joi, 14 august 2014

Duelul moldovenilor la arenele de tenis CFR Iaşi a fost câştigat de ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol !


Bogdan Ionuţ Apostol

* În prima parte a zilei de joi, 14 august, ”Trofeul Municipiului Iaşi” la tenis masculin a programat şase partide din optimile de finală ale probei de simplu.

În partida vedetă de pe terenul nr. 1 “Ilie Năstase” s-au întâlnit Andrei Ciuman (28 ani, născut la Chişinău, în Rep. Moldova, locul 750 ATP) şi juniorul ieşean de numai 18 ani, Bogdan Ionuţ Apostol (locul 1501 ATP, legitimat acum la CSM Paşcani, care a primit un wild-card de participare pe tabloul principal din partea CS CFR Iaşi).
Începutul de meci a fost fulminant pentru juniorul Apostol care l-a condus pe Ciumac cu 6-3, 5-2 şi se pregătea se încheie partida în numai două seturi. Numai că, de la 2-5, Ciumac a câştigat 4 game-uri consecutive şi actul al doilea cu 7-5, ducând meciul în setul decisiv.   
În al treilea set, evoluţia scorului în partida pentru “inimi tari” Ciumac-Apostol a fost următoarea: 0-1, 1-1, 1-2, 1-3 (break Apostol), 1-4, 2-4, 2-5, o nouă revenire la 3-5, 4-5 (break Ciumac) şi 5-5, dar apoi istoria nu s-a mai repetat şi a fost... 5-6 şi 5-7 (break Apostol) !  
Aşadar, Andrei Ciumac – Bogdan Ionuţ Apostol 3-6, 7-5, 5-7 şi ieşeanul Apostol, component al echipei României (U 18), participant anul acesta la turneele de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon, dar şi la “Europenele” de juniori din Elveţia, Franţa şi Italia promovează în sferturile de finală ale probei de simplu, unde se va confrunta vineri dimineaţa, cu învingătorul dintre Mircea Alexandru Jecan (România) şi Filip Horansky (Slovacia, favoritul nr. 2 al competiţiei). 
Celelalte rezultate de joi, în cadrul optimilor de finală au fost:
- Peter NAGY (Ungaria) - Petru-Alexandru LUNCANU [4] 6-4, 6-3 !!!  
- Darian KING (Barbados) [1] - Alexander COZBINOV (Rep. Moldova) 6-4, 6-2;
- Tudor Cristian ŞULEA - Dragoş DIMA [8] 1-6, 1-6;           
- Vasile ANTONESCU [5] - Teodor Nicolae MARIN 7-6 (3), 6-1.               
- Vadim ALEKSEENKO (Ucraina) [3] - Cătălin FIFEA 2-6, 6-3, 6-1.         
După ora 16.00, arena CFR Iaşi va găzdui astăzi ultimele două partide din optimile de finală (la simplu) şi cele două meciuri din semifinalele probei de dublu, astfel: 
*** TERENUL NR. 1 “Ilie Năstase”:
- Vlad Victor CORNEA - Teodor-Dacian CRĂCIUN [7].
- Bogdan Ionuţ APOSTOL / Petru-Alexandru LUNCANU - Vasile ANTONESCU / Dragoş DIMA.
*** TERENUL NR. 4 “Florenţa Mihai”:
- Mircea-Alexandru JECAN - Filip HORANSKY (Slovacia) [2].
- Vadim ALEKSEENKO (Ucraina) / Alexander COZBINOV (Rep. Moldova) - Patrick GRIGORIU / Costin PAVĂL [2].
Vineri, 15 august, de la ora 17.00 se va juca finala probei de dublu, pe terenul nr. 1 “Ilie Năstase”. Dimineaţă, de la ora 10.00, vor avea loc sferturile de finală ale probei de simplu: King – Cornea / Crăciun, Alekseenko – Dima, Antonescu – Nagy şi B. I. Apostol - Jecan / Horansky.
Pe durata competiţiei de la arenele de tenis CFR Iaşi, intrarea spectatorilor este liberă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu