miercuri, 7 mai 2014

Ieşeanul Bogdan Apostol, pe locul 49 în clasamentul mondial ITF şi viitor participant la turneul de Grand Slam de la Roland Garros!


Bogdan Apostol la arenele de tenis CFR Iaşi

După succesele obţinute în turneele de tenis de la Chişinău, de la Plovdiv şi Haskovo (din Bulgaria) şi de la Mediaş, tenismenul ieşean de 18 ani, Bogdan Apostol, legitimat în prezent la CSM Paşcani, a ajuns pe locul 49 în clasamentul mondial ITF şi a intrat pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, la categoria juniori, competiţie programată în perioada 1-7 iunie 2014 !
Doar doi români au fost acceptaţi pe tabloul principal al turneului de juniori de la Roland Garoos, ei fiind Nicolae Frunză şi Bogdan Apostol, ei făcând pereche şi în proba de dublu la ultimele turnee internaţionale la care au participat în 2014.
În prezent, Bogdan Apostol participă la Campionatul Naţional Individual de Vară (U 18) de la Bucureşti, unde trebuie să-şi apere titlurile cucerite anul trecut la simplu şi dublu masculin.
La Centrul Naţional de Tenis de la Bucureşti, într-un turneu arbitrat de Vlad Zdrenţu, Bogdan Apostol luptă pe trei fronturi, la simplu, dublu masculin şi dublu mixt, dorindu-şi victoria în toate meciurile care urmează să le dispute.
Primele meciuri programate în turul I pentru tenismenul ieşean sunt:
- SIMPLU: Bogdan Apostol (CSM Paşcani, cap de serie nr. 2) -  Claudiu Mircea (CSM Deva);
- DUBLU MASCULIN: Bogdan Apostol (CSM Paşcani) / Nicolae Frunză (TC Fibec Câmpina, nr. 1) – Daniel Vasile (Tenis Club Bucureşti) / Ioan Luca Vidan (Dinamo Bucureşti);
- DUBLU MIXT: Elena Gabriela Ruse (AS Club Politehnica Bucureşti) / Bogdan Ionuţ Apostol (CSM Paşcani, nr. 1) – Andrada Ioana Surdeanu (Asociaţia Break Tenis Club Constanţa) / Călin Manda (CSU Piteşti).

* La un nou drum în circuitul ITF din România

După turneul juniorilor din Capitală, ieşeanul Bogdan Apostol va lua drumul turneelor ITF de seniori din România, primul fiind cel de la Galaţi (12-18 mai), cu premii de 10.000 dolari, coordonat de directorul de turneu Ghiţă Grancea (cel care a mutat clubul ANGERO Iaşi pe malurile Dunării) şi de supervisorul ITF Mihai Dumitrescu. De la poziţia 1099 ATP în clasamentul mondial al seniorilor, Bogdan Apostol a intrat direct pe tabloul principal al turneului ITF de la Galaţi şi va ajunge în luna august 2014 şi la arenele CFR Iaşi (adică “la el acasă”, acolo unde a început tenisul la vârsta de 6 ani, cu antrenorul ceferist Vergil Aghion) la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis, turneu cu premii de 15.000 dolari. Să mai menţionăm că în luna iulie 2014, la arenele CFR Iaşi se va derula un alt tradiţional turneu ITF de tenis, cel feminin din cadrul “Trofeului Municipiului Iaşi”, cu premii de 10.000 dolari.

* Se anunţă un record de participare la turneul ieşean “România Joacă Tenis”

Dar până atunci, în cadrul circuitului naţional “Tenis Partener” dedicat sportivilor amatori, CS CFR Iaşi va găzdui în propria arenă, în zilele de 10 şi 11 mai 2014, un mare turneu denumit “România Joacă Tenis”, la nivelurile de clasificare 5, 6 şi 7 - la simplu şi dublu (pentru nivelul 6), unde se anunţă un record de participare.
La nivelul superior 7 competiţia se va disputa pe grupe de “3” tenismeni, cu 2 meciuri programate pentru fiecare jucător.
Ca un bonus oferit învingătorilor, CS CFR Iaşi a fost de acord ca viitorii câştigători ai probelor de simplu să beneficieze de o participare gratuită (taxa de participare = 0 lei) la un următor turneu, de aceeaşi categorie, organizat de clubul ceferist ieşean.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu