joi, 15 mai 2014

Românul Claudiu Boantă, unul dintre cei mai buni popicari ai Austriei




În 2. Bundesliga Nord din campionatul de popice al Austriei, pe primele două locuri ale sezonului 2013-2014 s-au clasat echipele cu... români, în speţă KV Kronlachner Wiener Neustadt (locul 1, 33 puncte în 18 meciuri disputate, cu Claudiu Boantă printre titularii de bază) şi 1. KSK Gem. Bed. Wiener Neustadt (locul 2, 24 puncte la activ, cu Ovidiu Şuhane printre cei mai performeri lansatori). În urma acestui clasament, echipa de pe locul 1, cea în care evoluează şi românul Claudiu Boantă a promovat în 1. Bundesliga (există şi Superliga), iar Claudiu al nostru a fost declarat unul dintre cei mai buni lansatori din Austria, chiar dacă el a evoluat doar în 2. Bundesliga.
În ultima rundă a sezonului, pe teren propriu, KV Kronlachner Wiener Neustadt a învins pe KSV Wiener Linien II (locul 7 la finalul campionatului) cu scorul de 7-1 la puncte de echipă (3645 p.d. - 3243 p.d. ; 18-6 la puncte de set / manşe câştigate). Vedeta confruntării disputate la arena „Stadtkegelbahn Wiener Neustadt” a fost, ca de obicei, Claudiu Boantă, cu 659 popice doborâte, care şi-a învins adversarul direct, Spomenko Kajic (465 p.d.) cu un sec 4-0 la manşe.
Echipa gazdă a sărbătorit promovarea în eşalonul superior în stil... austriac, iar Claudiu Boantă a fost declarat în presa naţională unul dintre cei mai buni popicari din toată Austria, într-un articol semnat de Tanja Barta şi care debutează cu următoarele cuvinte: „Der KV Kronlachner Wiener Neustadt holte sich am Anfang dieser Saison Claudiu Boantă als Verstarkung. Er ist einer der besten Spieler in ganz Osterreich !”.  
În direct din Austria, Claudiu Boantă ne-a declarat: „Mă simt bine la noua mea echipă, ştiu că joc acum într-un campionat mai micuţ, dar am vrut să demonstrez că pot face performanţă aici, iar promovarea echipei mele în eşalonul superior mă bucură foarte mult. După ce am jucat în naţionala României şi apoi în cea a Ungariei, atunci când eu evoluam pentru formaţia din Zalaegerszeg, pot spune acum că pot evolua din nou pentru naţionala de popice a României, dacă mai sunt dorit. Eu doresc să evoluez din nou pentru România, să vedem dacă cineva din federaţia de la Bucureşti se mai interesează de mine...”.
Prin intermediul mass-mediei, cuvintele lui Claudiu Boantă au ajuns şi la urechile antrenorului federal Remus Antimirescu, care a menţionat: „Claudiu Boantă este un popicar foarte bun, se ştie acest lucru. Tocmai de aceea voi ridica această problemă în Prezidiul Federal, care va lua decizia finală pentru competiţiile internaţionale din 2015, deoarece „Mondialul” din acest an, de la Brno, a început de câteva zile şi nu se mai poate face nimic în acest sens !”

* Echipa de popice veterani CFR Olimpia ACB Iaşi, în turneu internaţional în Austria

Cu sprijinul secretarului general al Federaţiei de Popice din Austria, Ernst Weber şi al germanului de origine română Georg Barth, pe post de organizator local fiind chiar Claudiu Boantă, care nu a uitat niciodată că e român, echipa de popice veterani (seniori +50 ani) de la CFR Olimpia ACB Iaşi (dublă campioană naţională în 2011 şi 2012 şi vicecampioană naţională în 2013) va participa la un turneu internaţional în Austria, la Wiener Neustadt, în ziua de 22 mai 2014.
Vor face deplasarea la turneul austriac lansatorii Vasile Ţidularu, Aurel Roiu, Mihai Chilaboc, Sorin Cotlarciuc, Ioan Herman, Mihai Ispir, Vasile Croitoru şi Mariana Zlăvog, echipa fiind însoţită de Dan Teodorescu, director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi. Din echipa ieşeană de popice vor lipsi, din motive obiective, lansatorii Dumitru Penciuc, Leontin Popp, Ioan Dăscălescu şi Florin Dăscălescu, dar cei rămaşi pe „baricade” vor căuta să facă faţă rigorilor turneului austriac. Echipa ieşeană se pregăteşte încă de pe acum pentru participarea la un nou turneu final la nivel naţional, din luna august, organizat pe teren propriu de actuala campioană Siderurgica Hunedoara II (alias AS Bacova). GUT HOLZ !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu