vineri, 19 septembrie 2014

Set la zero pentru Steaua în Europa League !


Sursa foto: Prosport
Steaua București a surclasat campioana Danemarcei, AaB Aalborg, cu scorul de 6-0 (0-0), joi seara pe ''Arena Națională'' din Capitală, în Grupa J a competiției de fotbal Europa League, meci disputat cu porțile închise.
Steaua s-a impus prin golurile marcate de Lucian Sânmărtean (min. 51), Raul Rusescu (min. 59 — din penalty şi 73), Claudiu Ke
șeru (min. 61, 65 şi 72), în condițiile în care oaspeții au jucat din minutul 57 în zece oameni. Steaua a avut însă multă șansă în acest meci, în care Aalborg a irosit câteva ocazii uriașe de gol la 0-0 și la 1-0. Totodată, golul lui Sânmărtean, prin care s-a deschis scorul, a avut și el o doză de noroc, după cum și penalty-ul a fost acordat Stelei cu ușurință.
Campioana Danemarcei a început foarte bine jocul și a surprins Steaua la câteva acțiuni, dar atacanții oaspeților au irosit ocazii uriașe. Mai întâi Jacobsen (2) a tras un șut la colțul lung, dar a prins Arlauskis. Un minut mai târziu, Varela l-a agățat pe Thomsen la marginea careului, dar nu s-a dictat nimic. Enevoldsen (4) și-a creat și el o situație bună, dar a tras pe lângă țintă.
Prima ac
țiune periculoasă a Stelei s-a consumat în minutul 8, când portarul Larsen nu a putut reține din prima șutul lui Latovlevici. Aalborg a ratat o ocazie uriașă prin Thomsen (12), scăpat singur cu portarul, însă Arlauskis a avut o intervenție remarcabilă.
Ocaziile au alternat la cele două por
ți, însă niciuna dintre echipe nu a reușit să fructifice. Echipa antrenată de Costel Gâlcă și-a mai creat o situație bună, în min. 15, când Keșeru a reluat din foarfecă peste poartă centrarea lui Sânmărtean. Vizitatorii au ratat din nou o ocazie incredibilă, prin Enevoldsen (16), care nu a nimerit poarta din situație de unu la unu cu portarul. Keșeru (18) a irosit și el o bună oportunitate (18), după o combinație cu Popa. Wichmann (24) a fost blocat în careu de Arlauskis, apoi Latovlevici (26) a tras peste poartă, iar un minut mai târziu Jacobsen (27) a tras un șut bun la colțul lung, respins însă de Arlauskis.
Jocul a mai pierdut din avânt, Steaua a început să controleze mai mult balonul
și să construiască, dar ocaziile s-au rărit și până la pauză a mai avut doar două situații notabile, prin Szukala (33), care a reluat cu capul peste, și Keșeru (38) care a trimis din lovitură liberă pe lângă țintă.
Oaspe
ții au început mai bine și repriza secundă, iar Jacobsen a ratat din nou o mare ocazie, Arlauskis fiind încă o dată imbatabil (49). Peste numai două minute, Steaua a reușit să deschidă scorul prin Lucian Sârmărtean, care a trimis un șut-centrare, iar portarul Larsen a fost învins, chiar dacă Varela nu a reușit să devieze balonul (51): 1-0.
Aalborg a avut apoi o nouă ocazie de gol, dar Enevoldsen (52) a trimit mingea în bară.
Chipciu a tras un
șut bun (57), portarul Larsen nu a reușit să rețină balonul, Keșeru a încercat să recupereze și arbitrul a dictat penalty destul de ușor pentru un presupus contact între cei doi, eliminându-l pe goalkeeper-ul danez pentru fault în postură de ultim apărător. Rusescu a transformat penalty-ul cu siguranță: 2-0 (59).
Aalborg a acuzat
șocul și peste doar două minute Keșeru a ridicat scorul la 3-0, din pasa lui Chipciu (61), cei doi colaborând și la golul patru, reușit de Keșeru tot după pasa șeptarului stelist (65): 4-0. Keșeru a realizat hat-trick-ul în minutul 72, fiind servit de același Chipciu (5-0). Rusescu a marcat și el, pentru 6-0 (73).
Steaua a reu
șit cea mai mare victorie a sa în cupele europene, după ce în 1979 învingea pe Young Boys tot cu 6-0, în primul tur al Cupei Cupelor.

*  Caseta tehnică la meciul Steaua Bucure
ști — AaB Aalborg 6-0 (0-0)

- Au marcat: Lucian Sânmărtean (51), Raul Rusescu (59 — penalty, 73), Claudiu Ke
șeru (61, 65, 72).
- Bucure
ști, Arena Națională — fără spectatori
- Europa League — Grupa J
Au evoluat echipele:
- Steaua Bucureşti: 24. Giedrius Arlauskis — 2. Cornel Râpă (25. Raul Rusescu ‘49), 4. Lukasz Szukala, 33. Fernando Varela, 14. Iasmin Latovlevici — 11. Andrei Prepeli
ță, 21. Nicandro Breeveld (6. Paul Papp ‘67) — 77. Adrian Popa, 7. Alexandru Chipciu (căpitan), 18. Lucian Sânmărtean — 28. Claudiu Keșeru (9. Gabriel Iancu ‘74). Antrenor: Constantin Gâlcă.
Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru — 8. Lucian Filip, 12. Nicolae Stanciu, 26. Ionu
ț Neagu.
- Aalborg: 1. Nicolai Larsen — 20. Henrik Dalsgaard, 5. Kenneth Emil Petersen, 26. Rasmus Thelander, 6. Donny Gorter (19. Soren Frederiksen ‘16) — 14. Mathias Wichmann, 8. Rasmus Würtz (căpitan), 21. Kasper Risgard, 23. Nicolaj Thomsen — 18. Anders Jacobsen (11. Nicklas Helenius ‘63), 7. Thomas Enevoldsen (22. Carsten Christensen ‘59). Antrenor: Kent Nielsen.
Rezerve neutilizate: 32. Kasper Pedersen, 9. Thomas Augustinussen, 25. Frederik Borsting, 30. Andreas Bruhn.
- Arbitru: Vladislav Bezborodov; arbitri asisten
ți: Nikolai Golubev, Maksim Gavrilin; arbitri asistenți adiționali: Serghei Ivanov, Mikhail Vilkov; arbitru de rezervă: Valeri Dancenko (Rusia).
Delegat UEFA: Mehmet Süheyl Önen (Turcia), observator UEFA pentru arbitri: Miroslav Vitkovic (Croa
ția).
- Cartona
ș roșu: Nicolai Larsen (57).
Steaua Bucureşti va juca următorul meci pe 2 octombrie, cu Dinamo Kiev, în deplasare.

* Înfrângere grea pentru Astra Giurgiu în capitala Croaţiei

Sursa foto: Digi Sport 1
Echipa croată Dinamo Zagreb a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 5-1 (3-0), în meciul disputat joi seara, pe stadionul ''Maksimir'' din Zagreb, în Grupa D a Europa League la fotbal.
Algerianul Soudani a marcat primele trei goluri ale lui Dinamo Zagreb (min. 17, 24 şi 45+1). Gazdele au mai punctat prin tinerii Angelo Henriquez (min. 70)
și Ante Coric (min. 90+2), inspirat introduși de antrenorul Mamic. Între reușitele lor a venit golul de onoare al lui Aurelian Chițu (min. 82), intrat și el în repriza secundă.
Astra Giurgiu a dezamăgit, fiind umbra echipei care a eliminat-o pe Olympique Lyon, iar Dinamo Zagreb a jucat mai bine decât în cele două meciuri cu Petrolul Ploie
ști, valorificând și experiența superioară. Deși indiscutabil mai bune, gazdele au avut și doza lor de șansă, diferența la pauză fiind exagerată, cu un gol marcat cu mare ușurință în singurul minut de prelungire al primei reprize.
După ce Dinamo Zagreb a pus presiune în startul partidei, Astra a fost periculoasă în minutul 9 prin Budescu. Gazdele au deschis scorul în minutul 17, prin spectaculoasa lovitură de cap a algerianului Soudani, care a fructificat centrarea lui Ivo Pinto, fostul jucător al lui CFR Cluj. Astra nu s-a regăsit
și a fost nesigură în apărare, iar același Soudani a majorat diferența în minutul 24, tot cu capul, în urma unui corner.
Astra a continuat să joace slab, departe de evolu
ția din dubla manșă cu Olympique Lyon. Echipa din Giurgiu a fost incomodată de presingul gazdelor, care s-au arătat superioare din punct de vedere fizic. După mult timp, elevii lui Daniel Isăilă a avut o ocazie, dar Ben Youssef a trimis cu capul pe lângă poartă (35). Budescu a executat bine o lovitură liberă în minutul 39, dar portarul Eduardo a apărat.
Chiar dacă Astra a echilibrat jocul, Dinamo s-a desprins la 3-0, o diferen
ță nedreaptă, Soudani izbutind tripla în minutul 45+1, când a fost găsit liber în careul mic, apărarea echipei noastre fiind prinsă ușor pe picior greșit.
Surprinzător, Daniel Isăilă nu a făcut nicio înlocuire la pauză. Campioana Croa
ției a început mai bine și repriza secundă. Mai mulți fotbaliști ai Astrei au părut complet ieșiți din formă. Kehinde Fatai are totuși scuza că a revenit după o accidentare.
Treptat, în repriza a doua, Dinamo Zagreb a preferat s-o lase pe Astra să construiască, dar giurgiuvenii au creat rareori faze notabile. Mai mult, gazdele au lovit din nou în minutul 70 prin tânărul jucător chilian Angelo Henriquez, care a înscris la prima atingere a balonului. Henriquez este împrumutat de la Manchester United.
Astra a punctat în minutul 82, când Chi
țu, intrat în joc de ceva mai bine de 20 de minute, a trimis în plasă o centrare a lui Budescu. Tot Chițu a șutat periculos șase minute mai târziu, după care campioana Croației a avut o nouă ocazie. În ultimul minut al prelungirilor, a venit golul lui Ante Coric, jucător în vârstă de 17 ani, pasator la această fază fiind Soudani.
Astra Giurgiu nu l-a putut folosi în acest joc pe funda
șul Valerică Găman, accidentat.

* Caseta tehnică la meciul Dinamo Zagreb — Astra Giurgiu 5-1 (3-0)

- Au marcat: El Arbi Hilal Soudani (17, 24, 45+1), Angelo Henriquez (70), Ante Coric (90+2), respectiv Aurelian Chi
țu (82).
- Zagreb, stadion "Maksimir".
- Europa League — Grupa D.
Au evoluat echipele:
- Dinamo Zagreb: 34. Eduardo — 6. Ivo Pinto (10. Paulo Machado ‘72), 22. Leonardo Sigali, 4. Josip Simunic (căpitan), 19. Josip Pivaric — 77. Marcelo Brozovic, 16. Arijan Ademi — 2. El Arbi Hilal Soudani, 8. Domagoj Antolic (24. Ante Coric ‘77), 28. Wilson Eduardo — 90. Duje Cop (9. Angelo Henriquez ‘68). Antrenor: Zoran Mamic.
Rezerve neutilizate: 1. Antonijo Jezina — 3. Luis Ibánez, 23. Goncalo Santos, 55. Ognjen Vukojevic.
- Astra Giurgiu: 1. Silviu Lung jr — 22. Vassilis Pliatsikas, 5. Syam Ben Youssef, 15. Cristian Oros, 3. Junior Morais — 6. Seidu Yahaya (4. George Florescu ‘74), 14. Vincent Laban — 9. Gabriel Enache (20. Aurelian Chi
țu ‘57), 10. Constantin Budescu (căpitan), 91. William De Amorim — 21. Kehinde Fatai (19. Bukari ‘65). Antrenor: Daniel Isăilă.
Rezerve neutilizate: 33. Dănu
ț Coman — 89. Alassane Touré, 8. Takayuki Seto, 26. Laurențiu Rus.
- Arbitru: Leontios Trattou; arbitri asisten
ți: Michael Soteriou, Athinodoros Ioannou; arbitri asistenți adiționali: Christos Nicolaides, Demetris Masias; arbitru de rezervă: Sotiris Viktoros (toți din Cipru).
- Delegat UEFA: Stanislaw Speczik (Polonia), observator UEFA pentru arbitri: Dani Koren (Israel).
- Cartona
șe galbene: Cop (4), Oros (36), Soudani (56), Ademi (90), Pliatsikas (90).
Următorul meci al vicecampioanei României în Grupa D a Europa League va fi contra lui FC Red Bull Salzburg, acasă, pe 2 octombrie.

* Rezultatele complete din grupele din Liga Europa

Rezultatele înregistrate în partidele disputate, joi, în prima etapă a grupelor Ligii Europa au fost:
Grupa A:
- Borussia Monchengladbach (Germania) - Villarreal (Spania) 1-1
Au marcat: Herrmann '21 / Uche '68.
- Apollon Limassol (Cipru) - FC Zurich (Elveţia) 3-2
Au marcat: Papoulis '9, Gullon '40, P. Koch '87 (autogol) / Rikan '50, Yapi '53. Mijlocaşul Nicolae Grigore a fost rezervă la Apollon Limassol.
Grupa B
- FC Bruges (Belgia) - FC Torino (Italia) 0-0
- FC Copenhaga (Danemarca) - HJK Helsinki (Finlanda) 2-0
A marcat: N. Jorgensen '68, '81.
Grupa C:
- Partizan Belgrad (Serbia) - Tottenham Hotspur (Anglia) 0-0
Fundaşul Vlad Chiricheş a fost rezervă la Tottenham Hotspur.
- Beşiktaş Istanbul (Turcia) - Asteras Tripolis (Grecia) 1-1
Au marcat: Gokhan Tore '33 / Parra '88. Fundaşul Dorin Goian a jucat tot meciul la Asteras Tripolis şi a primit un cartonaş galben în minutul 73.
Grupa D:
- FC Salzburg (Austria) - Celtic Glasgow (Scoţia) 2-2
Au marcat: Alan '36, Soriano '78 / Wakaso '14, Brown '60.
- Dinamo Zagreb (Croaţia) - Astra Giurgiu (România) 5-1
Au marcat: Soudani '17, '24, '45+1, Henriquez '70, Corici '90+2 / Chiţu '82.
Grupa E:
- PSV Eindhoven (Olanda) - Estoril Praia (Portugalia) 1-0
A marcat: De Jong '26 (penalty).
- Panathinaikos Atena (Grecia) - Dinamo Moscova (Rusia) 1-2
Au marcat: Dinas '63 / Kokorin '40, Ionov '49.
Grupa F:
- FK Qarabag (Azerbaidjan) - AS Saint-Etienne (Franţa) 0-0
- Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) - Internazionale Milano (Italia) 0-1
A marcat: D'Ambrosio '71.
Grupa G:
- Standard Liege (Belgia) - NK Rijeka (Croaţia) 2-0
Au marcat: Ciman '74, Vinicius Araujo '87.
- FC Sevilla (Spania) - Feyenoord Rotterdam (Olanda) 2-0
Au marcat: Krychowiak '8, Mbia '31.
Grupa H:
- OSC Lille (Franţa) - FK Krasnodar (Rusia) 1-1
Au marcat: Kjaer '63 / Laborde '35.
- Everton (Anglia) - VfL Wolfsburg (Germania) 4-1
Au marcat: Naismith '15, Coleman '45+1, Baines '47 (penalty), Mirallas '89 / Rodriguez '90+4.
Grupa I:
- Young Boys Berna (Elveţia) - Slovan Bratislava (Slovacia) 5-0
Au marcat: Lecjaks '5, Steffen '29, Nuzzolo '63, Nikci '80, Hoarau '90+2. - SSC Napoli (Italia) - Sparta Praga (Cehia) 3-1
Au marcat: Higuain '23 (penalty), Mertens '51, '81 / Husbauer '14.
Grupa J:
- Steaua Bucureşti (România) - AaB Aalborg (Danemarca) 6-0
Au marcat: Sânmărtean '51, Rusescu '59 (penalty), '73, Keşeru '61, '65, '72.
- FC Rio Ave (Portugalia) - Dinamo Kiev (Ucraina) 0-3
Au marcat: Iarmolenko '20, Belhanda '25, Kraveţ '70.
Grupa K:
- PAOK Salonic (Grecia) - Dinamo Minsk (Belarus) 6-1
Au marcat: Nikolici '4 (autogol), Athanasiadis '11, '16, '28, Papadopoulos '50, Tzandaris '89 / Nikolici '80. Fundaşul Răzvan Raţ a jucat până în minutul 72 la PAOK Salonic şi a dat trei pase de gol.
- AC Fiorentina (Italia) - Guingamp (Franţa) 3-0
Au marcat: Vargas '34, Cuadrado '67, Bernadeschi '88. Portarul Ciprian Tătăruşanu a jucat tot meciul la AC Fiorentina.
Grupa L:
- Metalist Harkov (Ucraina) - Trabzonspor (Turcia) 1-2
Au marcat: Homeniuk '61 / Constant '25, A. Papadopoulos '90+4.
- Legia Varşovia (Polonia) - Lokeren (Belgia) 1-0
A marcat: Radovici '58.
(Surse: Agerpres şi Mediafax)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu