joi, 28 august 2014

Popicarii veterani de la CFR Olimpia ACB Iaşi vor debuta la “Naţionalele” de la Cinciş


CFR Olimpia ACB Iaşi

În perioada 29-31 august 2014, arena cu 4 piste din Cinciş (jud. Hunedoara) va găzdui Campionatul Naţional de popice pentru veterani (seniori +50 ani), cu participarea a peste 100 de sportivi din toată ţara.
Va fi o competiţie pe echipe şi alte întreceri individuale, pe diferite categorii de vârstă.
Cu două titluri naţionale la activ şi cu unul de vicecampioană naţională în portofoliu, printre competitoarele de la Cinciş se va afla şi formaţia CFR Olimpia ACB Iaşi, în următoarea componenţă: Vasile Ţidularu (căpitan de echipă), Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Mihai Ispir, Ioan Herman, Sorin Cotlarciuc, Mariana Zlăvog, Mihai Chilaboc, Aurel Roiu şi Vasile Croitoru.
Din păcate, lipsesc de la formaţia ieşeană doi titulari de bază, Dumitru Penciuc, care munceşte în prezent în Anglia şi nu s-a putut învoi de la serviciu pentru un mic “sejur sportiv” la Cinciş, iar prezenţa lui Leontin Popp este incertă, datorită unor probleme medicale.
Adversarele de temut ale popicarilor ieşeni sunt echipele din judeţele Hunedoara, Timiş (din localitatea Bacova – actuala campioană naţională), Cluj, Constanţa, Prahova, Braşov, Covasna, Sibiu etc. 
După cum ne-a declarat popicarul sibian Liviu Mailat, echipa sa va număra 19 sportivi veterani, dintre care nu vor lipsi campionii MAILAT LIVIU, BEUCK ERHARD, HARAN SILVESTRU, CIOACĂ VASILE, STOICHIŢĂ IOAN ŞI CREŢOIU IOAN.
Joi seara, pe 28 august, echipa CFR Olimpia ACB Iaşi se va deplasa cu trenul până la Deva, iar apoi cu microbuzul la Hunedoara şi cu câteva taxiuri la Cinciş, printre taximetriştii din Hunedoara care s-au oferit să dea o mână de ajutor în această deplasare fiind şi popicarul Mănel Manea, în prezent component al formaţiei de seniori (Under 50) CFR Olimpia ACB Iaşi.
”Mergem la Cinciş cu dorinţa de a cuceri medalii, atât pe echipe cât şi în întrecerile individuale. Sper să fim cu toţii sănătoşi până la finalul competiţiei şi să obţinem ceea ce ne-am propus, inclusiv cu cele două echipe cu care vom intra în concurs !”, ne-a declarat căpitanul formaţiei ieşene Vasile Ţidularu, echipă care anul acesta a făcut şi un meci de pregătire în Austria, împotriva seniorilor de primă ligă de la KV KRONLACHNER Wiener Neustadt. Tot în străinătate s-au pregătit anul acesta şi popicarii sibieni, care au jucat trei meciuri amicale în Germania, în zona oraşului Passau.   
Cu o echipă multinaţională, actuala campioană AS Bacova (care a concurat până acum sub denumirea Siderurgica II Hunedoara) este şi ea favorită la un loc pe podium, fiind alcătuită din sportivii veterani Hartwig Westermann, Doina Westermann, Francisc Uyhelyi şi Aurel Dehelean.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu