miercuri, 28 mai 2014

Liga I de futsal a ajuns în faza finală



Liga I de futsal din România a programat recent semifinalele din cadrul turneului play-off, care s-au încheiat cu următoarele rezultate:
- Etapa I:
Spicom Sfântu Gheorghe - Autobergamo Fiat Deva 2-8 şi Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - CS City'us Târgu Mureş 4-10;
- Etapa a II-a: CS City'us Târgu Mures - Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 8-3 şi Autobergamo Fiat Deva - Spicom Sfântu Gheorghe 8-1.
Prima manşă a finalei Ligii I de futsal este programată în Sala Sporturilor din Târgu Mureş, în ziua de luni, 2 iunie, de la ora 17:45, cele două combatante fiind CS City'us Târgu Mureş şi Autobergamo Fiat Deva. Manşa a doua va avea loc pe 9 iunie, la Deva şi dacă va mai fi cazul meciul cu nr. 3 se va juca tot la Deva, confruntarea fiind programată după sistemul “2 din 3”.
CSMS Iaşi a fost eliminată în sferturile de finală de către multipla campioană CS City’us Tg. Mureş şi s-a clasat finalmente pe locul 7.
Pentru locurile 3-4 (finala mică), pe 9 iunie este programat jocul Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - Spicom Sfântu Gheorghe.
În Cupa României la futsal, în semifinale am consemnat următoarele rezultate:
- Tur: CS City'us Târgu Mureş - CS United Galaţi 6-3 şi  Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - Spicom Sfântu Gheorghe 5-6.
- Retur: CS United Galaţi - CS City'us Târgu Mureş 4-6 şi Spicom Sfântu Gheorghe - Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 9-1.
În finala Cupei României, pe 16 iunie, se va juca meciul CS City'us Târgu Mureş - Spicom Sfântu Gheorghe.
Aşadar, actuala campioană naţională şi deţinătoarea trofeului în Cupa României, CS City'us Târgu Mureş, luptă şi în acest sezon pe ambele fronturi, în finala Ligii I şi în finala Cupei României la futsal.
Din Liga I a retrogradat în cel de-al doilea eşalon valoric echipa CFF Clujana Cluj, iar Smart Ionescu Bucureşti s-a retras din competiţie la începutul sezonului.

* Fotbaliştii ieşeni vor evolua în Brazilia

Să mai menţionăm că, în cadrul Cupei Prieteniei la minifotbal, competiţie organizată de Bergenbier, finala va avea loc pe celebra plajă de la Copacabana (Brazilia), în ziua de 3 iunie 2014. Cele două finaliste sunt “Magic” Iaşi şi “Brazilienii” Cluj, echipa moldavă fiind condusă de managerul Dan-Ştefan “Mops” Cojocaru. Delegaţia ieşeană va sta în Brazilia în perioada 1-6 iunie, într-un hotel de patru stele situat la Rio de Janeiro, lângă celebra plajă Copacabana şi va vizita şi câteva stadioane care vor găzdui meciurile din acest an ale Cupei Mondiale de fotbal.
Din lotul ieşean fac parte şi câţiva jucători care au evoluat la echipa de futsal CSMS Iaşi în perioada anterioară, ei fiind Ştefan Tudorache (care este acum delegatul grupării de fotbal în sală din Copou), Ciprian Brighiu şi Ciprian Bucovanu. Din lotul ieşean mai fac parte jucătorii Cornel Matcabojă (portar), Sorin Marin, Bogdan Chiper, Tiberiu Beceru, Ionuţ Dumitraşcu şi Ionuţ Ştirbets, antrenorii formaţiei fiind Adi Cotan şi Daniel Cantea.
Înainte de plecarea în Brazilia, Ştefan Tudorache ne-a declarat: “Vrem să ne bucurăm de această deplasare în Brazilia, în ţara care va găzdui actuala Cupă Mondială de fotbal. Cred că este o ocazie unică pentru noi, cei trecuţi de 20 sau chiar 30 ani, de a vizita Brazilia şi a juca fotbal pe celebra plajă de la Copacabana !”.  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu