miercuri, 10 septembrie 2014

România – Suedia, un meci extrem de important în Cupa Davis la tenis


România: Tecău-Mergea-Pavel-Ungur-Copil
Bogdan Ionuţ Apostol

* Din lotul lărgit al ţării noastre face parte şi ieşeanul de numai 18 ani, Bogdan Ionuţ Apostol, legitimat în prezent la CSM Paşcani.

În perioada 12-14 septembrie, pe Arenele BNR din Bucureşti, va avea loc întâlnirea România – Suedia, contând pentru play-off-ul turului I al Grupei I, Zona Euro/Africană din cadrul Cupei Davis.
Echipa României este formată din Horia Tecău (locul 17 ATP la dublu), Florin Mergea (locul 29 ATP la dublu), Marius Copil (locul 174 ATP la simplu) şi Adrian Ungur (locul 134 ATP la simplu), iar căpitanul-nejucător al echipei este Andrei Pavel. Din lotul lărgit face parte şi ieşeanul de 18 ani Bogdan Ionuţ Apostol, legitimat în prezent la CSM Paşcani. Mai fac parte din lotul lărgit tinerii tenismeni Dragoş Dima şi Patrick Ciorcilă. Apostol şi Dima au evoluat anul acesta şi la turneul ITF de 15.000 dolari – Trofeul Municipiului Iaşi, de la arenele CFR Iaşi, primind câte un wild-card de participare din partea clubului organizator CFR Iaşi.
Jucătorii care vor reprezenta România la Cupa Davis în acest week-end, împotriva Suediei, spun că s-au pregătit pentru meciurile care se vor disputa pe Arenele BNR din Bucureşti şi sunt încrezători că vor câştiga, precizând că sunt mai bine clasaţi "pe hârtie" faţă de suedezi.
"Fiecare meci de Cupa Davis este dificil, nu contează cine e favorit, dar pe noi ne avantajează, în primul rând, faptul că îi avem acum, alături de noi la Cupa Davis, pe cei mai buni jucători actuali din România. Apoi, un alt punct forte este acela că jucăm acasă şi sperăm să aducem cele 3 puncte necesare să câştigăm acest meci. Obiectivul nostru este să câştigăm, să facem cele 3 puncte. Ar fi frumos să ne atingem obiectivul în 2 zile, dar nu contează cum, trebuie să câştigăm acest meci, sper că vom da tot ce se poate din noi ca să obţinem această victorie. Suedia, care a câştigat de 7 ori Cupa Davis şi a avut atâţia jucători numărul 1 în lume, vine cu jucători tineri de 18 ani, situaţi pe locul 200 şi ceva în lume, dar vine cu o echipă nouă, probabil că vor fi foarte relaxaţi şi asta îi face pe ei periculoşi", a declarat Andrei Pavel, căpitanul echipei României la Cupa Davis.
Horia Tecău a precizat că la această confruntare echipa României stă mai bine "pe hârtie" faţă de reprezentativa Suediei. "Este un meci important şi pentru noi şi pentru Suedia. Noi vrem să rămânem în Grupa 1 şi cred că avem echipa necesară să rămânem în Grupa 1 şi ne dorim ca anul viitor să ducem o campanie pentru a ajunge la baraj, pentru că suntem jucători cu experienţă în Cupa Davis, avem mai multe meciuri împreună şi sunt şi alte echipe acolo pe care cred că le putem învinge, dar în primul rând trebuie să câştigăm acest meci. Trebuie să facem tot ce putem să avem o pregătire bună în această săptămână. Pe hârtie suntem mai bine clasaţi decât suedezii, dar ei au o echipă tânără, cu 2 jucători tineri. Pe jucătorii de dublu îi cunosc foarte bine. Pe Brunstrom îl cunosc foarte bine, am jucat de foarte multe ori împotriva lui, e un jucător periculos, cu un serviciu bun, dar cred că ne va avantaja acest teren mai lent şi ne va avantaja susţinerea publicului. Mie, în mod special, îmi place să joc pe acest teren, aici am avut succes în ultimii 3 ani, am câştigat turneul de la Bucureşti şi multe meciuri în Cupa Davis şi mă bucur că Florin este alături de echipă şi acomodarea se face foarte repede. Avem atâtea meciuri jucate împreună în trecut încât la antrenament lucrurile sunt deja puse la punct şi nu mai avem nevoie decât de 3-4 zile de pregătire, să fim odihniţi şi încrezători pentru week-end", a declarat Horia Tecău.
"Eu am jucat contra lui Ymer, anul trecut, în calificări la Stockholm, şi am câştigat cu 6-3, 6-3. Ştiu cum joacă şi cred că am temele făcute. După US Open am avut o accidentare, dar mi-am revenit încet, încet, şi acum sunt bine pregătit", a spus Marius Copil.
"Mă bucur să fiu alături de echipă, este o confirmare a rezultatelor din ultimul an şi, în acelaşi timp, este o etapă nouă în Cupa Davis şi în cariera mea şi am lăsat în urmă trecutul", a spus şi Florin Mergea.
"Vor fi 2 meciuri foarte importante pentru România şi pentru mine, în special. Presiunea este aceeaşi, dar trebuie să jucăm cât mai bine, să aducem cele 3 puncte foarte necesare nouă şi să vină publicul să ne susţină şi să facem şi spectacol. Sper ca arena să fie ocupată măcar jumătate", a spus Adrian Ungur.

*Simona Halep va fi prezentă în tribunele arenei BNR Bucureşti

Potrivit lui Horia Tecău, şi Simona Halep va veni la Cupa Davis, ca să îi susţină pe jucătorii români.
Întrebat ce va face dacă echipa României va câştiga în faţa reprezentativei Suediei la Cupa Davis, Andrei Pavel a precizat râzând: "Îi provoc acum, pe jucători şi pe preşedintele Federaţiei, dacă vom câştiga meciul, să participe la găleata cu gheaţă".

* Declaraţii din tabăra suedeză

Echipa Suediei va fi formată, conform site-ului oficial, www.daviscup.com, din jucătoii Elias Ymer (locul 242 ATP la simplu), Christian Lindell (locul 256 ATP la simplu), Isak Arvidsson (locul 309 la dublu) şi Johan Brunstrom (locul 53 la dublu), conduşi de pe bancă de căpitanul Fredrik Rosengren.
"Cuno
ștem jucătorii români destul de bine. Îi vedem des în turneele ATP. Pe hârtie, echipa gazdă este favorită, însă noi încercăm să ne pregătim cât putem de bine și suntem încrezători în șansele nostre. Am ales deja jucătorii ce vor juca meciurile de simplu. Aceștia vor fi Ymer si Lindell. Ne concentrăm pe meciurile acestea și nu ne gândim prea mult la clasamente. Încercăm să mucim cât mai mult pentru a ne pregăti. Robert Lindsted este unul din cei mai buni jucători din lume, dar accidentarea lui a oferit oportunitatea unor jucători mai tineri să joace", a declarat Fredrik Rosengren, căpitanul echipei suedeze.
"Sunt la a doua sesiune de Cupa Davis. M-am sim
țit foarte bine și cred că oricine trebuie să înceapă de undeva. Am mai jucat în România și m-am simțit foarte bine. Sper ca și în meciurile acestea să mă descurc cât mai bine", a spus şi Elias Ymer, în cadrul conferinţei de presă de marţi.
Echipa care va câştiga întâlnirea va rămâne în Grupa I, Zona Euro/Africană, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I cu Letonia sau Austria.

* Cât costă biletele la meciul ROMÂNIA - SUEDIA

Biletele pentru întâlnirea România – Suedia, contând pentru play-off turului I al Grupei I, Zona Euro/Africană din cadrul Cupei Davis, au fost puse în vânzare pe site-ul www.eventim.ro şi în reţeaua magazinelor partenere. Întâlnirea România - Suedia în CUPA DAVIS 2014 va avea loc la Arenele BNR, Bucureşti, în perioada 12-14 septembrie 2014. Joi, 11 septembrie, va avea loc tragerea la sorţi pentru desemnarea jucătorilor care se vor confrunta în meciurile din acest week-end.
Preţul unui bilet în tribună este de 35 de lei pe zi, iar un abonament pentru toate cele trei zile (vineri- 12.09, sâmbătă- 13.09 şi duminică- 14.09) este de 80 de lei.
Pentru elevi, studenţi şi pensionari, preţul unui bilet în tribună este de 20 de lei pe zi, iar abonamentul este 50 de lei. Pentru această categorie, accesul în arenă se va face pe baza biletului achiziţionat şi a actului doveditor (legimaţie, carnet).
Pentru loje, preţul unui bilet este de 100 de lei pe zi, al unui abonament este de 200 lei, iar un abonament pentru o lojă întreagă (toate locurile din lojă pentru toate cele trei zile) este de 150 de lei/loc. Lojele pot avea 6, 7, 8 şi respectiv 9 locuri.
Biletul şi abonamentul oferă accesul la meciurile disputate pe terenul central al Arenelor BNR.
De menţionat că întâlnirea dintre România şi Suedia va avea loc pe Arena Centrală din cadrul complexului Arenele BNR din Bucureşti. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, meciul de dublu va avea loc sâmbătă, iar duminică celelalte două meciuri de simplu. (Surse: b365 şi Dan Teodorescu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu