joi, 25 septembrie 2014

Raliul Iaşului-Cotnari, pe primul loc în clasamentul etapelor din România !



Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS) a facut public, miercuri, punctajul obtinut de Raliul Iasului Cotnari, a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri (CNR) Dunlop. In urma centralizarii rapoartelor oficialilor si sportivilor, Raliul Iasului Cotnari a obtinut un total de 3.389,10 puncte. Cu acest punctaj, Raliul Iasului a urcat pe primul loc in clasamentul etapelor din Romania. Aceasta ierarhie este deocamdata provizorie, pentru ca in calendarul FRAS mai este o etapa a CNR, Raliul Harghitei, care se desfasoara chiar in aceste zile. Deocamdata insa, etapa de la Iasi conduce in acest top, la o diferenta de peste 155 de puncte fata de ocupanta locului secund. Performanta este cu atat mai notabila, cu cat, in acest an, Raliul Iasului Cotnari a fost organizat in premiera de echipa de la XS Motor Sport, coordonata de Dan Codreanu.
Daca, Raliul Harghitei va obtine un punctaj mai mic decat Raliul Iasului Cotnari, atunci la anul, etapa de la Iasi va avea coeficient 1.2, cel mai mare din Romania. Aceasta performanta nu face altceva decat sa-i ambitioneze pe organizatori ca la anul Raliul Iasului Contari sa fie si mai bine pregatit. "Astazi am primit rezultatul evaluarii evenimentului Raliul Iasului COTNARI 2014! Sunt extrem de onorat de rezultatul evaluarii, iar asta ne obliga, ca la anul sa fim si mai buni! Si vom fi!!! Multumesc in numele echipei de organizare, a partenerilor nostri cat si a  autoritatilor locale, sportivilor care au participat si oficialilor FRAS pentru punctajul acordat! Sa incepem pregatirile pentru Raliul Iasului COTNARI 2015!", a declarat Dan Codreanu, presedintele XS Motor Sport Iasi, organizatorul Raliului Iasului Cotnari.
Aceasta etapa de la Iasi a Campionatului National de Raliuri DUNLOP nu putea fi posibila fara suportul sponsorului Cotnari, a partenerilor XS Café si Express Credit, fara gazduirea Hotelului International, din cadrul Complexului Palas Iasi si fara sprijinul autoritatilor locale si judetene.
Masina oficiala a Raliului a fost FORD, prin ATI Motors Holding Iasi.
Clasament Campionatul National de Raliuri DUNLOP (fara a lua in calcul punctajul care va fi obtinut de Raliul Harghitei, care se afla in plina desfasurare)
1. Raliul Iasului Cotnari - 3.389,10 pct;
2. Raliul Brasovului - 3.232,50 pct;
3. Raliul Aradului - 3.228 pct;
4. Raliul Deltei - 3.071,5 pct;
5. Raliul Transilvaniei - 3.050,45 pct;
6. Raliul Moldovei - 3.035,75 pct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu