marți, 4 iunie 2013

Amical exotic pe „National Arena” din Capitală



* Meciul amical de fotbal dintre România şi Trinidad-Tobago va avea loc marţi, 4 iunie, de la ora 20.45, pe Arena Naţională din Bucureşti, în direct pe Antena 1.
Piţurcă - Iordănescu

Selecţionerul Victor Piţurcă a convocat pentru acest joc amical următorii jucători: Bogdan Ionuţ Lobonţ (AS Roma) şi Silviu Lung jr. (AFC Astra) – portari; Alexandru Măţel (AFC Astra), Srgian Luchin (FC Dinamo Bucureşti), Dragoş Grigore (Dinamo Bucureşti, care l-a înlocuit în ultimele zile pe... dependentul de alcool Gabriel Sebastian Tamaş - West Bromwich Albion), Marius Valerică Găman (AFC Astra), Nicolai Dorin Goian (Spezia Calcio), Răzvan Raţ-Dincă (West Ham United) şi Alexandru Vlad (CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu) – fundaşi; Gabriel Andrei Torje (Granada CF), Aurelian Chiţu (FC Viitorul Constanţa), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Dan Nicolae Nistor (CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu), Ovidiu Ştefan Hoban (FC Petrolul Ploieşti), Nicolae Grigore (FC Rapid Bucureşti), Alexandru Iulian Maxim (VfB Stuttgart) şi Adrian Stoian (Chievo) – mijlocaşi; Gheorghe Teodor Grozav (FC Petrolul Ploieşti), Bogdan Sorin Stancu (Orduspor Kulubu) şi Ciprian Andrei Marica (FC Schalke) – atacanţi.
Înaintea partidei din această seară au fost consemnate următoarele declaraţii:
- Bogdan Lobonţ (portarul echipei României): „E un meci de pregătire, cu siguranţă nea Piţi vrea să vadă la lucru jucători noi, printre ei mă număr şi eu, că nu am mai fost de o bună bucată de vreme la echipa naţională. Ne dorim să lăsăm o bună impresie suporterilor. Nu ne permitem să pierdem, avem destule experienţe negative în trecut de care nu vrem să ne aducem aminte.
A fost emoţionant când am fost anunţat că voi fi căpitanul echipei naţionale. Este o onoare pentru mine să fiu căpitan după Hagi, Gică Popescu, Chivu. Sunt persoane deosebite care m-au ajutat foarte mult. Chivu a fost alături de mine în momente delicate. Atâta timp cât se apelează la mine, voi răspunde prezent echipei naţionale, care mi-a dat foarte mult. Să ştiţi ca Trinidad are fotbalişti care joacă în Anglia, la Middlesbrough. Mai au jucători în Kazahstan şi Vietnam, dar oricum nu trebuie subapreciaţi, trebuie trataţi cu respect".
- Jamaal Shabazz (Co-selecţionerul statului Trinidad-Tobago): "E ceva unic să venim în Europa, în special în România, pentru că noi când eram jucători ştiam foarte multe şi îl apreciam pe Hagi. El la momentul respectiv era jucătorul favorit în ţara noastră. Îl iubim pe Hagi şi suntem foarte mândri că le putem spune suporterilor noştri că am jucat în ţara lui. Cunoaştem fotbalul românesc, ştim că trece printr-o perioadă mai dificilă, dar prin acest meci ne propunem să facem situaţia şi mai dificilă. Am văzut meciurile României cu Ungaria şi Olanda, în care a obţinut rezultate slabe. Înţelegem că am fost aleşi pentru a fi parteneri pentru un meci în care jucătorii adverşi să capete încredere înaintea partidelor oficiale care urmează. Pentru selecţionatele din Caraibe, în meciurile cu adversari din Europa nu se gândesc la rezultat ci la jocul pe care pot să îl facă în teren. Europa ne-a învăţat fotbal, foarte mulţi ani reprezentativele din Caraibe au avut antrenori din Europa. Acum avem antrenori din Caraibe, a venit timpul nostru. Vrem să demonstrăm în teren, ne interesează mai întâi jocul şi abia apoi rezultatul. Noi avem jucători care vă vor plăcea. Sunt sigur că după joc multe cluburi din România vor fi foarte interesate de fotbaliştii noştri. Poate nu excelăm la nivel tactic, dar individual jucătorii noştri sunt foarte talentaţi".
Putem spune că p
entru naţionala României, drumul spre Campionatul Mondial din Brazilia trece prin Trinidad-Tobago. Reprezentativa celei mai mici ţări care a participat vreodată la vreun Campionat Mondial de fotbal joacă astăzi la Bucureşti, într-un amical exotic cu echipa noastră. În naţionala României sunt trei debutanţi: fundaşul Alexandru Vlad de la Pandurii Tg. Jiu şi mijlocaşii Ovidiu Hoban (Petrolul) şi Adrian Stoian (Chievo).
La naţionala din Caraibe este un cuplu de selecţioneri, format din localnicii Hutson Charles şi Jamaal Shabazz. În fotbalul internaţional, această variantă, cu doi antrenori principali, a mai fost folosită acum câţiva ani şi de Suedia. Din lotul deplasat la Bucureşti, jucătorul cu cota cea mai ridicată de la Trinidad-Tobago este fundaşul dreapta al echipei Middlesborough, Justin Hoyte, trecut şi prin curtea lui Arsenal. Născut în Anglia, acesta a evoluat la naţionalele de juniori ale britanicilor, dar niciodată la seniori. Ca urmare, în martie 2013, Hoyte (28 de ani) s-a decis să joace la nivel internaţional pentru Trinidad-Tobago, urmând să bifeze la meciul cu România prima sa selecţie.
Formaţia probabilă a României pentru meciul din această seară este următoarea: Lobonţ – Măţel, Luchin, D. Goian, Raţ – C. Lazăr, Nistor – Torje, Stancu, Chiţu – Marica. Partida este transmisă în direct, de la ora 20.45, de Antena 1.
”Neamţul” Alexandru Maxim a acuzat probleme medicale la antrenamentul de ieri dimineaţă şi este incert pentru meciul din această seară.
Partida va fi condusă de o brigadă din Serbia, formată din Milorad Mazic şi asistenţii Milovan Ristic şi Igor Radojicic.
Meciul cu Trinidad-Tobago e important ca statistică pentru Victor Piţurcă. Selecţionerul e la a 83-a partidă pe banca naţionalei României, egalându-l astfel pe recordmanul all-time al antrenorilor, Anghel Iordănescu. Piţurcă este la al treilea mandat la prima reprezentativă, pe care a calificat-o la două turnee finale: Euro 2000 şi Euro 2008. La amicalul cu Slovacia, din 14 august, „Piţi” va deveni liderul absolut la selecţii.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu