vineri, 29 august 2014

S-a spart gheaţa: Ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, la primul titlu ITF din carieră !




Turneul de tenis ITF de la Braşov, cu premii de 15.000 dolari, a programat vineri marea finală a probei de dublu acolo unde cuplul juvenil Bogdan Ionuţ APOSTOL (România – 18 ani, născut la Iaşi) / Lukas MUGEVICIUS (Lituania – 19 ani, născut la Vilnius) s-a impus cu 2-6, 6-3 [10-8] în faţa experimentaţilor Alexandru-Daniel CARPEN (România – 27 ani) / Claudio FORTUNA (Italia – 24 ani) [cap de serie nr. 4].
Pentru ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, care a început tenisul la CS CFR Iaşi şi este legitimat acum la CSM Paşcani, dar se antrenează la Mediaş cu Toni Gaşpar, ziua de 29 august 2014 devine una istorică, deoarece la Braşov el a câştigat primul titlu din carieră într-un turneu ITF. În urma succesului de sub Tâmpa, perechea Apostol – Mugevicius a dobândit 27 puncte ATP în clasamentul mondial şi un premiu de 930 dolari, sumă impozitată cu 16 %.
Tot vineri, la turneul ITF de la Braşov, în sferturile de finală ale probei de simplu am consemnat următoarele rezultate:
- Nikola CACIC (Serbia) [1] - Stefano NAPOLITANO (Italia) [8] 6-1, 6-4;
- Roman JEBAVY (Cehia) [5] - Claudio FORTUNA (Italia) [4] 6-1, 6-0;
- Filippo LEONARDI (Italia) - Petru-Alexandru LUNCANU (România) [7] 6-2, 6-2;
- Frederico Ferreira SILVA (POR) [2] - Vadim ALEKSEENKO (UKR) [6] 6-0, 6-0.
Sâmbătă, de la ora 10.30, în semifinale sunt programate meciurile Leonardi – Silva şi Cacic – Jebavy. După cum se vede, în careul de aşi al probei de simplu nu este nici un tenismen român şi tocmai de aceea victoria la dublu a lui Bogdan Ionuţ Apostol devine şi mai importantă pentru tenisul din Carpaţi !
În continuare, ieşeanul Apostol va evolua în turneul “BRD Braşov Challenger”, cu premii de 35.000 dolari plus ospitalitate, unde are un wild-card pe tabloul principal şi care se va disputa la baza sportivă OLIMPIA de sub Tâmpa.
Turneul braşovean, din 31 august-7 septembrie, ajuns acum la ediţia a XIX-a, îl are ca prim favorit pe Blaz Rola (locul 91 ATP), urmat de Pere Riba (109 ATP), Adrian Ungur (136 ATP), Marius Copil (180 ATP) şi Victor Crivoi (258 ATP).
În perioada 12-14 septembrie, Bogdan Ionuţ Apostol va face parte din lotul lărgit al României, care va întâlni Suedia, la Bucureşti, în Cupa Davis. După meciul de anul trecut, cu Olanda, Apostol este selecţionat acum pentru a doua oară în lotul lărgit al României de Cupa Davis, de către antrenorul Gabriel Trifu şi căpitanul nejucător Andrei Pavel.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu