miercuri, 3 septembrie 2014

Sezon dificil pentru echipa de futsal CSMS Iaşi, cu un prim meci la Odorheiu Secuiesc !


Nelu Stancea şi Dan Teodorescu, la Tele M Iaşi

Sâmbătă, pe 6 septembrie 2014, se deschide sezonul de primă ligă la fotbalul în sală (futsal), printre competitoare fiind şi echipa CSMS Iaşi, pregătită de antrenorii Nelu Stancea (principal) şi Florin Nichifor (secund).
Ieşenii vor juca în prima rundă în deplasare, împotriva puternicii formaţii Futsal Club Odorheiu Secuiesc, condusă de antrenorul Zoltan Jakab, cel care l-a înlocuit în această vară, pe banca tehnică a naţionalei de seniori a României, tocmai pe Nelu Stancea. 
Partida
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - CSMS Iaşi se va disputa sâmbătă, pe 6 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, din judeţul Harghita.
Înaintea partidei de sâmbătă, antrenorul formaţiei din Dealul Copoului, Nelu Stancea, ne-a declarat: “Mergem cu încredere la Odorheiu Secuiesc, deşi avem acum un lot cam subţire, cu mulţi jucători care trebuie să înveţe mai întâi jocul de futsal, care diferă de cel de fotbal. Echipa din Odorheiu Secuiesc are un lot valoros, cu jucători experimentaţi şi cred că experienţa îşi va spune cuvântul în meciul de sâmbătă ! Totuşi, noi mergem să jucăm futsal şi să facem surpriza etapei. Ne dorim ca la sfârşitul sezonului să prindem un loc în play-off, deci în primele opt clasate, va fi greu, dar nu imposibil. Cu toţii vom lupta pentru acest obiectiv”.
În acest moment, lotul echipei de fotbal în sală CSMS Iaşi este compus din portarii Marius Chiriac, Ioan Grigoraş şi Serghei Burduja (de la Lexmax Chişinău, din Rep. Moldova, cu probleme medicale în acest moment), plus jucătorii de teren Radu Guţu, Radu Pisică, Narcis Cataramă (cu unele probleme medicale în prezent), Ionuţ Luiuz, Valentin Pricop, Victor Mandea, Robert Spânu şi noii veniţi Bogdan Baboi şi Gabriel Susanu.
Mai sunt în probe jucătorul Gabriel Ionuţ Pascu (de la UTI Iaşi), plus alţi patru jucători de la echipa Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” Iaşi şi alte echipe de minifotbal ieşene.
Stafful echipei CSMS Iaşi este completat de team-managerul Ionel Popa, delegatul echipei Ştefan Tudorache, ofiţerul de presă Dan Teodorescu, preparatorul fizic Florin Trofin, maseurul Eduard Apintiliesei şi medicii Pluşa Ispas şi Petre Crivoi.
Din actualul lot de jucători al formaţiei din Copou nu mai face parte internaţionalul Liviu Ruxandari (transferat recent la vice-campionii de la City’us Tg. Mureş), iar Andrei Despan şi Dan Lungu au abandonat futsalul în acest moment, din motive personale.
Etapa I din Liga I de futsal din România programează partidele:
- Sâmbătă, 6 septembrie: CS United Galaţi - Dunărea Călăraşi (ora 12.00) şi Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - CSMS Iaşi (ora 18.00);
- Duminică, 7 septembrie: CS Muncitorul Reşiţa - FC Progresul Focşani (ora 16.00);
- Luni, 8 septembrie: KSE Târgu Secuiesc - CS City'us Târgu Mureş (ora 17.30) şi Autobergamo Fiat Deva - Spicom Sfântu Gheorghe (ora 19.00).
Meciul Sportis Târgovişte - CFF Clujana Cluj a fost amânat pentru o dată ulterioară, pentru a permite echipei din Târgovişte să-şi găsească noi sponsori pentru a aborda noul sezon competiţional, în caz contrar formaţia dâmboviţeană urmând a se retrage din campionat. De menţionat că echipele din Sf. Gheorghe şi Târgu Secuiesc şi-au alcătuit loturi puternice pentru noul sezon, cu mulţi spanioli în formaţiile de bază.
Vă mai informăm că luni, pe 1 septembrie, la Chiajna s-a disputat Supercupa României la futsal, iar campioana Autobergamo Fiat Deva a învins cu 7-4 (2-3) pe vicecampioana şi deţinătoarea Cupei României, CS City’us Tg. Mureş. La echipa mureşeană noul venit Liviu Ruxandari nu a evoluat, deoarece el are de suportat o suspendare de 3 etape, de la meciul din ultima etapă a sezonului trecut, City’us Tg. Mureş-CSMS Iaşi, când el evolua la formaţia moldavă şi a fost eliminat din joc.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu