sâmbătă, 16 august 2014

Darian King – Filip Horansky, finala greilor la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis masculin


Filip Horansky
Darian King

Semifinalele probei de simplu de la
Trofeul Municipiului Iaşi la tenis masculin au fost programate sâmbătă, de la ora 11.00, pe terenul nr. 1 “Ilie Năstase” de la arenele CFR Iaşi.
După 4 ore de dispute crâncene la fileu, favoriţii s-au impus în ambele confruntări, după următoarele rezultate:
- Peter Nagy (Ungaria) – Filip Horansky (Slovacia, nr. 2) 6-7 (2/7), 1-6;
- Darian King (Barbados, nr. 1) – Dragoş Dima (România, nr. 8) 6-4, 6-2.
Aşadar, singurul român rămas în careul de aşi, bucureşteanul Dragoş Dima (legitimat însă la CS Universitatea Cluj şi care a primit un wild-card de participare la turneu din partea CS CFR Iaşi) a capotat în faţa primului favorit, “regele” King trebuind însă să se întrebuinţeze în procent de 100 % pentru a reuşi o victorie în două seturi.
Arbitrii semifinalelor de astăzi au fost Mihaela Testiban şi Robert Ilie, supervisorul ITF fiind Vesselina Doneva (Bulgaria), iar directorul de turneu Vergil Aghion.
Duminică, 17 august, de la ora 11.00 va avea loc finala probei de simplu din cadrul turneului internaţional de tenis organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari, cei doi combatanţi, Darian King şi Filip Horansky fiind şi primii doi favoriţi ai competiţiei.
În deschiderea finalei de simplu, de la ora 10.00, tot pe terenul nr. 1 “Ilie Năstase” din cadrul arenelor CFR Iaşi, vor avea loc câteva meciuri demonstrative de tenis, de mare atracţie.

* Doi tenismeni de mare perspectivă: King şi Horansky !

Fişele sportive ale celor finalişti de mâine se prezintă astfel:
*** Darian King (Barbados, 22 ani, nr. 1 în turneul de la Iaşi):
- În prezent este pe locul 458 ATP la simplu (dar la înscrierea în competiţia de la Iaşi era pe locul 393 ATP) şi 584 la dublu.
- Cele mai bune clasări în ierarhia ATP: 384 la simplu (pe 05/08/2013) şi respectiv 465 la dublu (pe 05/05/2014).
- A câştigat în carieră 4 turnee în proba de simplu (în SUA şi Mexic) şi alte 8 în proba de dublu (în SUA, Mexic, Canada).
- În august 2010 a devenit campion olimpic la tenis în cadrul Jocurilor Olimpice de tineret de la Singapore.
- În 2014 participă la turneele de la Iaşi (la debut într-o competiţie în România), SUA, Franţa, Olanda, Germania, Mexic, Canada, în Cupa Davis pentru echipa din Barbados.
*** Filip Horansky (Slovacia, 21 ani, nr. 2 în turneul de la Iaşi):
- În prezent este pe locul 453 ATP la simplu (în momentul înscrierii la turneul ieşean era pe locul 550) şi 877 la dublu.
- Cele mai bune clasări în ierarhia ATP: 453 la simplu (pe 11/08/2014) şi respectiv 698 la dublu (pe 20/05/2013).
- A câştigat în carieră 2 turnee în proba de simplu (în România, în acest an, la Curtea de Argeş şi Piteşti – Bascov) şi un alt turneu în proba de dublu (în Turcia, în 2013).
- În 2011, pe vremea junioratului, a câştigat proba de dublu de la turneul de Grand Slam Australia Open, împreună cu cehul Jiri Vesely şi a participat cu rezultate promiţătoare la turneele de la Roland Garros, Wimbledon, US Open.
- În 2014 participă la turneele ITF din România (de la Iaşi, Curtea de Argeş, Piteşti-Bascov), Slovacia, Austria, Germania, Turcia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Cehia, Kazakhstan, Egipt, Italia, Israel.

* A început turneul juvenil “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai-CFR Iaşi”

De menţionat că, acelaşi Club Sportiv CFR Iaşi mai organizează începând de sâmbătă, 16 august, turneul juvenil de tenis “Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi”, pentru categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani şi 16 ani, la masculin şi feminin, turneu de categoria I la nivel naţional, sub egida FR Tenis. Arbitrul principal este ieşeanul Cătălin Costaş.
Astăzi, pe tabloul băieţilor de 10 ani, am consemnat: Mihai Negură (AS Club Sportiv Moldosport Bacău) – Codrin Dimitriu (TC Micul AS Iaşi) 6-0, 6-2. Alexandru Cocut (TC Micul AS Iaşi) şi Mihai Negură, alături de alţi doi tineri sportivi care vor câştiga meciurile din primul tur, vor promova pe tabloul tip şah. La fetele de 10 ani, pe tabloul tip şah, primele favorite sunt Alexia Moisuc (CS Vergilius Iaşi) şi Ioana Secară (TC Coreco Iaşi).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu