luni, 26 mai 2014

Rezultate remarcabile la nivel internaţional pentru gimnastele de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi



* În decurs de câteva zile, CSŞ Anghel Saligny Iaşi a participat la două competiţii internaţionale de gimnastică ritmică în Ucraina şi România, acolo unde sportivele antrenate de Constantin Radu şi Cătălina Radu au urcat de mai multe ori pe podiumurile de premiere, în urma unor rezultate excepţionale.

Pentru început, la Ismail, în Ucraina, alături de sportivele din ţara gazdă şi din Republica Moldova, într-un concurs internaţional cu 80 de participante, sportivele ieşene au cucerit cinci medalii, dintre care trei de aur, una de argint şi una de bronz, toate obţinute la individual compus.
Pe categorii de vârstă, rezultatele talentatelor sportive de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi au fost următoarele:
- Anul 2000 (s-a concurat la 4 obiecte): 1. Ştefana Popa; 2. Andreea Verdeş; 3. Andra Ungureanu.
- Anul 2004 (s-a concurat la 3 obiecte): 1. Laura Aniţei;
- Anul 2005 (s-a concurat la 2 obiecte): 1. Claudia Postu.
Pentru gimnastele de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi a urmat apoi participarea la turneul internaţional “Cupa Irina Deleanu” de la Bucureşti, din 24-25 mai, ajuns la ediţia cu nr. 13.
La junioare, România I (în componenţă Andreea Verdeş – CSŞ Anghel Saligny Iaşi / Ana Luiza Filiorianu – CS Olimpia Bucureşti) a cucerit medalia de aur pe echipe, cu 120.417 puncte, urmată de Bulgaria — 112.083 puncte şi Italia — 110.517 puncte.
Pe locul 4 s-a clasat România II, echipa fiind alcătuită din Ştefana Popa (CSŞ Anghel Saligny Iaşi) şi Alice David (CS Olimpia Bucureşti).
În finalele pe obiecte, tot la junioare, ieşeanca Andreea Verdeş a cucerit o preţioasă medalie de argint la măciuci, cu 14.650 puncte, cea de aur fiind dobândită de colega de lot naţional, Ana Luiza Filiorianu, cu 15.600 puncte. Pe locul 3 s-a clasat bulgăroiaca Asia Ivanova, cu 14.250 puncte.
Tot Andreea Verdeş a mai ocupat locul 4 la panglică şi locul 5 la cerc.
Concursul internaţional din Sala Polivalentă din Capitală a fost şi un bun prilej de verificare înaintea Campionatelor Europene de junioare şi senioare de la Baku (Azerbaidjan, din 13-15 iunie), acolo unde vor fi prezente şi ieşencele Andreea Verdeş şi Ştefana Popa, selecţionate în loturile naţionale ale României.
Festivităţile de premiere de la Bucureşti au fost oficiate de Irina Deleanu - preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Elisabeta Lipa, Alin Petrache, Maria Petrova - triplă campioană olimpică şi mondială, vicepreşedinta Comisiei Tehnice a Federaţiei Europene de Gimnastică Ritmică, Doina Staiculescu - vicecampioană olimpică în 1984, precum şi de gimnasta Larisa Iordache.
După cum a menţionat preşedinta FRGR, Irina Deleanu, anul viitor, în luna aprilie, Bucureştiul va găzdui o etapă de Cupă Mondială la gimnastică ritmică.
Referitor la evoluţia gimnastelor ieşene la cele două concursuri internaţionale, de la Ismail şi Bucureşti, antrenorul coordonator Constantin Radu ne-a declarat: “Deşi rezultatele noastre în cele două turnee au fost bune, există întotdeauna loc de mai bine.  Fetele noastre sunt încă crude, nu au participări la competiţii internaţionale de mare valoare, dar sperăm ca la Campionatele Europene de la Baku, de peste două săptămâni, să nu ne facem de râs ! Din păcate, sala noastră de antrenamente nu are înălţimea corespunzătoare pentru a încerca şi alte exerciţii de mare valoare, suntem nevoiţi să ne limităm la ce avem. Peste câteva zile vom participa cu multe sportive la Campionatele Naţionale Şcolare de la Timişoara, la toate categoriile de concurs. Drumul până la Timişoara va fi lung şi obositor, să sperăm că vom trece cu bine peste acest aspect şi vom cuceri multe locuri fruntaşe la turneul din Banat”.
Antrenorii Constantin Radu şi Cătălina Radu mulţumesc în final tuturor celor care îi sprijină în realizarea performanţelor sportive la CSŞ Anghel Sligny Iaşi, conducerii Colegiului Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi (director prof. Mihaela Poroc), Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi (inspector general prof. dr. Camelia Gavrilă), conducerii Primăriei Municipiului Iaşi şi a Fundaţiei Sportului Ieşean.  
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu