duminică, 17 august 2014

Darian King – regele zgurei la arenele de tenis CFR Iaşi


Darian King şi Filip Horansky
Fraţii Christopher şi Darian King, alături de Dan Teodorescu

Finala probei de simplu de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis masculin a programat duminică, 17 august, pe terenul nr. 1 “Ilie Năstase” de la arenele CFR Iaşi meciul Darian King (Barbados, 22 ani, nr. 1 în turneul ieşean) - Filip Horansky (Slovacia, 21 ani, nr. 2) 7-6 (10/8), 6-0.
În faţa unor tribune arhipline, primul set a fost de un real dramatism, slovacul din Bratislava Filip Horansky conducând cu 5-3 la game-uri şi având apoi alte 4 mingi de set pierdute în tie-break, la 6-4, 7-6 şi 8-7.

King a revenit de fiecare dată în meci cu o ambiţie la cote înalte şi cu un joc extraordinar de pe fundul terenului şi-a adjudecat primul act cu 7-6 (10-8 în tie-break) şi apoi, la “zero” şi setul al doilea, profitând şi de căderea psihică a colegului de întrecere !

Putem menţiona că finala din 2014, dintre King şi Horansky  fost cea mai formidabilă finală din toate cele şase ediţii de până acum de la arenele CFR Iaşi, iar cei doi finalişti vor ajunge cu siguranţă, nu peste mulţi ani, chiar şi în TOP 100 din clasamentul mondial ATP.
La festivitatea de premiere care a urmat, coordonată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă Dan Teodorescu, au fost înmânate multe trofee şi diplome de excelenţă, din partea FR Tenis, firmei Rodotex, DJST Iaşi şi CS CFR Iaşi, celor doi finalişti, arbitrilor şi tuturor celor care şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a competiţiei. Trofeele celor doi finalişti au fost oferite lui King şi Horansky de către Florenţa Mihai (fostă dublă finalistă la Roland Garros în anii din urmă) şi deputatul Sorin Iacoban. Au mai primit diferite trofee şi diplome de excelenţă supervisorul ITF Vesselina Doneva (Bulgaria), arbitrii Mihaela Testiban şi Robert Ilie, fostele campioane Florenţa Mihai şi Marilena Totoran, directorul turneului Vergil Aghion, deputatul Sorin Iacoban.  
Au mai primit diplome de excelenţă tenismenii ieşeni care au evoluat în cadrul turneului, ei fiind Bogdan Ionuţ Apostol, Teodor Leahu, Flavian Butnaru, Ciprian Onufrei, Radu Săndulescu, Alexandru Maxim. O diplomă colectivă de excelenţă a primit şi echipa “copiilor de mingi” alcătuită din tinerii tenimeni Tudor Gheorghiţă, Andrei Murgeanu, Răzvan Aghion, Marian Mandric şi Teodor Cojocaru (toţi de la CS CFR Iaşi), Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) şi Răzvan Bompa (CS Vergilius Iaşi).
După ce cei doi finalişti au mulţumit gazdelor pentru condiţiile oferite la Trofeul Municipiului Iaşi, un turneu din calendarul mondial ITF cu premii totale de 15.000 dolari, organizat de CS CFR Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi, deputatul Sorin Iacoban a menţionat: “Sunt prezent an de an la nişte jocuri formidabile din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la tenis. Dacă acum a fost ediţia cu numărul 6, să sperăm că ne vom revedea la arenele CFR Iaşi şi la ediţia cu nr. 20 !”.
De menţionat că astăzi, de la ora 19.00, postul TELE M Iaşi va transmite, înregistrat, finala dintre King şi Horansky.
Caravana tenisului mondial se mută acum la Mediaş, pentru un turneu ITF cu premii de 10.000 dolari, acolo unde ieşenii Bogdan Ionuţ Apostol şi Teodor Leahu au primit câte un wild-card de participare pe tabloul principal al probei de simplu.

* Anastasia Bozova, prima învingătoare la “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi”

La arenele CFR Iaşi continuă şi în zilele următoare turneul juvenil de tenis denumit “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai-CFR Iaşi”, pentru categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani şi 16 ani, la masculin şi feminin. Prima câştigătoare este Anastasia Bozova (AS InterTenis Club Botoşani) care a dobândit 3 victorii din tot atâtea posibile la categoria 10 ani fete. A fost urmată pe podium de Ioana Maria Secară (TC Coreco Iaşi) – 2 victorii şi Alexia Andreea Moisuc (CS Vergilius Iaşi) – 1 victorie. Arbitrul turneului este ieşeanul Cătălin Costaş.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu