vineri, 9 mai 2014

Universitatea Politehnica Bucureşti e noua campioană universitară la minifotbal



* Campionatul Universitar de Minifotbal şi-a desemnat învingătoarea! După fazele zonale şi turneul final, cea mai bună echipă angrenată în competiţia organizată de Student Sport s-a dovedit a fi cea a Universităţii Politehnica Bucureşti. La turneul braşovean au participat şi două echipe universitare ieşene.
Sursa foto: Student Sport

În perioada 5-7 mai, cele mai bune opt universităţi din țară şi-au disputat la Brașov titlul de campioană universitară la minifotbal. Timp de trei zile, la baza sportivă Fan Sport au avut loc peste 15 meciuri între echipe din următoarele centre universitare: Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi. Competiţia a fost una extrem de echilibrată, cu fotbal de cea mai bună calitate.
Cele opt echipe care s-au întâlnit la Brașov sunt: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureş, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Academia de Poliție Bucureşti.
Finala mică a adus față în față Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, vicecampioana ediției precedente. Dubla reușită de Dragan Paulevici a fost suficientă pentru ca bănățenii să ia bronzul. Scorul final al finalei mici a fost 2-1, marcatorul celor din Iași fiind căpitanul Marius Ungureanu.
Finalistele s-au întâlnit pentru a treia oară în acest sezon. În primele două meciuri s-au impus cei de la Politehnică, 4-1 în prima întâlnire, respectiv 2-0, fapt care le-a adus statutul de favorită. Academia de Poliție s-a dovedit a fi o nucă greu de spart. Scorul finalei a fost 3-2 pentru “Poli”, după ce Poliția a ratat un penalty la scorul de 2-1. Marcatori: Chelba, Ciurea (autogol), Militaru, respectiv Chiș și Șocae.

* Ieşeanul Marius Negru, cel mai bun portar al competiţiei

Festivitatea de premiere a fost oficiată de fondatorii Student Sport, Călin Ile și Adrian Socaciu, și de foștii internaționali români Aurică Țigleanu, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Fane Preda, Florentin Petre și Ciprian Paraschiv. Pe lângă premierea celor trei echipe clasate pe podium, au mai fost acordate şi patru premii individuale. Titlul de cel mai bun jucător i-a revenit lui Adrian Popa de la Universitatea Politehnica din Timișoara. Cel mai bun portar a fost desemnat Negru Marius, de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, în timp ce Academia de Poliție din București a primit trofeul Fair-play, fiind cea mai disciplinată echipă a competiției. Cu un total de 9 goluri, Laurențiu Militaru a fost cel mai bun marcator, drept pentru care a fost recompensat cu titlul de Golgheter.

* La turneul final de la Braşov a fost prezentă şi o echipă a “Generaţiei de Aur” a fotbalului românesc

Organizatorii nu au renunţat la tradiţia de a se juca un meci demonstrativ în încheierea competiţiei, drept pentru care au adus la Brașov nume mari din fotbalul românesc. Legendele Brașovului au dat piept cu o echipă a Generaţiei de Aur, în care au evoluat Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Aurică Țicleanu şi Fane Preda.  De două ori câştigător al Ligii Campionilor, Miodrag Belodedici a mărturisit că: „Ne bucurăm să vedem cum competiţia creşte de la an la an şi că putem pune umărul la dezvoltarea ei. Este o plăcere pentru noi să fim în rândul tinerilor.”Aurică Țigleanu a completat: „Ceea ce am văzut în această după-amiază la competiția organizată de Student Sport mă duce cu gândul la spiritul Craiovei Maxima. Susțin această inițiativă și sunt alături de acești tineri entuziaști.”

* O competiţie extrem de echilibrată în 2014

“Competiţia din acest an s-a dovedit mai echilibrată ca niciodată, fapt care ne motivează să mergem mai departe. Cu fiecare sezon care trece, calitatea campionatelor crește din toate punctele de vedere,” au declarat organizatorii.
Peste 70 de meciuri disputate în 7 oraşe diferite, peste 300 de studenţi angrenaţi în această competiţie şi mai bine de 400 de goluri înscrise. Acesta este bilanţul Campionatului Universitar de Minifotbal, un campionat care a ajuns la finalul celei de-a patra ediţii.
Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără implicarea sponsorilor și a partenerilor: Coca-Cola, Cris-Tim, Agenția Națională Anti-Doping, Radio România, Domo, Domeniile Ostrov, Ecopier, Fan Courier, Trespass, Intersport, Metrorex, RAT Bv, Phillips, DAC Construcții, Xerox, Lac de Verde Breaza, Primăria Municipiului București, Primăria Municipiului Brașov, Proedus, Federația Română de Minifotbal, Federația Română de Tenis, ANOSR, UNSR, LSRS, stiriong.ro, Dolce Sport, Prosport, Agerpres, studentie.ro, Sport în România, Vision Media Plus, sportrevolution.ro, onlinestudent.ro, Newsbv.ro, Mix tv.
Mai multe detalii despre turneul final, Campionatul Universitar de Minifotbal și Student Sport se află pe site-ul oficial www.studentsport.ro sau pe pagina oficială de  Facebook www.facebook.com/StudentSport. (Sursa: Student Sport)

* Rezultatele echipelor ieşene la turneul final de la Braşov

În grupa A, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi (UAIC) s-a clasat pe locul 3, cu 4 puncte, ratând calificarea în semifinalele competiţiei, după următoarele rezultate: 1-1 cu Universitatea de Vest Timişoara (pentru ieşeni a marcat Ştefan Vlad), 1-3 cu Academia de Poliţie Bucureşti (gol Ştefan Vlad) şi 4-3 cu câştigătoarea competiţiei Universitatea Politehnica Bucureşti (goluri Bogdan Baboi – 3 şi Gabriel Buzatu).
În grupa B a turneului final de sub Tâmpa, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi (UTI) s-a clasat pe locul 2, cu 4 puncte şi a reuşit promovarea în semifinale după următoarele scoruri: 1-2 cu Universitatea Politehnica Timişoara (golul ieşenilor fiind reuşit de Marius Ungureanu), 1-0 cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu (gol Gheorghe Iriciuc) şi 1-1 cu Universitatea Petru Maior Tg. Mureş (gol Marius Ungureanu).
În semifinale am consemnat rezultatele: Universitatea Politehnica Bucureşti – Universitatea Gheorghe Asachi Iaşi 5-1 (gol Marius Ungureanu) şi Universitatea Politehnica Timişoara – Academia de Poliţie Bucureşti 2-2 (2-3 la penalty-urile de departajare).
Finalele pentru podium au fost:
- Locurile 3-4: Universitatea Politehnica Timişoara -  Universitatea Gheorghe Asachi Iaşi 2-1 (gol Marius Ungureanu pentru UTI);
- Locurile 1-2: Universitatea Politehnica Bucureşti –Academia de Poliţie Bucureşti 3-2.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu