sâmbătă, 11 octombrie 2014

“Floarea vieţii”, o nouă expoziţie personală a pictoriţei ieşene Gabriela Cucinschi



În perioada 14-31 octombrie 2014, Galeria TOP ART de la etajul al doilea de la Casa Cărţii din Iaşi va găzdui o nouă expoziţie personală a pictoriţei Gabriela Cucinschi, membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) din Iaşi şi a Uniunii  Asociaţiilor Artistice şi Intelectuale a Feroviarilor din România (UAAIFR). De menţionat că UAAIFR este afiliată la Federaţia Internaţională a Societăţilor Artistice şi Intelectuale ale Feroviarilor (Fédération Internationale des Sociétés Artistiques et Intellectuelles de Cheminots / FISAIC), iar din această Uniune a Feroviarilor români fac acum parte 11 asociaţii de profil, inclusiv de arte plastice.
Vernisajul expoziţiei doamnei Gabriela Cucinschi de la Casa Cărţii, locaţie situată pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 67 din Iaşi, va avea loc de Sf. Parascheva, mai exact pe 14 octombrie 2014, de la ora 17.00, prezentarea fiind făcută de criticul de artă Aurel Istrati.
Am ales tematica <Floarea Vieţii> deoarece ilustrează legătura care există în univers între orice formă a vieţii şi spirit”, ne-a declarat înaintea vernisajului ieşeanca Gabriela Cucinschi, cu multe expoziţii personale şi colective la activ în ultima perioadă.
Vă mai informăm că pe toată durata manifestării artistice de la etajul al doilea al Casei Cărţii, intrarea spectatorilor în cadrul expoziţiei este liberă, iar exponatele se pot achiziţiona de cei care iubesc pictura de bună calitate !

* Artele vizuale, o tradiţie în familia Gabrielei Cucinschi

Născută la Iaşi, pe 26 iunie 1961, Gabriela Cucinschi este absolventă a Şcolii de Arte "Titel Popovici” - promotia 1981 – de la clasa profesor Dumitraşcu Filioreanu Lucreţia (secţia sculptură). Este absolventă a Liceului de Arte "Octav Bancilă" din Iaşi, promotia 1984. A lucrat la SNCFR – Regionala CFR Infrastructură Iaşi din anul 1979, până la 1 iunie 2014.  Născută într-o familie de artişti plastici, Gabi Cucinschi participă la expoziţii colective începând cu vârsta de 18 ani, la Salonul de toamnă al artistilor plastici (Iaşi 27.11-10.12.1979) cu lucrarea "Portret de copil" (gips - 38 cm) şi apoi la Expoziţia colectivă de la Sala Victoria din Iaşi, din octombrie 1980, cu lucrarea "Fata în alb" (gips - 50 cm).
În ultimii ani, Gabriela Cucinschi deschide expoziţia personală de pictură "Ochii sufletului meu", cu vernisajul pe 17 decembrie 2012, care a fost găzduită de Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă şi care a fost prezentată de Pr. Dr. Dorin Lehaci şi directorul clubului CFR, Paul Zamfir.
Urmează expoziţia personală de pictură "Flori de colţ", din perioada 17-30 septembrie 2013, de la Galeriile Top Art, de la Casa Cărţii din Iaşi, prezentată de Dr. psiholog Gheorghe Bălăceanu, preşedintele AAP Iaşi. Primeşte în cadrul vernisajului o diploma de excelenţă din partea CS CFR  Iaşi, reprezentat de directorul sportiv Dan Teodorescu.  
În noiembrie 2013, Gabi Cucinschi devine membru UAAIFR şi AAP IAŞI (ASSOCIATION OF FINE ARTISTS IAŞI – ROMÂNIA,  speciality PAINTING).
Urmează Salonul de Toamnă organizat de Asociaţia Artiştilor Plastici din Iaşi (21-31 octombrie 2013), tot la Casa Cărţii din Iaşi, unde primeşte o Diplomă de participare pentru tabloul intitulat "GÂNDURI".

* Două expoziţii internaţionale în 2014

În acest an, de Ziua Unirii, Gabi Cucinschi expune în cadrul expoziţiei internaţionale de arte vizuale “Secvenţe Europene”. Expoziţia s-a derulat la Iaşi, în perioada 24 ianuarie-22 februarie 2014, exact la 155 de ani de la Unirea Principatelor, în cadrul galeriei TOP ART, de la etajul al doilea al Casei Cărţii, de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 67.
Expoziţia menţionată a fost organizată sub egida Primăriei Municipiului Iaşi, Uniunii Asociaţiilor Artistice şi Intelectuale a Feroviarilor din România (UAAIFR – for afiliat Asociaţiei Internaţionale de profil, cu sediul central la Paris, în Franţa) şi a publicaţiei SPORT FAN CLUB, editată de jurnalistul Dan Teodorescu. Expozanţii “Secvenţelor Europene” au fost Robert Barth (din Passau, Germania – fotografie artistică), Eduard Mattes (din Haifa, Israel – fotografie artistică) şi românii Cristian Topan (din Bucuresti – grafică satirică), Dan Teodorescu (din Iaşi – fotografie reportaj), Gabriela Cucinschi (din Iaşi - pictură) si debutantul Ovidiu Digeratu-Cucinschi (din Iaşi – pictură, fiul lui Gabi Cucinschi). Primeşte din partea publicaţiei SPORT FAN CLUB o Diploma de excelenţă pentru participarea în cadrul expoziţiei internaţionale SECVENŢE EUROPENE - IAŞI – ROMÂNIA.
În continuare, Gabi Cucinschi expune în cadrul Salonului de Primavară organizat de Asociaţia Artiştilor Plastici din Iaşi (24 aprilie- 5 mai 2014, la Galeriile Top Art de la Casa Cărţii), unde primeşte o diplomă pentru tabloul intitulat “Primăvara 2014”.
În luna lui cuptor, Gabi Cucinschi se regăseşte şi în cadrul Expoziţiei internaţionale de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă – vernisaj de arte vizuale si premieră teatrală cu piesa “Amost, Maine” de John Cariani, în regia lui Emil Gnatenco - din perioada 25-31 august 2014. Expoziţia s-a numit “EUROPA VĂZUTĂ DE LA RÂPA GALBENĂ”, unde au expus Gabriela Cucinschi şi fiul Ovidiu Digeratu-Cucinschi (pictură), Dan Teodorescu (fotografie reportaj) – toţi trei din Iaşi,  Eduard Mattes (din Haifa, Israel – fotografie artistică) şi Robert Barth (din Passau, Germania – fotografie artistică). Prezentarea manifestării a revenit binecunoscutului director al clubului CFR Iaşi şi om de cultură, Paul Zamfir.
În aceste zile, Gabriela Cucinschi este prezentă şi în cadrul Salonului de Toamnă organizat de AAP IAŞI, în perioada 30 septembrie - 12 octombrie 2014, tot la Casa Cărţii, unde, în cadrul vernisajului, a primit o diplomă pentru tabloul “Vas viu”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu