vineri, 8 august 2014

Darian King a devenit primul favorit al turneului internaţional de tenis “Trofeul Municipiului Iaşi”




În perioada 9-17 august 2014, la arenele de tenis CFR Iaşi se desfăşoară turneul internaţional denumit Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari. Turneul ieşean, care face parte din calendarul mondial ITF, este organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi, dar şi cu sprijinul altor sponsori generoşi, printre ei fiind Fundaţia Sportului Ieşean, cea care acordă premiile puse în joc în această competiţie devenită tradiţională de-a lungul anilor.
Primul favorit al turneului de la arenele CFR Iaşi a fost, pentru o lungă perioadă de timp şi până în ultimul moment, belgianul Kimmer Coppejans (20 ani), locul 204 ATP în momentul înscrierii, dar el s-a retras din motive personale de la competiţia ieşeană, printr-un fax trimis vineri, 8 august, la ora 17.00, către supervisorul ITF Vesselina Doneva (Bulgaria), fără a precizia alte amănunte ! Ar exista şi posibilitatea ca gestul fostului nr. 1 mondial al juniorilor de 18 ani să fie explicat şi prin faptul că Aeroportul Internaţional Iaşi este închis în perioada 15-20 august şi sportivii sosiţi la turneu nu mai au cu ce să se deplaseze apoi către alte turnee din lumea largă, deşi li s-a explicat la toţi cei care au cerut lămuriri asupra acestei probleme şi nu au fost puţini în ultima perioadă, că aeroporturile din Bacău şi Bucureşti sunt operaţionale şi există trenuri de rang superior care fac legătura dintre Iaşi şi respectivele oraşe din România.
În acest moment, favoritul nr. 2 a devenit primul favorit al competiţiei ieşene, în această postură fiind Darian King (Barbados), pe locul 393 ATP în momentul înscrierii la turneul de la Iaşi. El are 22 ani, pe 5 august 2013 a fost chiar pe locul 384 ATP, iar în carieră a câştigat până acum patru turnee futures în proba de simplu, 2 în SUA şi alte 2 în Mexic, iar la dublu s-a impus de 8 ori, în diferite turnee ITF din SUA, Mexic şi Canada. În 2014 a evoluat în multe turnee futures din SUA, Canada, Mexic, Germania, Olanda, Franţa, a jucat în Cupa Davis pentru Barbados în meciurile contra El Salvador şi Chile.
Pe vremea junioratului, în 2010, a câştigat turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice pentru Tineret, de la Singapore şi a avut multe evoluţii promiţătoare în turneele de Grand Slam ale lumii !
În urmă cu câteva zile a cerut şi el lămuriri asupra Aeroportului Internaţional din Iaşi în perioada 15-20 august, a fost îndrumat către trenurile pe ruta Iaşi-Bacău sau Iaşi-Bucureşti şi apoi spre Aeroporturile Internaţionale din respectivele oraşe şi să sperăm că “Regele” Darian King va fi totuşi prezent la turneul de la arenele CFR Iaşi în ziua debutului pe tabloul principal al probelor de simplu şi dublu, adică marţi, 12 august 2014 !

* Dragoş Dima, primul favorit al calificărilor de la arenele de tenis CFR Iaşi

Vineri, 8 august, în prezenţa supervisorului ITF Vesselina Doneva, venită de la Sofia pentru acest turneu ieşean, a avut loc înscrierea sportivilor în calificările probei de simplu, un număr de 44 de tenismeni din România, Italia, Australia şi Rep. Moldova urmând a evolua în cadrul turneului de la arenele CFR Iaşi. Luni, pe 11 august, primii opt dintre ei, care vor câştiga finalele din calificări, vor promova pe tabloul principal.
Primind un wild-card din partea CS CFR Iaşi, Dragoş Dima (nr. 746 ATP în acest moment, legitimat la “U” Cluj) a devenit primul favorit din calificări, acolo unde următorii pe lista favoriţilor sunt Andras Szekely, Mircea Alexandru Jecan, Teodor Nicolae Marin, ieşeanul Teodor Leahu (nr. 5), Cătălin Fifea, Călin Manda şi Andrei Crapcenco, toţi din România.
Sâmbătă, începând cu ora 10.00, în turul I şi al II-lea din calificări, arenele CFR Iaşi vor găzdui 16 partide, pe terenurile 1, 2 şi 4, terenul 3 fiind utilizat pentru antrenamentele oficiale.
Se pot remarca meciurile: Ciprian Onufrei (care se pregăteşte la TC Micul AS Iaşi) – Cristian Harcilă (Italia, dar care vorbeşte, din familie, bine româneşte !), Radu Săndulescu (TC Coreco Iaşi) – Cosmin Onţica, Marian Petre Prăjescu (CS Atletic Roman) – Radu Ioan Popa, Ştefan Căşuneanu (CSM Oneşti) – Rareş Florin Mercean, Marius Frosa – Ethan Tulliani (Australia), marele derby din stânga Prutului Ilie Babinciuc (Rep. Moldova) – Alexander Cozbinov (Rep. Moldova) şi Artur Culicovschi – Tudor Burghelea.
După un prim tur fără adversar, ieşeanul Teodor Leahu (20 ani) se va confrunta duminică cu învingătorul partidei Vlad Corneliu Pop - Tudorel Sandu.
Un alt ieşean prezent în competiţie, Bogdan Ionuţ Apostol (18 ani), care a anunţat că va face pereche cu Petru Alexandru Luncanu la dublu, va evolua în proba de simplu direct pe tabloul principal, după ce a primit un wild-card din partea clubului unde a pus pentru prima dată racheta de tenis în mână, CS CFR Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Vergil Aghion, în acest moment directorul turneului internaţional ieşean, acolo unde accesul spectatorilor este liber pe durata competiţiei.

* Trofeul Municipiului Iaşi, pe calea undelor la Radio România Iaşi


Sâmbătă, 9 august, în intervalul orar 10.00-13.00, la Radio România Iaşi vor fi mai multe relatări în direct de la arenele CFR Iaşi, cu ocazia turneului internaţional de tenis “Trofeul Municipiului Iaşi”. Reporterul de teren va fi Dan Teodorescu, iar în studio se va afla Mircea Ungureanu.
Dacă la turneul ieşean supervisorul ITF este bulgăroaica Vesselina Doneva, arbitrii de scaun vor fi românii Mihaela Testiban, Robert Ilie, Paul Stoicescu, Dumitru Bucur, Dan Nicolae, ieşeanul Dan Bosoiu şi Vlad Dominţeanu. 
Finalele sunt programate pe 15 august (ora 17.00 – la dublu) şi 17 august (ora 11.00 – la simplu), ambele fiind televizate de Tele M Iaşi. Conferinţa de presă oficială a turneului va avea loc luni, 11 august, la ora 17.00, la restaurantul CS CFR Iaşi, din incinta bazei sportive cu acelaşi nume, din Şoseaua Naţională nr. 7-9.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu