vineri, 3 octombrie 2014

Gimnastele de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi luptă pentru medalii la "Naţionalele" de la Chiajna


Sursa foto: FRGR

Campionatul Naţional de Gimnastică Ritmică pe echipe, individual şi ansamblu pentru junioare şi senioare se desfăşoară în Sala Sporturilor Concordia din Chiajna, în perioada 2-5 octombrie 2014.
Am ajuns la Chiajna pentru că îl ştiam pe domnul primar Mircea Minea un om de sport. Domnia sa a fost imediat de acord să ne primească şi să ne sprijine şi credem că va fi un eveniment şi pe placul locuitorilor acestui oraş", a declarat preşedinta Federatiei Române de Gimnastică Ritmică, pentru site-ul FRGR, Irina Deleanu, care a mai spus: “De altfel, domnul Minea, care este preşedintele Clubului Concordia Chiajna, ar fi tentat să înfiinţeze şi o sectie de gimnastică ritmică, spre bucuria fetiţelor din Chiajna. Sala Sporturilor din Chiajna este o sală cochetă, bine întreţinută şi, mai ales, perfect regulamentară pentru gimnastica ritmică”.
Clubul de elită CSŞ Anghel Saligny Iaşi, sub coordonarea antrenorilor Constantin Radu, Cătălina Radu şi Oana Cozma participă la această competiţie de la Chiajna cu următoarele sportive:
- Categoria a III-a (junioare II): Roxana Brighenti (doar la individual).
- Categoria a II-a (junioare I): Andreea Verdeş şi Ştefana Popa (prima echipă), respective Andra Ungureanu şi Daria Moisă (echipa a doua).
-Senioare: Diana Pavel şi Mădălina Şufaru.
După ce joi a fost acomodarea cu sala de concurs şi şedinţa tehnică, vineri, pe 3 octombrie, s-a concurat la circa jumătate din obiectele de concurs, iar clasamentele parţiale la individual compus se prezintă astfel:
- Categoria a III-a (24 sportive - astăzi s-a concurat la coardă şi cerc, iar mâine se va concura la minge, panglică şi măciuci):
locul 7 – Roxana Brighenti (CSŞ Anghel Saligny Iaşi).
- Categoria a II-a (25 sportive - astăzi s-a concurat la coardă, cerc şi minge, iar mâine se va concura la măciuci şi panglică):
Locul 1 – Ana Luiza Filiorianu (CS Olimpia Bucureşti);
Locul 2 – Andrea Verdeş (CSŞ Anghel Saligny Iaşi);
Locul 3 – Ştefana Popa (CSŞ Anghel Saligny Iaşi);
…………………………………………………………..       
Locul 7 – Andra Ungureanu (CSŞ Anghel Saligny Iaşi);
Locul 8 – Daria Moisă (CSŞ Anghel Saligny Iaşi).   
-Senioare (17 sportive – astăzi s-a concurat la cerc şi minge, iar mâine se va concura la maciuci şi panglică):
Locul 1 – Alexandra Piscupescu (CS Olimpia Bucureşti);
Locul 2 – Diana Pavel (CSŞ Anghel Saligny Iaşi);
Locul 3 – Adriana Teocan (CS Olimpia Bucureşti).
…………………………………………………………
Locul 5 – Mădălina Şufaru (CSŞ Anghel Saligny Iaşi).
Sâmbătă, se va concura la celelalte obiecte şi se vor definitiva clasamentele pe echipe şi la individual compus, după care va urma festivitatea de premiere.
Duminică, pe 5 octombrie, sunt programate finalele concursului pe obiecte (coardă, cerc, minge, măciuci, panglică – la junioarele I şi II, respectiv cerc, minge, măciuni, panglică – la senioare), unde vor ajunge primele 6 sau 8 de la fiecare obiect şi categorie de vârstă. Va urma festivitatea de premiere a concursului pe obiecte, acolo unde sportivele de la CSŞ Anghel Saligny Iaşi speră la cât mai multe locuri pe podium.
Am ajuns la Chiajna cu un lot performant de sportive, dar datorită frigului de aici unele au răcit, iar eu umblam din farmacie în farmacie după medicamente. A fost bine până la urmă şi astăzi fetele noastre şi-au demonstrat talentul. Numai că, este cam multă gălăgie aici la Chiajna şi chiar acum este mult zgomot că se joacă alături de noi meciul de fotbal dintre Concordia şi Rapid şi atmosfera asta nu face bine sportivelor de la gimnastică. Vom trece noi şi peste acest hop şi sperăm că sâmbătă şi duminică vom cuceri cât mai multe medalii la nivel naţional, cu sportivele noastre de la Iaşi, multe dintre ele fiind şi componente ale loturilor naţionale ale României !”, ne-a declarat, în această seară, în direct de la Chiajna, prof. Constantin Radu, antrenorul coordonator al clubului CSŞ Anghel Saligny Iaşi.  
La C.N. de la Chiajna participă gimnaste de la 14 cluburi din ţară, precum CS Olimpia Bucureşti, CS Triumf Bucureşti, CSM Arad, CSŞ Nr. 1 Timişoara, CSU Oradea, CSU Braşov, CSŞ Nr. 1 Constanţa, LPS Bihorul Oradea, LPS Târgu Mureş, CSŞ Anghel Saligny Iaşi, CSM Ploieşti, CSŞ Reşiţa, LPS Bistriţa, LPS Baia Mare.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu