luni, 26 mai 2014

Blestemul aurului !



Pe 24 mai s-au încheiat la Brno (Cehia) Campionatele Mondiale de popice pentru seniori, după cele finalizate la juniori (U 23) şi Cupa Mondială de tineret (U 18). România a cucerit la aceste competiţii de nivel mondial 5 medalii, dintre care 3 de argint şi alte 2 de bronz, una dintre ele ajungând şi la Radu Balaban, cu dublă legitimare CFR Olimpia ACB Iaşi-Inter Petrila, care s-a clasat pe locul 3 în proba individual clasic la „U 18”.
De la echipa CFR Olimpia ACB Iaşi au fost prezenţi la „Mondialele” de la Brno popicarii Radu Balaban şi Bogdan Iura (ambii cu dublă legitimare cu Inter Petrila), Bogdan Tudorie, Vlad Nacu, apoi seniorii Mănel Manea şi Ion Cercel, alături de antrenorul federal Remus Antimirescu şi antrenorul Costică Ciurdea, ultimul fiind pe post de maseur, după absolvirea FEFS-ului din Dealul Copoului.
La Brno a fost prezent şi popicarul Paul Rohotin (ex-CFR Olimpia ACB Iaşi şi ex-Victoria Bamberg), dar el nu a putut evolua din cauza unor probleme medicale la coloana vertebrală.
De asemenea, nici Mănel Manea nu a fost în cea mai bună formă fizică, având şi el unele probleme medicale.
La finalul competiţiei, antrenorul federal Remus Antimirescu, care este şi antrenor la CFR Olimpia ACB Iaşi ne-a declarat: „Am cucerit la Brno 5 medalii, poate mai multe decât au crezut unii. Sunt mulţumit de rezultatele obţinute la Brno, mai puţin de evoluţia seniorilor la individual clasic, unde nici unul dintre ei nu s-a calificat la turneul final de 32. De asemenea, am jucat trei finale la Brno şi din păcate nu am câştigat niciuna ! Blestemul aurului se pare că a fost în acest caz !”.  

*
“Internationales Grand Prix Brno” la popice, o competiţie dedicată persoanelor cu handicap

Duminică, pe 25 mai, tot la Sala Vodova a avut loc şi Marele Premiu Internaţional de popice al oraşului Brno, pentru persoanele cu handicap (vizual şi locomotor), la turneu fiind prezenţi jucători din Republica Cehă şi Slovacia.
Pe podium s-au clasat următorii sportivi:
- Categoria
B1:
1. Václav Trnka (TJ Štart Levoča) – 554 p.d.;
2. Pavel Petříček (SK Slavia Praga OZP) – 554 p.d.;
3. Josef Borýsek (TJ Sokol Brno IV ZP) – 540 p.d.
- Categoria B2:
1. Henrieta Vicenová (Lokomotíva Vrútky) – 754 p.d.;
2. Anna Paulusová (SK Michálkovice ZPS) – 730 p.d.;
3. Jan Kemeny (SKK ZP Rokycany) – 700 p.d.
- Categoria B3:
1. Karel Pařil (TJ Sokol Brno IV ZP) – 751 p.d.;
2. Peter Vrablec (Jastrabi Inter Bratislava) – 742 p.d.;
3. Václav Webr (Jiskra Ústí nad Orlicí II – Hylváty) – 723 p.d.
- Categoria LP 1:
1. Ivo Mrhal (Břidličná) – 590 p.d.;
2. Anna Kalasová (Mor. Slávia Brno) - 554 p.d.;
3. Jan Šmerda (KK Blansko) – 547 p.d.
- Categoria TP:
1. Zdeněk Dočkálek (Břidličná) - 534 p.d.;
2. Zdeňka Lacinová (Baník Ostrava) – 530 p.d.;
3. Marie Illíková (Opava) – 464 p.d.

* Finalele Cupei României la popice vor avea loc la arena CFR Iaşi

Revenind la competiţiile interne ale popicarilor români, să menţionăm că arena CFR Iaşi va găzdui pe 14 iunie 2014 finalele Cupei României la seniori, senioare şi veterani (seniori +50), cu participarea a 12 sportivi la fiecare categorie. Se ia totul de la zero, ieşenii fiind calificaţi cu 6 sportivi la seniori, ei fiind Florin Opincă, Ion Cercel, Gyula Veres, Bogdan Tudorie, Costică Ciurdea şi Iulian Gabriel Cucu. Mai sunt calificaţi la turneul final de la Iaşi sportivii Radu Balaban şi Bogdan Iura (care la seniori concurează pentru Inter Petrila), alături de Petruţ Mihălcioiu, Dorin Virgil, Ioan Figlea şi Bogdan Dudaş, toţi patru de la CFR Cluj-CSM Câmpia Turzii.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu