luni, 20 octombrie 2014

Gyula Veres – “Number One” al Cupei Europei de popice din Croaţia


Gyula Veres - CFR Olimpia ACB Iaşi

* Lansatorul echipei CFR Olimpia ACB Iaşi a reuşit la competiţia de la Varazdin o performanţă individual de 658 popice doborâte.

Federaţia Internaţională de Popice – Secţiunea Clasică (NBC) a dat publicităţii clasamentele cu performanţele individuale în cadrul celor trei cupe recent desfăşurate la nivel continental. Echipa CFR Olimpia ACB Iaşi a cucerit medalia de bronz la Cupa Europei de la Varazdin (Croaţia) şi a obţinut promovarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde se va confrunta, într-o dispută tur-retur cu multipla campioană a Franţei, Racing Club Strasbourg, pe 22 noiembrie (acasă) şi pe 6 decembrie (în deplasare).
La Cupa Europei din Croaţia, prima performanţă în duelurile individuale din cadrul competiţiei de la Varazdin a fost reuşită de lansatorul Gyula Veres (CFR Olimpia ACB Iaşi), cu un rezultat de 658 popice doborâte, cu 405 p.d. la plin, 253 p.d. la izolat şi 2 bile în gol.
Într-un clasament cu 139 reuşite individuale, în “TOP 10” se mai află tinerii Ion Cercel – 630 p.d. (locul 6) şi Bogdan Tudorie (624 p.d. – locul 9), ambii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, echipă antrenată de Remus Antimirescu. Tot în primii zece clasaţi se mai găseşte şi românul Zoltan Flavius Feher (625 p.d. – locul 8), originar din Hunedoara, dar care acum evoluează pentru echipa maghiară Zalaegerszegi TK, formaţie care a câştigat trofeul pus în joc.
Primii zece clasaţi la ediţia a 26-a a Cupei Europei de la Varazdin, în cadrul performanţelor individuale, au fost:
1. VERES Gyula - CS CFR Olimpia ACB Iaşi (ROU) - 658 p.d.;  
2. MARINOVIC Hrvoje - KK Zadar (CRO) – 654 p.d.;
3. PUCHLY Stefan - AŠK Inter Bratislava (SVK) – 639 p.d.;
4. LUZAN Janze - KK Triglav Kranj (SLO) – 637 p.d.;
5. KOZMA Karoly - Zalaegerszegi TK (HUN) – 635 p.d.;
6. CERCEL Ion - CS CFR Olimpia ACB Iasi (ROU) – 630 p.d.;
7. PYTLIK Roman - SKK Rokycany (CZE) – 626 p.d.
8. FEHER Zoltan Flavius - Zalaegerszegi TK (HUN) - 625 p.d.;
9. TUDORIE Bogdan - CS CFR Olimpia ACB Iaşi (ROU) – 624 p.d. (cu 231 p.d. la izolat);
10. BAJZELJ Gregor - KK Triglav Kranj (SLO) – 624 p.d. (cu 227 p.d. la izolat).
Ceilalţi popicari ai formaţiei CFR Olimpia ACB Iaşi, care au evoluat la Cupa Europei din Croaţia, au reuşit următoarele performanţe individuale: Ion Hordilă – 609 p.d. (locul 26), Mănel Manea – 599 p.d. (locul 39), Florin Opincă – 594 p.d. (locul 46).
În competiţia feminină din Croaţia, lansatoarea Alina Suciu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş, echipă care a câştigat medaliile de aur ale Cupei Europei) s-a clasat pe locul 5, cu o performanţă de 600 popice doborâte, prima poziţie a ierarhiei fiind ocupată de cehoaica Nikola Tatouskova (de la echipa Zeleziarne Podbrezova Sport – Slovacia), cu 645 popice doborâte.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu