miercuri, 6 august 2014

România, locul 6 în Europa în competiţia echipelor de tenis pentru juniori


Sursa foto: CE juniori Veneţia 2014

În intervalul 4-6 august, la Veneţia s-a disputat turneul final al Campionatului European de tenis „U 18” pentru echipele masculine (European Summer Cups / Valerio-Galea Cup).
Miercuri, în ultima zi a competiţiei, în meciul pentru locurile 5-6, România a pierdut la limită în faţa Cehiei, la scorul de 1-2, după următoarele rezultate individuale:
- Bogdan BORZA - Pavel STAUBERT 0-6, 6-3, 6-2;
- Bogdan Ionut APOSTOL - Zdenek KOLAR 1-6, 3-6;
- Bogdan Ionuţ APOSTOL / Bogdan BORZA - Zdenek KOLAR / David POLJAK 4-6, 6-7 (2).
După cum ne-a declarat astăzi antrenorul federal Costel Curcă, nr. 1 în formaţia România, Nicolae Frunză, nu a putut evolua la turneul final de la Veneţia, fiind răcit ! De pe 18 august, Nicolae Frunză, împreună cu Elena Gabriela Ruse, vor pleca cu echipa internaţională a ITF-ului la un turneu de jocuri în SUA şi Canada.
Celelalte rezultate în finalele de clasament de astăzi au fost: Slovacia – Marea Britanie 2-0 (pentru locurile 7-8), Germania – Franţa 0-2 (locurile 3-4) şi Spania – Polonia 2-0 (pentru locurile 1-2).
Clasamentul final a fost următorul: 1. Spania; 2. Polonia; 3. Franţa; 4. Germania; 5. Cehia; 6. ROMÂNIA; 7. Slovacia; 8. Marea Britanie.
În turneul final de la Veneţia, sub conducerea căpitanului nejucător Ionuţ Moldovan, România a realizat rezultatele: 0-3 cu Spania (în sferturile de finală), 2-1 cu Slovacia (în grupa pentru locurile 5-8) şi 1-2 cu Cehia (pentru locurile 5-6). 
După turneul de la Veneţia, Bogdan Ionuţ Apostol va reveni acasă, la Iaşi, unde va primi un wild-card pe tabloul principal de simplu din partea CS CFR Iaşi, la turneul ITF de 15.000 dolari – Trofeul Municipiului Iaşi, din perioada 9-17 august 2014.

* Echipa României de junioare, vicecampioană europeană la turneul final din Franţa

În competiţia feminină de la European Summer Cups (Soisbault / Reina Cup), turneul final s-a desfăşurat la Granville (Franţa), acolo unde România a jucat astăzi finala mare a competiţiei, pierdută însă cu 0-2 în faţa Serbiei (după meciurile de simplu), iar rezultatul meciului de dublu, aflat în plină desfăşurare în acest moment, nu mai contează în stabilirea câştigătoarei. Rezultatele individuale au fost:
- Ioana DUCU - Nina STOJANOVIC 6-4, 6-7 (2), 1-6;
- Ioana Loredana ROŞCA - Ivana JOROVIC 2-6, 6-3, 3-6;
- Ioana Loredana ROŞCA / Elena Gabriela RUSE - Ivana JOROVIC / Nina STOJANOVIC (se joacă în acest moment, scorul fiind 4-6 în primul set şi 2-2, în setul secund).
Celelalte rezultate de clasament au fost: Slovacia – Ungaria 2-1 (locurile 3-4, în meciul de dublu, încheiat în urmă cu puţine minute a fost 3-6, 2-6), Spania – Belarus 3-0 (locurile 5-6) şi Cehia – Italia 2-1 (locurile 7-8).
După 2-1 cu Cehia (prima favorită înaintea competiţiei, în sferturile de finală) şi 2-1 cu Slovacia (pentru locurile 1-4), a venit astăzi înfrângerea cu Serbia din finala mare şi echipa de junioare “U 18” a României termină turneul final pe un onorant loc 2, devenind vicecampioană europeană.
Lotul echipei României a fost alcătuit din jucătoarele Ioana Loredana Roşca, Elena Gabriela Ruse şi Ioana Ducu, căpitanul nejucător fiind Ioan Iovănescu. În 2014, Elena Gabriela Ruse a evoluat şi la Trofeul Municipiului Iaşi, la turneul ITF de 10.000 dolari din luna iulie, de la arenele CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu