miercuri, 7 mai 2014

Gimnastele ieşene de la CSŞ Anghel Saligny au prins finala la Cupa Mondială din Grecia




Timp de mai multe zile, la acest început de mai 2014, la Kalamata (Grecia) a avut loc o etapă de Cupă Mondială la gimnastică ritmică la nivel de junioare, echipa României fiind alcătuită din tinerele şi talentatele sportive Ştefana Popa şi Andreea Verdeş. Sub conducerea antrenoarei ieşene Cătălina Radu (fiica antrenorului coordonator al clubului din „Bularga”, prof. Constantin Radu), sportivele de la CSŞ Anghel Saligny au concurat în probele de cerc, minge, măciuci şi panglică, în ultima menţionată ajungând în finala de opt, o performanţă promiţătoare în această perioadă de pregătire.
Referitor la evoluţia sportivelor ieşene la Cupa Mondială din Grecia, prof. Constantin Radu ne-a declarat: „La Kalamata a fost un concurs dificil de Cupă Mondială, unde au participat 88 de gimnaste din 28 ţări ale lumii. A fost un concurs unde s-a urmărit să se facă şi o selecţie riguroasă în perspectiva participării României la Campionatele Europene de la Baku, din Azerbaidjan, din perioada 9-15 iunie 2014. Fetele noastre au avut o evoluţie promiţătoare şi suntem încrezători în sanşele lor de viitor, la următoarele competiţii internaţionale la care vor participa”.
Şi cum „mai” este o lună de foc pentru gimnastica ritmică din România, ieşencele Ştefana Popa şi Andreea Verdeş, alături de alte colege de lot naţional, vor participa în intervalul de timp
9-11 mai 2014 la turneul internaţional “RG Spring Cup” de la Ploieşti, competiţia urmând a fi găzduită de Sala Olimpia.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu