luni, 3 iunie 2013

Turneul popicarilor ieşeni în Germania, menţionat în presa bavareză !



Nu cu mult timp în urmă, echipa de popice veterani CFR Olimpia ACB Iaşi, cu lansatori seniori de peste 50 ani, s-a aflat într-un turneu internaţional în Germania, mai precis în landul Bavariei, acolo unde a disputat trei meciuri amicale, în vederea pregătirii turneului final al Campionatului Naţional de la Iaşi, din 22-24 august 2013.
Cu sprijinul germanului de origine română Georg Barth (membru în Comisia Juridică din cadrul Federaţiei Internaţionale de Popice – WNBA şi care trăieşte de 23 ani la Passau cu întreaga familie), echipa ieşeană de popice a disputat trei partide internaţionale la Passau şi Dingolfing şi a avut şi ocazia unică să viziteze uzinele de automobile BMW, acolo unde se fabrică şi luxosul Rolls-Royce.
Echipa ieşeană a reuşit două victorii în cele trei partide disputate în Germania, după următoarele rezultate:
- BSG 2000 Passau – CFR Olimpia ACB Iaşi 2401 p.d. – 2411 p.d.;
-  SKK Isar Dingolfing – CFR Olimpia ACB Iaşi 2686 p.d. – 2474 p.d.;
- Dreiflüsse Bosna Passau – CFR Olimpia ACB Iaşi 2298 p.d. – 2435 p.d.
Lotul echipei CFR Olimpia ACB Iaşi a fost alcătuit din opt sportivi, astfel: Dumitru Penciuc, Aurel Roiu, Ioan Herman, Ioan Dăscălescu, Sorin Cotlarciuc, Mihai Ispir, Florin Dăscălescu şi Vasile Ţidularu, ultimul fiind şi căpitanul formaţiei. Alături de echipa ieşeană s-au mai aflat Dan Teodorescu – director sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi şi Gheorghe Zăgreanu – arbitru internaţional de popice.
Popicarii ieşeni s-au cazat la Hotelul “RosenCafe” din Passau, de pe malurile Dunării şi au fost întâmpinaţi în Germania de Georg Barth, preşedintele NBC - Siegfried Schweikardt, viceprimarul oraşului Dingolfing - Christine Jodlbauer şi preşedintele clubului Dreiflüsse Bosna Passau - Iris Art.
Câteva articole despre turneul popicarilor ieşeni în landul Bavariei au apărut şi în presa germană, cu sprijinul corespondentului sportiv Georg Barth şi cu ajutorul fotoreporterului şi jurnalistului sportiv Dan Teodorescu. 

* CS CFR Iaşi este alături de oamenii care suferă în acest moment din cauza inundaţiilor teribile din landul Bavariei

În direct din Passau, corespondentul de presă Georg Barth transmite: “APA A TRECUT DEJA DE 12 METRI !!! AZI, LA AMIAZĂ, SE PRECONIZEAZĂ VALUL CEL  MARE, DE CIRCA 12,55 METRI  ! O ASEMENEA INUNDAŢIE A MAI FOST DOAR  ÎN ANUL 1954 ! ŞCOLI, GIMNAZII, UNIVERSITATEA, TOATE SUNT ÎNCHISE AZI ! AU VENIT 120 DE SOLDAŢI SĂ AJUTE... DAR, DIN PĂCATE NU SE POATE FACE  MARE LUCRU... ORAŞUL ESTE OBIŞNUIT CU INUNDAŢIILE (vezi pe cele din anul 2002), DEOARECE  CELE TREI FLUVII SE ÎNTÂLNESC AICI, LA PASSAU.  CHIAR DACĂ NUMAI UN FLUVIU VINE CU APĂ MULTĂ, PE CELELALTE DOUĂ FLUVII SE CREIAZĂ UN "REFLUX"”.
Rugăm pe bunul Dumnezeu să fie alături de prietenii noştri din Passau şi să-i ajute la greu ! Cu sufletul şi cu mintea suntem şi noi alături de ei !
Să mai menţionăm că în aceste momente, când oraşul Passau suferă din cauza inundaţiilor teribile din centrul Europei şi de revărsarea fluviilor ce străbat urbea (Dunărea, Innul şi Iltzul), clubul CFR Iaşi este alături de prietenii sportivi din landul Bavariei şi transmite familiilor afectate multă putere de luptă şi mult succes în evacuarea apelor !
În final, să spunem că în urmă cu câteva minute, acelaşi Georg Barth a mai menţionat: “CHIAR ÎN ACESTE MOMENTE SITUAŢIA ESTE FOARTE CRITICĂ ! DAR, TOATĂ LUMEA SPERĂ SĂ TRECEM CU TOŢII ŞI PESTE ACEST  "OBSTACOL NATURAL". MULŢUMIM DE ÎNCURAJĂRILE VENITE DE LA IAŞI ! SĂ AUZIM NUMAI DE BINE !”. Doamne ajută !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu