duminică, 11 mai 2014

CSŞ Anghel Saligny Iaşi, opt medalii la turneul „FIG SPRING CUP” de la Ploieşti



În perioada 9-11 mai s-a desfăşurat, la Ploieşti, Turneul Internaţional FIG SPRING CUP la gimnastică ritmică, acolo unde a fost prezentă şi delegaţia de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, sub conducerea antrenorilor Constantin Radu şi Cătălina Radu.
Duminică, în finalele pe obiecte la junioare, ieşeanca Andreea Verdeş a cucerit medalia de bronz la cerc şi a ocupat locul 4 la minge. Tot duminică, colega sa de club Ştefana Popa s-a clasat pe un onorant loc 4 la măciuci şi panglică.
Per total competiţie, CSŞ Anghel Saligny Iaşi a cucerit 8 medalii la Ploieşti, dintre care 5 de aur şi alte 3 de bronz.
Vedeta competiţiei de la categoria copii (9-10 ani) a fost ieşeanca Laura Aniţei, care a cucerit patru medalii de aur, la individual compus, coardă, cerc şi măciuci. La aceeaşi categoria de vârstă, ieşeanca Iustina Coşarcă a cucerit şi ea o medalie de aur la panglică şi una de bronz la coardă, dar şi un onorant loc 4 la cerc.
Sâmbătă seară, în întrecerea junioarelor pe echipe (13-15 ani), CSŞ Anghel Saligny Iaşi (în componenţa Andreea Verdeş, Ştefana Popa, Andra Ungureanu - antrenori: Constantin Radu şi Cătălina Radu) a cucerit medalia de bronz.
La finalul competiţiei prahovene, antrenorul coordonator Constantin Radu ne-a declarat: „La Ploieşti am cucerit 8 medalii, se putea mai bine ! Dar e bine şi aşa, în condiţiile în care eu nu am la Iaşi o sală de 12 metri înălţime, pentru antrenamentele la nivel internaţional. La finalul turneului, am fost anunţaţi că sportivele noastre, Andreea Verdeş şi Ştefana Popa vor face parte din echipa României pentru participarea la Campionatele Europene de gimnastică ritmică de la Baku. Le felicit pe fete pentru performanţa reuşită şi le doresc mult succes la Baku, în Azerbaidjan !”.
În perioada următoare, chiar dacă partea financiară nu este deloc „roză” la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, clubul moldav va căuta să fie prezent la turneul internaţional de la Ismail (Ucraina), la Cupa Irina Deleanu de la Bucureşti şi la Campionatele Naţionale Şcolare de la Timişoara.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu