vineri, 1 august 2014

CSMS Iaşi şi-a prezentat noile achiziţii în Sala Mare a Primăriei



În Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi a avut loc astăzi o conferinţă de presă în care clubul de fotbal CSMS Iaşi şi-a prezentat noile achiziţii ale sezonului 2014-2015. Alături de primarul Gheorghe Nichita, de preşedintele executiv Florin Prunea şi de antrenorul Marius Lăcătuş s-au aflat jucătorii Wesley, Ciucur, Grahovac, Voicu, Lukacs Bole, Cristi Munteanu, Johnson, Ţigănaşu şi Mitic.
Conducerea clubului ieşean doreşte o clasare a CSMS-ului de la locul 10 în sus, iar noua achiziţie Wesley Lopes menţionează că Iaşul nu trebuie să se gândească doar la salvarea de la retrogradare !
Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea a declarat la debut următoarele: “Jucătorii şi-au dat seama că suntem un club serios. Nu avem datorii nici la angajaţi şi nici la jucători, dar nici la bugetul de stat. Am fost singurul club promovat sportiv, cu licenţă obţinută fără probleme. Dorim clasarea în primele zece formaţii, nu vrem să mai auzim doar de evitarea retrogradării ! Mulţumim domnului primar Gheorghe Nichita pentru sprijin ! Din acest moment, responsabilitatea este doar a noastră, a jucătorilor şi a antrenorilor !”.
Primarul Gheorghe Nichita a menţionat, în continuare: “Dăm un semnal către comunitate şi către alte oraşe. Întreaga comunitate este alături de fotbal. Ieşenii vor sport şi vor fotbal şi eu ca primar trebuie să lupt pentru acest lucru. Nu este vorba de nici un calcul politic şi electoral. Fiinţa mea s-a educat prin sport ! Avem nevoie de oameni sănătoşi, de oameni care să învingă greutăţile vieţii şi acest lucru se face prin sport. Nu pot suporta pe oamenii care merg cocoşaţi şi abandonează înainte de ultimul fluier final. De mulţi ani vreau să demonstrez că la Iaşi se poate face sport de performanţă. Nu am abandonat niciodată. Astăzi sunt mai optimist ca în ceilalţi ani ! Îmi place să câştig şi am să câştig !”. 
Apoi antrenorul Marius Lăcătuş a declarat: “Mulţumesc personal pentru prezenţa dumneavoastră aici. Din punct de vedere profesional sunt mulţumit de ce avem astăzi la echipă. Avem astăzi lotul complet şi cu ajutorul domnului primar. Avem concurenţă pentru fiecare post şi sper ca jocul echipei să crească de la etapă la etapă. Numărul suporterilor, de la meci la meci, ar trebui să fie mai mare ! La finalul sezonului avem speranţa că ne vom clasa pe un loc cât mai onorabil !”.
În continuare, jucătorii s-au prezentat mass-mediei şi celor prezenţi, cele mai importante luări de cuvânt fiind următoarele: 
- Cristian Munteanu: “Am mai jucat la Iaşi 3 ani, iar acum m-am reîntors cu plăcere. Vrem ca suporterii să vină cât mai mulţi la stadion şi să nu dezamăgim !”; 
- Alexandru Ţigănaşu “Mulţumesc celor din club că au făcut eforturi să rămân la Iaşi şi sper să nu dezamăgesc !”; 
- Alexandru Ciucur: “Sunt foarte fericit că am revenit aici, la Iaşi, a fost şi dorinţa mea să revin la Iaşi”;
- Wesley Lopes: “Nu trebuie să ne gândim doar la evitarea retrogradării, ci trebuie să ne propunem un loc cât mai sus de locul 10”. 
Primarul Gheorghe Nichita nu a vorbit explicit despre bugetul alocat echipei CSMS, jucătorii având contracte confidenţiale, dar a făcut precizarea că, doar prin promovarea în prima ligă, CSMS Iaşi a încasat suma de 1,2 milioane de euro. “Pentru a evolua în cupele europene ne mai trebuie 1,5-2 milioane de euro. Când ne va fi bine, sper să vină şi alţi investitori alături de noi, deoarece când ne merge rău, nu vine nimeni !”, a mai spus primarul Gheorghe Nichita.
Despre meciul de luni, de la Mediaş, antrenorul Marius Lăcătuş a remarcat: “Avem tot lotul valid, doar Bole are câteva probleme de sănătate. Bădic se antrenează nornal de 3-4 zile. La Mediaş nu va juca Wesley, e prea devreme ! Sper să putem legitima în termen pe toţi cei noi veniţi în ultimele zile. În prima rundă, într-adevăr Mediaşul a furnizat o mare surpriză, după victoria cu 3-0 de la Botoşani, dar noi luni ve vom apăra şansa până la capăt în faţa Gazului”.
La finalul conferinţei de presă, Wesley s-a fotografiat alături de un copil aflat cu mama sa în sală, plus că i-a acordat un autograf micului fan al echipei din Copou.

* Runda cu numărul 2, pe durata a patru zile
Etapa a II-a din Liga I de fotbal va debuta vineri, 1 august, şi se va încheia luni, 4 august, după următorul program:
1 august:
- Ora 18:30: Ceahlăul Piatra Neamţ  ASA Târgu Mureş (în direct pe Look TV);
- Ora 21:00: Viitorul Voluntari - Rapid Bucureşti (Look TV).
2 august:
- Ora 18:30: Oţelul Galaţi - Concordia Chiajna (Look Plus);
- Ora 21:00: Steaua Bucureşti - CSU Craiova (Look TV).
3 august:
- Ora 17:00: Petrolul Ploieşti - FC Botoşani (Look Plus);
- Ora 19:00: Astra Giurgiu - FC Braşov (Look Plus);
- Ora 21:00: Pandurii Tg. Jiu - CFR Cluj (Look TV).
4 august:
- Ora 18:30: Gaz Metan Mediaş - CSMS Iaşi (Look TV);
- Ora 21:00: “U” Cluj – Dinamo Bucureşti (Look Plus).   
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu