sâmbătă, 10 mai 2014

Primele şase medalii la Ploieşti pentru gimnastele de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi



La Ploieşti, în perioada 9-11 mai 2014 se desfăşoară Turneul Internaţional FIG SPRING CUP la gimnastică ritmică, acolo unde este prezentă şi delegaţia de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, sub conducerea antrenorilor Constantin Radu şi Cătălina Radu.
Sâmbătă, în prima zi de concurs, şcoala gimnasticii ritmice ieşene din cartierul Bularga şi-a arătat din nou valoarea într-o competiţie internaţională extrem de selectă, sportivele din Iaşi cucerind nu mai puţin decât şase medalii, dintre care cinci de aur şi una de bronz.
Vedeta competiţiei de la categoria 9-10 ani a fost ieşeanca Laura Aniţei, care a cucerit patru medalii de aur, la individual compus, coardă, cerc şi măciuci. La aceeaşi categoria de vârstă, Iustina Coşarcă a cucerit şi ea o medalie de aur la panglică şi una de bronz la coardă, dar şi un onorant loc 4 la cerc.
În direct din Ploieşti, antrenorul coordonator al clubului moldav, prof. Constantin Radu ne-a declarat: „Am început bine concursul internaţional prahovean, cu primele şase medalii cucerite, dar sper că vom continua să urcăm pe podium şi la celelalte probe de concurs. Am încredere în sportivele noastre şi în valoarea lor !”.
Junioarele de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, la categoria 13-15 ani luptă şi ele la nivel de echipe pentru un loc pe podium, iar mâine vor avea loc şi finalele individuale la cerc, minge, măciuci şi panglică, acolo unde sperăm să fie în concurs şi sportivele ieşene şi să dobândească noi medalii.

* Ediţia cu nr. 6 de la „Spring Cup” este găzduită în „Sala Olimpia”

Turneul internaţional de gimnastică ritmică de la Ploieşti are loc în Sala Olimpia, este organizat de secţia de Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti şi a ajuns în 2014 la a şasea ediţie. Turneul Internaţional de Gimnastică Ritmică „Spring Cup” este înscris în Calendarul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică pe anul 2014.
Organizatorii acestui eveniment au invitat în concurs 20 de delegaţii din Brazilia, Ecuador, Italia, Rep. Moldova, Slovacia şi Ucraina, dar şi 11 delegaţii din România, mai precis din Arad, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Iaşi (de la CSŞ Anghel Saligny), Reşiţa, Târgu Mureş şi Ploieşti. Gimnastele concurează în cadrul a cinci categorii - Minnies (6-8 ani), Children (9-10 ani), Prejuniors (11-12 ani), Juniors (13-15 ani), Senioare - pe echipe sau individual, dar şi în spectaculoasele finale pe obiecte.
România va fi reprezentată de Alexandra Piscupescu în concursul senioarelor, la primul ei concurs internaţional de anul acesta. Alexandra va avea adversare puternice, printre care bulgaroaicele Katrin Taseva şi Radina Filipova, reprezentanta Italiei, Carmen Crescenzi sau Melissa Perez din Ecuador (antrenata de românca Adriana Stoenescu).
În viitorul apropiat, la Baku, în Azerbaidjan se vor desfăşura Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică, participarea junioarelor şi senioarelor din România, inclusiv din Iaşi, la concursul Spring Cup din Ploieşti fiind şi o importantă verificare a gimnastelor din loturile naţionale în vederea competiţiei europene menţionată.
Parteneri în organizarea acestui eveniment sportiv de mare amploare sunt Primăria Municipiului Ploieşti şi Federaţia Română de Gimnastică Ritmică. Primaria Municipiului Ploieşti a alocat acestui turneu internaţional un important fond de premiere, în valoare de 10.800 lei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu