vineri, 10 octombrie 2014

Popicarii de BRONZ de la CFR Olimpia ACB Iaşi revin pe teren propriu


În sezonul 2014-2015, popicarii seniori de la CFR Olimpia ACB Iaşi nu au cunoscut înfrângerea în competiţiile interne, iar în Cupa Europei de la Varazdin (Croaţia) s-au clasat pe un onorant loc 3, cucerind medaliile de bronz şi obţinând calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.
Cu sportivii echipei de popice CFR Olimpia ACB Iaşi ne vom revedea vineri, pe 17 octombrie 2014, la ora 12.00, la Pensiunea Aristocrat Iaşi din Şos. Bucium nr. 61, acolo unde va avea loc o conferinţă de presă. Gazda evenimentului este managerul general Romeo Haman, un mare iubitor al sportului ieşean şi al clubului sportiv CFR Iaşi în special.
Sâmbătă şi duminică, pe 18 şi 19 octombrie 2014, popicarii de BRONZ de la CFR Olimpia ACB Iaşi vor evolua pe teren propriu, la arenele CFR Iaşi. Sâmbătă, în etapa a II-a din Cupa României de seniori, alături de CFR Cluj, Inter Petrila şi Electromureş Tg. Mureş, iar duminică, în runda cu nr. 3 din Divizia Naţională, cu Electromureş Tg. Mureş (echipă care a evoluat recent în Cupa NBC din Germania).
După prima etapă de la Târgu Mureş, clasamentul la zi al Cupei României este următorul:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi – 3446 p.d. (Au evoluat: Ioan Hordilă – 612 p.d., Gyula Veres – 589 p.d., Bogdan Tudorie – 572 p.d., Ion Cercel – 570 p.d., Mănel Manea – 555 p.d, Florin Opincă – 548 p.d.);
2. CFR Cluj – 3385 p.d.;
3. Electromureş Tg. Mureş – 3136 p.d.;
4. Inter Petrila – 3112 p.d.
În campionatul intern, clasamentul la zi în Divizia Naţională de popice pentru seniori arată astfel:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi    3    2    1    0    19-5        5
2. CFR Cluj                         2    1    1    0    11-5        3
3. Inter Petrila                      3    1    0    2    6-18        2
4. Electromureş Tg. Mureş   2    0    0    2    4-12        0
Duminică, pe 19 octombrie, popicarul ieşean Sorin Cotlarciuc va evolua la arenele Conpet din Ploieşti, în etapa a II-a a Cupei României, competiţie dedicată de data aceasta veteranilor (seniori +50 ani). După prima etapă, Sorin Corlarciuc (medic stomatolog, scriitor de literatură umoristică de talie naţională, cu multe cărţi editate la activ, directorul festivalului internaţional “Umor fără frontiere în Ţara de Sus” de la Vama – jud. Suceava, dar şi popicar veteran) ocupă locul 11 din 24 participanţi în runda cu nr. 2, cu o performanţă de 495 popice doborâte, din 120 bile lansate.
La Ploieşti, Sorin Cotlarciuc va intra în concurs în Seria a III-a, de la ora 12.00, pe pista numărul 5. Mult succes, doctore şi să te vedem şi în runda următoare !
Să mai menţionăm că, etapa din 11 octombrie, din cadrul Seriei a III-a a Campionatului Naţional de popice pentru juniori-tineret (Under 23), de la Galaţi, dintre echipele ICMRS din localitate şi CFR Olimpia ACB Iaşi a fost amânată la o dată ulterior.
Aşadar, vă aşteptăm săptămâna viitoare la conferinţa de presă de la “Aristocraţii” din Bucium şi la meciurile de popice de la arenele CFR Iaşi, acolo unde intrarea publicului este liberă ! Vor evolua în faţa dumneavoastră vedetele echipei ieşene de seniori, Ioan Hordilă, Ion Cercel, Mănel Manea, Florin Opincă, Gyula Veres, Bogdan Tudorie, Costică Ciurdea, Iulian Gabriel Cucu şi Remus Antimirescu, ultimul fiind şi antrenorul grupării sportive moldave.
Tot în acest an, probabil pe 22 noiembrie (în deplasare) şi pe 6 decembrie (acasă), CFR Olimpia ACB Iaşi se va confrunta în Liga Campionilor cu marea campioană a Austriei, BSV Voith St. Pölten.
Deoarece şi CFR Cluj va evolua în Liga Campionilor, este posibil ca meciul Iaşi-St. Pölten sa fie inversat, deoarece în România există un singur arbitru internaţional de popice, Erno Gergely, din Baia Mare, iar ceferiştii moldoveni şi ardeleni nu pot evolua la aceeaşi dată, pe teren propriu, tocmai din această cauză. După calculele noastre, în optimi, se va disputa şi meciul Fugger Sterzing (Italia) - CFR Cluj.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu