luni, 27 octombrie 2014

Recital de dans sportiv în Sala Polivalentă ieşeană



Clubul Sportiv IMPERIAL din Iaşi, în parteneriat cu Federaţia Română de Dans Sportiv a organizat în perioada 25-26 octombrie 2014, în Sala Polivalentă, concursul internaţional de dans sportiv “Imperial Dance Cup”, cu participarea a 502 perechi din România şi Republica Moldova.
Unul dintre cluburile participante la marele festival al dansului sportiv din Sala Polivalentă a fost şi CDS NIKONS Iaşi (preşedinte: Mariana Niculiţă; antrenor: Amira Niculiţă) care a urcat de două ori pe podiumul de premiere al competiţiei.
La formaţii, Nikons Iaşi s-a clasat pe primul loc, prin perechile Bogdan Albu Talancă-Andreea Bunduc şi Cosmin Dorneanu-Lorena Păduraru.
La clasa D 14-15 ani, perechea Gabriel Olariu – Lisa Maria Lupu (Nikons Iaşi) s-a clasat pe locul 2, după o întrecere extrem de spectaculoasă şi echilibrată. Dansurile din concurs au fost Vals Lent, Tango, Vals Vienez, Quickstep, Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Jive, brigada de arbitri fiind alcătuită din Diana MIRON, Serghei SANDU, Dan MARINA, Angela DOLGHII, Radu BUJENIŢĂ, Oxana POLIVENCU, Valentin ILLES, Dragoş RAUŢĂ, Georgiana CIUTOIU.
La Basic standard 14-15 ani, perechea Bogdan Albu Talancă-Andreea Bunduc s-a clasat pe locul 10, din 15 perechi participante, iar la Basic Latino, aceeaşi pereche de la CDS Nikons Iaşi s-a clasat pe locul 9, din 16 perechi participante.
La clasa Hobby 12-15 ani, perechea Alexandru Costel Livadaru – Laura Maria Aanei (CDS Nikons Iaşi) s-a clasat pe locul 8.
În faţa a peste 1.000 spectatori, duminică seară a avut loc şi un recital de excepţie a perechii vicecampioane mondiale în 2013, Gabriele Goffredo (Italia) - Anna Matus (Republica Moldova).
Arbitrii competiţiei au fost din Iaşi, Turda, Constanţa, Bucureşti, Galaţi, Bacău, Buzău, Focşani, Brăila şi din Republica Moldova.  
Principalii organizatori locali au fost Adrian Ciutoiu şi Georgiana Ciutoiu, de la Clubul Sportiv IMPERIAL Iaşi, iar partenerul oficial al competiţiei a fost “
Pleiada Boutique Hotel” (5 stele), din zona rezidenţială Bucium.
A fost o competiţie reuşită, un arbitraj bun şi mă bucur că sportivii noştri au urcat de două ori pe podium, la un concurs de talie internaţională. Luptăm şi pe viitor pentru a ne trimite sportivii la concursurile din România şi prin munca de la antrenamente, ei să urce apoi pe podium în competiţiile la care participă”, ne-a declarat la finalul manifestării, preşedintele CDS Nikons Iaşi, prof. Mariana Niculiţă.
Duminică, pe 2 noiembrie 2014, la Piatra Neamţ va avea loc Cupa Moldovei la dans sportiv, acolo unde vor fi prezenţi şi sportivii de la CDS NIKONS Iaşi.

* Fair-play desăvârşit în Sala Polivalentă ieşeană

Duminică, după orele prânzului, în timpul unui dans de pe ringul instalat în Sala Polivalentă ieşeană, în concursul „Imperial Dance Cup”, unui tânăr dansator, cu nr. 310 de concurs, i s-a făcut rău şi a trebuit să primească îngrijiri medicale timp de circa 7 minute. Deşi era o probă eliminatorie şi muzica a continuat, toate perechile aflate în concurs s-au oprit, au trecut la marginea ringului şi au aşteptat verdictul medicilor. În aplauzele tribunelor, dar mai ales a adversarilor din ringul de dans, tânărul sportiv şi-a revenit, a intrat din nou în concurs şi în ultimele două dansuri prezentate a evoluat excepţional ! Plus că, în alte două dansuri, când a început să cânte muzica, nimeni nu s-a mişcat de pe loc, deoarece un sportiv nu avea pereche, sportiva care a întârziat fiind aşteptată şi ea în competiţie şi de-abia după ce tânăra a alergat de la vestiare şi a ajuns pe ringul de dans, concursul a început !
Sunt fapte obişnuite la noi, la dans sportiv, poate la alte sporturi nu se întâmplă aşa ceva, dar în dansul sportiv fair-playul este la loc de cinste !”, a mai menţionat prof. Mariana Niculiţă.   
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu