vineri, 24 octombrie 2014

Box cu participare internaţională la o nouă ediţie a „Memorialului Iosif Mattes”




În zilele de 25 şi 26 octombrie 2014, sala GYM BOX Iaşi, din str. Otilia Cazimir nr. 10 (Hotel Studis) găzduieşte ediţia a XIV-a a turneului internaţional de box „Memorialul Iosif Mattes”. Competiţia este organizată de secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, în parteneriat cu AJ Box Iaşi, DJST Iaşi, ACS Gym Box Iaşi, FR Box, Fundaţia Sportului Ieşean Iaşi. Sâmbătă, după cântarul de la ora 7.30, prima gală va debuta la ora 16.00, iar duminică gala finală va avea loc de la ora 10.00, ea fiind urmată de festivitatea de premiere la cele 15 categorii de vârstă şi greutate. Vor fi prezenţi pugilişti de la mai multe cluburi din Republica Moldova şi România, din Bălţi, Iaşi, Bacău, Zărneşti, Braşov, Gheorghieni etc.
Vineri, pe 24 octombrie, o delegaţie a boxerilor ieşeni a depus o coroană de flori la Cimitirul Evreiesc din cartierul Păcurari, la mormântul celui care a fost regretatul antrenor de box Iosif Mattes, după care, la restaurantul bazei sportive CFR Iaşi a avut loc conferinţa de presă oficială de deschidere a turneului. Alături de mass-media locală şi organizatorii ieşeni s-au mai aflat arbitrii Cristian Ciornia şi Iulian Botez, ultimul fiind şi managerul ACS Gym Box Iaşi, antrenorii de box Nicu Brânzei, Tinu Brânzei, Viorel Soroceanu, omul de afaceri Doru Andronache, fostul boxer Octavian Tănase, directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi Dan Teodorescu, care a fost coordonatorul manifestării şi mulţi alţii.
În cuvântul său, Dan Teodorescu a mulţumit tuturor pentru implicarea în organizarea celei de-a 14-a ediţii a Memorialului de box Iosif Mattes, o mare contribuţie la acest capitol având vicepreşedintele FR Box şi preşedintele AJ Box Iaşi Vasile Cîtea, directorul Alexandru Cişman (DJST Iaşi), managerul Iulian Botez, antrenorii Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei. „Cred că viitorul acestei competiţii ar putea fi un parteneriat solid public-privat în cadrul boxului ieşean, iar sala GYM BOX ar putea găzdui multe ediţii de acum încolo, deoarece clubul care patronează locaţia este unul creat pe principii europene şi profesioniste”, a menţionat Dan Teodorescu.
După ce Cristian Ciornea a prezentat unele detalii tehnice din cadrul turneului, Iulian Botez şi Doru Andronache au salutat pe cei prezenţi şi au urat mult succes participanţilor. Fostul boxer Octavian Tănase a menţionat că boxul ieşean trebuie ajutat mai mult de toţi factorii de decizie locali, inclusiv de Primăria Municipiului Iaşi, iar antrenorii Nicu Brânzei şi Viorel Soroceanu, foşti elevi ai regretatului Iosif Mattes, au detaliat câteva amintiri despre maestrul ringului ieşean, fiind amintiţi şi alţi pugilişti de renume din anii din urmă. 
În cadrul conferinţei de presă s-a ţinut şi un moment de reculegere în memoria celui care a fost antrenorul de box Iosif Mattes. În direct din Israel, fiul Eduard Mattes a transmis: „Îmi pare rău că, de data aceasta, nu pot să fiu şi eu la Iaşi, la turneul organizat în memoria tatălui meu. Doresc mult succes participanţilor şi mulţumesc organizatorilor !”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu