miercuri, 3 septembrie 2014

Ieşeanul Ilie Ciotoiu câştigă Cupa României la haltere


Ilie Ciotoiu la baza sportivă CFR Iaşi

După o pauză de câteva luni, perioadă în care antrenorul Dănuţ Fron a fost plecat la fiica lui Elisabeta, care domiciliază de mai mulţi ani în Italia, secţia de haltere de la CS CFR Iaşi a revenit din nou pe firmamentul naţional, cu performanţe deosebite la Cupa României de seniori, competiţie aflată acum în derulare, la Arad.
Miercuri, pe 3 septembrie, ieşeanul Ilie Ciotoiu, în prezent cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Cluj, dar care concurează până la finele anului doar pentru clubul unde s-a format, adică CFR Iaşi, a cucerit medalia de aur la categoria 56 kg, cu o performanţă totală de 215 kg (95 kg la smuls + 120 kg la aruncat). Pe locul 2 s-a clasat Marian Bâlc (CSM Olimpicom Cluj), cu o performanţă de numai 200 kg (90 kg la smuls + 110 kg la aruncat).
Chiar dacă are numai 19 ani şi este încă junior, ieşeanul Ilie Ciotoiu face parte din lotul olimpic de seniori de la Bascov – Piteşti şi este un halterofil de mare viitor pentru federaţia de specialitate condusă de Nicu Vlad.
Dacă Ilie Ciotoiu va mai progresa în perioada următoare, el poate reprezenta România la Campionatele Mondiale de haltere pentru seniori din Cipru, din luna noiembrie. Cu siguranţă însă, la Campionatele Naţionale din 2-5 decembrie, de la Oneşti, Ilie Ciotoiu, care s-a format la CS CFR Iaşi sub coordonarea mea, va cuceri alte trei medalii de aur, el fiind în prezent cel mai tare din ţară la categoria sa de greutate”, ne-a declarat în această seară, în direct de la Arad, antrenorul clubului ceferist ieşean, Dănuţ Fron.
Să mai menţionăm că, sportiva Mădălina Ţibichi (CS CFR Iaşi, 15 ani, de astăzi elevă la LPS Iaşi) va participa la concursul de calificare de la Oneşti, din 12-15 octombrie şi dacă va obţine baremul va ajunge şi ea la finalele de seniori din decembrie 2014.
În sala de haltere de la CS CFR Iaşi, poziţionată în zona Gării Nicolina, antrenorul Dănuţ Fron mai are în pregătiri alte cinci sportive, Anamaria Păvăluc (14 ani) având şanse să participe şi ea la calificările de la Oneşti, de luna viitoare.
Să mai menţionăm că, la Cupa României de la Arad, din aceste zile, ieşeanca Bianca Grigoraş (14 ani), care s-a format la CS CFR Iaşi dar care concurează acum pentru CSŞ Galaţi, s-a clasat pe locul 5 la categoria 48 kg, cu o performanţă totală de 125 kg (55 kg la smuls + 70 kg la aruncat). „Trecând la Centrul Olimpic din Galaţi şi eu fiind plecat în Italia, cei de acolo şi-au permis să o legitimeze pe Bianca Grigoraş la CSŞ Galaţi, fără acceptul meu şi al clubului CFR Iaşi. Până la urmă au reuşit acest lucru, dar cu siguranţă că, nu peste mult timp, Bianca se va întoarce acasă la Iaşi şi va continua halterele la CS CFR Iaşi, acolo unde a învăţat de fapt tainele acestui frumos sport”, ne-a mai declarat antrenorul Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu