arenele de tenis CFR Iaşi, acolo unde intrarea spectatorilor, pe durata competiţiei din circuitul internaţional ITF, este liberă !
Pe lista ITF, reactualizată marţi, 30 iulie, primii opt capi de serie ai turneului de la arenele CFR Iaşi sunt:
1. Javier MARTI (ESP)                      200 ATP         
2. Victor CRIVOI (ROU)                   206 ATP         
3. Arthur DE GREEF (BEL)               249 ATP         
4. Marc GINER (ESP)                       294 ATP         
5. Germain GIGOUNON (BEL)        303 ATP                     
6. Kristijan MESAROS (CRO)          322 ATP         
7. Rui MACHADO (POR)                360 ATP         
8. Julien OBRY (FRA)                      380 ATP

* Programul turneului internaţional masculin de tenis „Circuitul FRT PRO - TROFEUL MUNICIPIULUI IAŞI”

Perioada de desfăşurare a competiţiei, găzduită de arenele de tenis CFR Iaşi şi organizată de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis este 9 - 18 august 2013.
Programul de derulare al turneului internaţional masculin de la Iaşi se prezintă astfel:
9 august (vineri):
- Confirmarea participării jucătorilor pe tabloul de calificări în proba de simplu (în intervalul orar 16.00-18.00);
- Şedinţa tehnică pentru tragerea la sorţi a tabloului de calificări în proba de simplu masculin (după ora 18.00);
10 august (sâmbătă):
- Meciurile de pe tabloul de calificări de “48” – turul I;
11 august (duminică):
- Meciurile de pe tabloul de calificări de „48” – turul al II-lea;
12 august (luni):
- Meciurile de pe tabloul de calificări – turul al III-lea, cu menţiunea că cei 8 învingători din optimile de finală (finalele de calificare) vor promova pe tabloul principal al probei de simplu;
- Şedinţa tehnică pentru tragerea la sorţi a tabloului principal în probele de simplu şi dublu masculin;
- Conferinţa de presă oficială a turneului masculin de tenis de la Arena CFR Iaşi (la ora 18.15, la restaurantul Clubului Sportiv CFR Iaşi);
13-16 august (marţi, miercuri, joi, vineri):
- Desfăşurarea meciurilor de simplu şi dublu masculin de pe cele două tablouri principale, cu menţiunea că vineri după-amiază, pe 16 august, de la ora 16.00, va avea loc finala probei de dublu masculin pe terenul central “Ilie Năstase”, urmată de decernarea premiilor la dublu masculin;
17 august (sâmbătă):
- Semifinalele probei de simplu masculin;
18 august (duminică):
- Finala probei de simplu masculin şi decernarea premiilor la simplu masculin, de la ora 11.00, totul pe terenul central „Ilie Năstase”. În deschidere, de la ora 10.00 vor fi organizate câteva meciuri demonstrative de tenis.
Directorul de turneu este Vergil Aghion (antrenor de tenis la CS CFR Iaşi), iar supervisorul ITF este bucureşteanul Mihai Dumitrescu.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu