sâmbătă, 8 iunie 2013

Record de participare la Trofeul Municipiului Iaşi la popice


Paul Rohotin şi Ion Cercel
Timp de două zile, pe 8 şi 9 iunie, arena CFR Iaşi găzduieşte Trofeul Municipiului Iaşi la popice, competiţie ajunsă la ediţia a doua. În turul I preliminar, de sâmbătă, au participat un număr de 73 sportivi amatori şi profesionişti, ceea ce înseamnă un nou record de participare într-un turneu organizat de CS CFR Iaşi în sportul lansatorilor.
Printre participanţi s-au aflat popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi şi CS Vlădeni Plus, sportivii popicari de la Asociaţia Nevăzătorilor din România – Filiala Iaşi, în frunte cu dubla medaliată europeană Daniela Şoldan, boxerii şi halterofilii de la CS CFR Iaşi, componenţii echipei de futsal CSMS Iaşi în frunte cu antrenorul principal Nelu Stancea, sportivii veterani (seniori +50) de la campioana CFR Olimpia ACB Iaşi, membrii Filialei Iaşi din cadrul Uniunii Ucrainienilor din România şi sportivi din Rep. Moldova, iubitorii sportului de popice din Iaşi, cu vârste cuprinse între 6 ani (Maya Băianu) şi 70 ani (Vasile Croitoru) !
Sportivii amatori (cei nelegitimaţi în acest sezon la FR Popice-Bowling) au lansat câte 20 bile la plin, iar primii patru de la fiecare categorie de concurs s-au calificat la turneul final de duminică, 9 iunie, când totul se va lua de la zero. Au promovat la turneul final de mâine următorii sportivi amatori:
- Masculin (copii, cadeţi şi juniori, sub 23 ani):
1. Radu Guţu – 76 p.d.;
2. Alexandru Bălan – 72 p.d.;
3. Sebastian Cărare – 70 p.d.;
4. Marius Chiriac – 69 p.d.
- Masculin (seniori, cu vârste cuprinse între 24 şi 50 ani):
1. Ioan Popa – 111 p.d.;
2. Emilian Postolache – 110 p.d.;
3. Dumitru Penciuc jr – 109 p.d.;
4. Nelu Stancea – 78 p.d.
- Masculin (veterani, peste 50 ani):
1. Florin Dăscălescu – 126 p.d.;
2. Ioan Dăscălescu – 125 p.d.;
3. Dumitru Penciuc – 121 p.d.;
4. Aurel Roiu – 113 p.d.
Feminin (turneu open):
1. Daniela Şoldan – 111 p.d.;
2. Mihaela Munteanu – 107 p.d.;
3. Mariana Păscuţoi – 97 p.d.;
4. Mariana Zlăvog – 96 p.d.
- Cupa Prieteniei (pentru sportivii amatori din etnie ucrainiană şi moldovenească):
1. Irina Paiu – 117 p.d.;
2. Dan Gălan – 73 p.d.;
3. Sergiu Potlog – 71 p.d.;
4. Sorin Scalschi – 61 p.d.
- Cupa Presei (pentru reprezentanţii mass-media):
1. Lucian Minuţ – 97 p.d.;
2. Ionel Popa – 75 p.d.;
3. Lucian Lucescu – 71 p.d.;
4. Dan Teodorescu – 39 p.d.
La secţiunea profesionişti, sportivii prezenţi pe pistele de concurs au lansat 120 bile, iar în urma rezultatelor obţinute primii opt clasaţi s-au calificat la turneul final de duminică, când totul se va lua de la zero. Au reuşit promovarea la turneul final popicarii:
1. Ion Cercel – 551 p.d.;
2. Florin Opincă – 550 p.d.;
3. Paul Rohotin – 539 p.d.;
4. Alexandru Petrariu – 533 p.d.;
5. Marius Manea – 526 p.d.;
6. Bogdan Tudorie – 520 p.d.;
7. Alexandru Şulic – 512 p.d.;
8. Iulian Gabriel Cucu – 509 p.d.
În urma lor s-au mai clasat Sebastian Biţă – 508 p.d., Ştefan Samson – 506 p.d., Vlad Nacu - 501 p.d., Iulian Cucu jr – 496 p.d., Ştefan Lincu – 476 p.d.
Turneul final pentru sportivii amatori şi profesionişti va avea loc la arena de popice CFR Iaşi duminică, pe 9 iunie, începând cu ora 10.00. La ora 13.30 va avea loc festivitatea de premiere de la Trofeul Municipiului Iaşi la popice, pe cele şapte categorii de participare, şase la amatori şi una pentru profesionişti, la ultima categorie fiind incluşi sportivii legitimaţi la Federaţie Română de Popice-Bowling şi care aparţin de multipla campioană naţională CFR Olimpia ACB Iaşi.

* O conferinţă de presă comună, CS CFR Iaşi - CSMS Iaşi

 
Tot sâmbătă, la baza sportivă CFR Iaşi a avut loc o conferinţă de presă comună la care au participat sportivii şi antrenorii de la CS CFR Iaşi şi jucătorii şi stafful echipei de fotbal în sală CSMS Iaşi, formaţie care a terminat Liga I pe un onorant loc 7 şi s-a calificat în finala Cupei României  de peste câteva zile, atunci când, la Tg. Mureş, va întâlni puternica City’us din localitate.
În prezidiul conferinţei de presă au luat parte Ionel Popa (consilier pe probleme sportive în cadrul Primăriei Muncipiului Iaşi şi team-managerul echipei de futsal CSMS Iaşi), Nelu Stancea (antrenor principal la CSMS Iaşi şi antrenor secund la naţionalele de futsal ale României la seniori şi tineret), Remus Antimirescu (antrenor principal la echipele campioane de juniori şi seniori de la CFR Olimpia ACB Iaşi, antrenor federal interimar la FR Popice-Bowling), Daniela Şoldan (dublă medaliată cu bronz la recentele Campionate Europene de popice pentru nevăzători de la Apatin-Serbia), Daniel Serdenciuc (vicepreşedintele Filialei Iaşi din cadrul Uniunii Ucrainienilor din România), gazdele ceferiste fiind reprezentate de Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi, dar şi ofiţer de presă la echipa de futsal CSMS Iaşi) şi Vasile Botezatu (co-preşedintele secţiei de popice şi administratorul bazei sportive CFR Iaşi).
În afară de cei din prezidiu, au mai luat cuvântul şi au expus problemele sportului de la CS CFR Iaşi şi CSMS Iaşi (futsal) antrenorii Nicu Brânzei (box), Dănuţ Fron (haltere), Petru Ciorbă (culturism), internaţionalii de popice Ion Cercel şi Paul Rohotin (ultimul reuşind la C. M. de popice de la Zalaegerszeg – Ungaria, acolo unde România a cucerit medalia de bronz la masculin, un rezultat excepţional de 717 p.d., recordul competiţiei şi a doua performanţă mondială din toate timpurile, dar a câştigat şi Cupa României pentru echipa ieşeană), căpitanul echipei de popice veterani Vasile Ţidularu şi Sebastian Cărare (căpitanul echipei de futsal CSMS Iaşi).
La finalul manifestării, din partea CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu a oferit diplome de excelenţă echipei de futsal CSMS Iaşi (participantă cu tot efectivul la Trofeul Municipiului Iaşi), lansatorilor Ion Cercel, Paul Rohotin, Alexandru Şulic şi respectiv Daniela Şoldan, consilierului sportiv Ionel Popa, vicepreşedintelui URR – Filiala Iaşi Daniel Serdenciuc, antrenorului Remus Antimirescu.
Din partea Primăriei Municipiului Iaşi, a domnului primar Gheorghe Nichita, consilierul Ionel Popa a oferit diplome de excelenţă antrenorului Remus Antimirescu, popicarilor Ion Cercel şi Paul Rohotin, echipei campioane CFR Olimpia ACB Iaşi, iar din partea Fundaţiei Sportului Ieşean a oferit premii speciale pentru cucerirea titlului naţional popicarilor seniori ieşeni.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu