joi, 16 octombrie 2014

Ieşeanul Alexandru Marin face performanţă în boxul profesionist american


Alex Marin, pe ringul boxului profesionist american
Alexandru Marin, fostul component al secţiei de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, acolo unde a practicat “nobila artă” sub coordonarea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, a făcut pasul spre boxul profesionist american, el fiind în prezent cu reşedinţa în Silver Spring, Maryland, SUA. Până acum, Alex Marin a susţinut cinci meciuri de box profesionist, toate câştigate, dintre care patru prin K.O.
După o primă victorie obţinută pe 22 iunie 2013 în faţa lui Jacob Ninow, au urmat celelalte succese în faţa pugiliştilor David Warren Huffman, Alex Hipolito, Darrell Martin şi Rasool Shakoor. Ultimul meci a avut loc pe 27 septembrie 2014, atunci când, în “ABC Sports Complex” din Springfield, Virginia, SUA, ieşeanul Alex Marin (22 ani) l-a învins prin KO tehnic în repriza a III-a pe americanul Rasool Shakoor (34 ani). Adversarul lui Alex Marin are 17 meciuri la profesionişti, deci este mult mai experimentat, dar totuşi ieşeanul nostru şi-a demonstrate din nou talentul în ringul magic !
Am discutat de mai multe ori cu fostul meu elev, Alexandru Marin, care acum face performanţă în boxul profesionist american, unde se simte ca la el acasă. Va avea în luna noiembrie un nou meci, iar apoi, de la anul viitor, va avea meciuri cu reprize mai multe. Acum, meciurile lui Alex sunt programate pe durata a doar 4 reprize, că aşa este la început, dar din 2015 numărul lor va fi mărit”, ne-a declarat în această seară de 16 octombrie antrenorul Nicu Brânzei, care a mai comentat: “Alex Marin este un om şi un sportiv inteligent. Acum, după 1 an şi 4 luni petrecuţi peste Ocean, vorbeşte mereu de muncă, punctualitate, perseverenţă ! Este pe un drum bun !”.
Vă mai informăm că în zilele de 25 şi 26 octombrie 2014, Sala Grădinari din Iaşi va găzdui o nouă ediţie, cea cu numărul 14, a Memorialului Iosif Mattes la box, competiţie organizată de secţia de specialitate CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cu sprijinul AJ Box Iaşi, DJST Iaşi şi a Fundaţiei Sportului Ieşean.   
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu