joi, 2 octombrie 2014

CSMS Iaşi-Steaua Bucureşti, în optimile de finală ale Cupei României


Sursa foto: FRF

Casa Fotbalului a găzduit astăzi tragerea la sorți a "optimilor" Cupei României Timișoreana, ediția 2014-2015. Meciurile sunt următoare:
CS MIOVENI – DINAMO BUCUREȘTI
RAPID SUCEAVA – PETROLUL PLOIEȘTI
RAPID BUCUREȘTI – CFR CLUJ
CSMS IAȘI – STEAUA BUCUREȘTI
OȚELUL GALAȚI – PANDURII TÂRGU JIU
ASA TÂRGU MUREȘ - CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – FC VIITORUL VOLUNTARI
UNIVERSITATEA CLUJ – FC BRAȘOV
Înainte de tragerea la sorți, Ioan Andone a primit premiul ”Gloriile Cupei”, care a câștigat cele mai multe Cupe ale României ca tehnician din 1990 până astăzi: 4 trofee, cu două echipe diferite, Dinamo și CFR Cluj.
”Le urez mult succes tuturor echipelor și îi doresc celei care va câștiga trofeul să ajungă cât mai departe în Europa League și să aducă puncte și bani fotbalului românesc”, a declarat Ioan Andone, fost internațional, cu 55 de selecții și două goluri marcate pentru echipa națională, de două ori campion al României ca jucător și de patru ori ca antrenor.
Voin
ța Axintele a primit premiul ”Revelația Cupei”, ce constă în echipament complet pentru grupele de juniori.
La ediția de anul acesta, cele trei echipe de Liga 3, Unirea Jucu, Voința Axintele și Chindia Târgoviște, s-au oprit în șaisprezecimi.
Unirea Jucu a pierdut la trei goluri diferență, 0-3 cu Petrolul Ploiești. Voința Axintele a fost învinsă, 0-2, de CFR Cluj, iar Chindia a fost învinsă de Brașov, 1-3. Cum diferența de scor este aceeași, două goluri, s-a respectat criteriul care duce și la stabilirea urnelor pentru tragerea la sorți.
Astfel CFR Cluj s-a aflat în prima urnă, iar Brașov în a doua, drept urmare Voința Axintele e declarată “Revelația Cupei” și va primi acest premiu cu ocazia finalei competiției, de anul viitor.

La tragerea la sorți, cele două echipe din urca C au fost grupate cu două echipe din urna A, apoi, în continuare, cele 3 echipe rămase în urna A au fost grupate cu 3 din urna B, iar ultimele 6 cluburi din urna B au fost împerecheate între ele.
Jocurile din optimile de finală se dispută, în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării (conform art.30.6.1 din ROAF).
Vineri, în Liga I de fotbal se va juca meciul FC Braşov - CSMS Iaşi, de la ora 18.30, în etapa a 10-a. Meciul de sub Tâmpa va fi arbitrat de Fesnic Horatiu Mircea, din Cluj-Napoca.Tot mâine se dispută meciul Concordia Chiajna - Rapid Bucureşti, de la ora 21.00.

* Steaua Bucureşti a fost învinsă de Dinamo Kiev în grupa J a Ligii Europa

Formaţia Steaua Bucureşti a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-0), de echipa ucraineană Dinamo Kiev, într-un meci contând pentru etapa a doua a grupei J a Ligii Europa.
Golurile au fost marcate de Iarmolenko '40, Kraveţ '66 şi Teodorczik '90+2 pentru Dinamo Kiv, în timp ce pentru Steaua a înscris Rusescu, în minutul 89. Fazele de gol au fost următoarele:
-1-0: Iarmolenko a marcat cu un şut cu stângul sub bară după o pasă de la Belhanda.
-2-0: Kraveţ a majorat diferenţa după ce a marcat din pasa lui Iarmolenko.
-2-1: Rusescu a redus din diferenţă după ce a marcat cu capul după o pasă a lui Keşeru.
-3-1: Teodorczik a stabilit scorul final după ce a marcat din pasa lui Iarmolenko.
Au evoluat echipele:
-Steaua Bucureşti: Arlauskis - Papp, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepeliţă, L. Sânmărtean - Chipciu, Iancu (Stanciu '57, Rusescu '82), C. Tănase - Keşeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.
- Dinamo Kiev: Ribka - Vida, Danilo Silva, Dragovici, Burda - Ribalka, Sidorciuk (Buialski '76) - Iarmolenko, Belhanda, Lens (Kalitvinţev '83) - Kraveţ (Teodorczik '90+1). Antrenor: Serghei Rebrov.
- Cartonaşe galbene: Ribalka '86 / Papp '39, Szukała '77, Prepeliţă '90+3.
Meciul a fost arbitrat de austriacul Robert Schorgenhofer, ajutat la cele două linii de conaţionalii Matthias Winsauer şi Roland Brandner. Rezervă a fost Richard Huebler, în timp ce arbitri adiţionali au fost Rene Eisner şi Dominik Ouschan.
Delegatul UEFA a fost armeanul Artur Azarian, în timp ce arbitrii au fost supervizaţi de irlandezul Gerard Perry.
La meci au asistat şi premierul Victor Ponta şi prim-ministrul Ucrainei, Arsenie Iaţeniuk.
De asemenea, la partidă a fost prezent antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu.
În etapa următoare, Steaua va întâlni echipa Rio Ave, la Bucureşti, la 23 octombrie, de la ora 20.00.
Să mai menţionăm că formaţia Astra Giurgiu întâlneşte echipa FC Salzburg, astăzi, de la ora 22.05, pe stadionul Marin Anastasovici, în etapa a II-a a grupei D a Ligii Europa.
În acest moment scorul este 1-2 (la pauză), meciul fiind în derulare. În min 15, Astra deschide scorul prin Seto, iar în min 35, Kampl înscrie pentru FC Salzburg (1-1), iar apoi Soriano (min. 43) înscrie din nou pentru oaspeţi (1-2).
(Surse: FRF şi Mediafax)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu