miercuri, 22 octombrie 2014

Senzaţie la Singapore: Simona Halep – Serena Williams 12-2 !!!




Simona Halep la Singapore (sursa: Yahoo News)
Miercuri, 22 octombrie 2014, la Turneul Campioanelor din Singapore, americanca Serena Williams, liderul absolut al tenisului feminin, a fost pulverizată de românca Simona Halep, după un meci extraordinar.
Jucătoarea română, de pe locul 4 în lume, s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor, după o demonstrație de tenis sublim: 6-0, 6-2 în fața Serenei Williams.
Simona Halep (23 de ani) a reușit azi cel mai bun meci al carierei, zdrobind-o pe cea mai titrată jucătoare aflată încă în activitate, care stă de 88 de săptămâni pe prima poziție a clasamentului WTA.
Meciul a fost, în esență, un nou episod dintre trecutul și viitorul tenisului mondial.
Serena Williams a ales, așa cum face în fiecare meci, serviciul. Însă principala sa armă a trădat-o azi aproape de fiecare dată. Americanca în vârstă de 33 de ani a greșit enorm, în timp ce Simona a lovit exact (o singură eroare neforțată în primul set), și-a păstrat calmul și a făcut spectacol.
Prima manșă a durat doar 20 de minute, iar Simona i-a permis americancei să pună doar nouă puncte pe tabela de marcaj. Williams a comis mai mult de o greșeală neforțată pe minut în prima parte a duelului.
Cu toate că nu pierduse niciodată în fața româncei în carieră, Serena a dat semne că este pe teren abia în al nouălea game al meciului, pe care l-a câștigat cu destule emoții, evitând primul eșec la zero din remarcabila ei carieră.
Williams a început să forțeze, însă Simona a rezistat extraordinar și s-a desprins la 3-1, după primul game mai dificil pe propriul serviciu.
Serena a schimbat de trei ori rachetele în meci, dar nu ele au fost problema azi. Simona a câștigat din nou pe serviciul adversarei și apoi a închis meciul, zdrobind toate șansele de break ale redutabilei sale adversare.
A fost cel mai mare meci din via
ța mea. Nu știu cum să exprim în cuvinte. Sunt foarte fericită. Le mulțumesc prietenilor mei, fără ei n-aș fi reușit”, a spus Simona Halep după meci.
Cu toate că o zdrobise și pe senzația canadiană Eugenie Bouchard (20 de ani) în prima partidă, Simona Halep a avut nevoie de doar o oră și cinci minute pentru a zgudui lumea tenisului.
Pentru tânăra din România urmează ultimul meci al Grupei Roșii, cu Ana Ivanovic, din Serbia, și apoi semifinalele super-competiției din Singapore.
Simona Halep a arătat că rămâne poate singurul lucru bun din România și că o așteaptă un viitor minunat într-unul din cele mai competitive sporturi din lume. (Sursa: Yahoo News)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu