duminică, 28 septembrie 2014

CFR Olimpia ACB Iaşi, în drum spre Cupa Europei din Croaţia




În perioada 29 septembrie-4 octombrie 2014, la Varazdin, în Croaţia, vor avea loc întrecerile Cupei Europei la popice, România având două reprezentante în competiţie, pe CFR Olimpia ACB Iaşi – la masculin şi Electromureş Romgaz Târgu Mureş – la feminin.
În turneul băieţilor sunt înscrise în competiţie 14 echipe vicecampioane continentale, ele fiind următoarele:
- AUSTRIA – echipa SK Wessely Dämmtechnik Neunkirchen;
- BOSNIA &
HERŢEGOVINA - KK "KNIN REVITA" Banja Luka;
- CROAŢIA - KK Zadar;
- CEHIA - SKK Rokycany;
- FRANŢA - Bowling Classic Dijon Cote d ́Or;
- GERMANIA - SKC Victoria 1947 Bamberg (cu românul Nicolae Lupu printer titular);
- UNGARIA: Zalaegerszegi TK FM Vas (cu românul Zoltan Flavius Feher în lotul de lansatori);
- FYR MACEDONIA - KK "GTC" Skopje;
- MUNTENEGRU - KK "ALUMINIJUM" Podgorica;
- POLONIA - KS "Alfa-Vector" Tarnowo Podgorne;
- ROMÂNIA - CS CFR Olimpia ACB Iaşi;  
- SLOVENIA - KK Triglav Kranj;
- SERBIA - NIS-PUT Nis;
- SLOVACIA - ASK INTER Bratislava.
La sfârşitul competiţiei, primele cinci clasate vor promova apoi în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acesta fiind şi obiectivul formaţiei ieşene la turneul din Croaţia. Din cele 14 formaţii participante la Cupa Europei de la Varazdin, doar şase dintre ele (formaţiile din Bosnia &
Herţegovina, Croaţia, Cehia, Polonia, România, Serbia) şi-au manifestat intenţia de a juca ulterior şi în Liga Campionilor, dar asta nu ajută cu nimic pe acele echipe care doresc să facă performanţă şi în Champions League. Asta deoarece, dacă una dintre echipele care se clasează la final în primele cinci locuri la Varazdin nu s-a înscris şi în Liga Campionilor, locul ei va fi ocupat de formaţiile de la locul 8 în jos din Cupa Mondială (din Austria) şi nu de la locul 6 în jos de la Cupa Europei (din Croaţia).
După două jocuri de campionat câştigate la Petrila, 7-1 şi 8-0 cu Interul din localitate, acolo unde ieşeanul Ionuţ Cercel a fost MVP-ul întrecerilor, cu rezultate de 658 p.d. şi respectiv 647 p.d., duminică dimineaţă, pe 28 septembrie, echipa CFR Olimpia ACB Iaşi a luat drumul Croaţiei, cu microbuzul din dotare, alintat de toată lumea cu apelativul „SCOOBY-DOO” ! Au făcut deplasarea la Cupa Europei de la Varazdin, popicarii Gyula Veres, Ioan Hordilă, Mănel Manea, Bogdan Tudorie, Ion Cercel, Florin Opincă, Costică Ciurdea şi Remus Antimirescu, ultimul fiind şi antrenorul formaţiei moldave. Din lotul lărgit mai face parte şi Iulian Gabriel Cucu, dar care nu a „prins” echipa pentru Cupa Europei 2014.
Echipa ieşeană se va caza la Varazdin la Hotelul Turist şi va evolua la întrecerile de la Cupa Europei de popice într-un mare complex sportiv aflat pe malurile râului Drava, mai precis la „
Gradska Sportska Dvorana”, din Setaliste Franje Tudmana 1, HR – 42000 Varazdin. Arena de popice este dotată cu 6 piste pe plăci, de talie internaţională.  
Calendarul competiţional al Cupei Europei de la Varazdin se prezintă astfel:
Luni, 29 septembrie 2014:
- Ora locală 14:00-19:00 (15.00-20.00 în România): Acreditarea echipelor participante la masculin şi feminin;
- Ora locală 19:30: Festivitatea de deschidere a competiţiei.
Marţi, 30 septembrie 2014:
- Ora 8:00: Şedinţa tehnică a brigăzii de arbitri.
- Ora 10:00: Şedinţa tehnică a competiţiei.
- Ora 11:30: Prima zi a calificărilor (primul jucător al echipei CFR Olimpia ACB Iaşi va intra pe pista 4, la ora locală 15:00 – ROU 1).
Miercuri, 1 octombrie 2014:
- Ora 8:00: A doua zi a calificărilor (următorii trei jucători ai formaţiei ieşene vor intra pe pistele de concurs, astfel: ROU 2 – pista 1, la ora 8:00, apoi ROU 3 – pista 6, la ora 13:50, apoi ROU 4 – pista 3, la ora 18:30).
Joi, 2 octombrie:
- Ora 8:00: ultima zi a turneului de calificare în semifinale (ultimii doi lansatori ieşeni vor intra în concurs, astfel: ROU 5 – pista 2, la ora 11:30, apoi ROU 6 – pista 5, la ora 18:30 (în ultima serie a concursului, cu cele mai puternică echipe participante).
Vineri, 3 octombrie:
- Ora 8:00: partidele din semifinale (locul 2 - locul 3 şi locul 1 – locul 4) la feminin.
- Ora 12:20: partidele din semifinale (locul 2 - locul 3 şi locul 1 – locul 4) la masculin.
Sâmbătă, 4 octombrie:
- Ora locală 8:00: meciurile pentru podium, finala mică (locurile 3-4) la feminin şi masculin.  
- Ora locală 12:20: meciurile pentru podium, finala mare (locurile 1-2) la feminin şi masculin.
- Ora 17:15: Festivitatea de premiere a Cupei Europei la popice, la masculin şi feminin.
România mai are două reprezentante în cupele continentale din 29 septembrie-4 octombrie, ambele la masculin, pe CFR Cluj (la Cupa Mondială de la Hard / Koblach – Austria) şi Electromureş Târgu Mureş (Cupa NBC de la Öhringen – Germania).
La masculin, în optimile de finală ale Ligii Campionilor vor promova primele 7 clasate la Cupa Mondială, primele 5 de la Cupa Europei, primele 3 de la Cupa NBC, plus deţinătoarea trofeului, formaţia Szegedi TE (Ungaria). HAI ROMÂNIA !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu