joi, 23 octombrie 2014

Gimnastele de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, micile vedete ale “Galei Excelenţei” din Aula Colegiului Naţional


CSŞ Anghel Saligny Iaşi la Gala Excelenţei


Timp de două zile, pe 22 şi 23 octombrie, în Complexul Palas şi Colegiul Naţional Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi şi alţi sponsori generoşi, a organizat ediţia a treia a Galei Excelenţei în Educaţie, cu premierea elevilor şi profesorilor din judeţul Iaşi care au obţinut locuri fruntaşe la Olimpiadele şi Concursurile la nivel naţional şi internaţional.
Joi, pe 23 octombrie 2014, în Aula Colegiului Naţional Iaşi s-au acordat premii şi la secţiunea “Educaţie Fizică şi Sport”, pentru elevii şi profesorii-antrenori de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi (preşedinte şi antrenor coordonator: prof. Constantin Radu), LPS Iaşi (director: prof. Ilie Gheorghică) şi CSŞ Unirea Iaşi (director: prof. Viorel Hudac).  
Au fost premiaţi tinerii performeri de la atletism, scrimă, gimnastică ritmică, canotaj şi lupte libere, coordonaţi de profesorii Marius Ghilase, Viorica Ursanu, Viorel Popovici, Isabela Tănasă, Sorin Băhnărel, Oana Cozma, Constantin Radu, Cătălina Radu, Gheorghe Broştianu, Radu Tofan.  
Cele mai multe distincţii au fost oferite gimnastelor de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi, cu multe locuri fruntaşe în confruntările de la Campionatele Naţionale Şcolare, sub coordonarea profesorilor Constantin Radu, Cătălina Radu şi Oana Cozma. Tinerele gimnaste, care au fost îndelung aplaudate de o sală arhiplină şi care au primit distincţiile din mâinile directorilor Viorel Hudac (CSŞ Unirea Iaşi), Ilie Gheorghică (LPS Iaşi), a decanului Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Marin Chirazi şi a inspectorului de specialitate Vasile Viciu Tănase, într-o manifestare coordonată de prof. Bogdan Neculau, au fost: Crina Dracşanu, Mădălina Manole, Laura Parasca, Cătălina Spiţelnicu, Emma Vestale, Cătălina Vornicu, Laura Aniţei, Iustina Coşarcă, Denisa Isac, Claudia Postu, Cristina Străinu, Delia Ţurlui, Maria Verdeş, Ştefana Popa, Andreea Verdeş, Roxana Brighenti, Andra Ungureanu, Daria Moisă, Mădălina Şufaru, Diana Pavel. Ele sunt eleve, de la clasa pregătitoare la clasa a IX-a, la diferite Şcoli Gimnaziale, Licee şi Colegii Naţionale de tradiţie din Iaşi, cu rezultate foarte bune atât la învăţătură cât şi în sportul pe care îl practică, pe plan naţional şi internaţional.
Tot astăzi, la Colegiul Naţional din Iaşi au mai fost premiaţi elevii laureaţi în concursurile la nivel naţional şi internaţional, din domeniile ştiinţific şi umanist.
La manifestarea de joi, au mai fost prezenţi inspectorul şcolar general prof. dr. Camelia Gavrilă, viceprimarul Mihai Chirica, prof. Lăcrămioara Petrescu (coordonatorul Şcolii Doctorale de la Facultatea de Litere), prof. Mihai Zaharia (care a prezentat nr. 3 din “Excelsior”, revista olimpicilor ieşeni), inspectorul şcolar general adjunct prof. dr. Claudia Tănase şi mulţi alţii.  
În alocuţiunea sa, prof. dr. Camelia Gavrilă a menţionat: “Şcoala ieşeană se integrează în acest puls al oraşului. Omagiem astăzi excelenţa, într-o săptămână a excelenţei ! Excelenţa este plusul pe care trebuie să-l respectăm !”.
În cuvântul domniei sale, viceprimarul Mihai Chirica a mai spus: “Tot sistemul de învăţământ este o mândrie pentru noi. Primiţi vă rog felicitări din partea Primăriei, instituţie pe care o reprezint şi a domnului primar Gheorghe Nichita, pentru eforturile pe care le faceţi !”.  
Publicul prezent în sala de festivităţi a Colegiului Naţional ieşean a audiat şi un frumos recital al cvartetului Moldocantabile, de la Colegiul Naţional de Artă “Octav Băncilă”, coordonat de prof. Marian Gorovei.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu