duminică, 2 iunie 2013

Ieşeanul Mihai Nistor va urca treptele ringului european de la Minsk



* În perioada 2-8 iunie 2013, la Minsk, în Belarus, se vor derula Campionatele Europene de box pentru seniori, la zece categorii de greutate: 49 kg, 52 kg, 56 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg, +91 kg.

Lotul României la C.E. de la Minsk este alcătuit din pugiliştii Ovidiu Berceanu (CSM Reşiţa) – 49 kg, Răzvan Andreiana (Dinamo Bucureşti) – 56 kg, Alexandru Cuciureanu (CSM Bacău 2010) - 60 kg, Orlando Chirvase (SCM Bacău) – 69 kg, Bogdan Juratoni (Dinamo Bucureşti) – 75 kg şi ieşeanul Mihai Nistor (acum la CSM Bacău 2010) – la categoria +91 kg.
Componenţii echipei reprezentative de box seniori a României, formată din şase pugilişti, vor intra în ring la Campionatele Europene de la Minsk, cu gândul la medalia de aur. Tot în Belarus, dar cu 15 ani în urmă, România a obţinut şi ultima medalie de aur la un Campionat European -  prin Dorel Simion, performanţă pe care actualii elevi ai lui Marian Simion şi Relu Auraş speră să o repete acum, cu atât mai mult cu cât fiecare performanţă obţinută de tricolori va fi generos răsplătită. Chiar înainte de plecarea lotului la Minsk, omul de afaceri Mihai Lauruc, membru al Biroului Federal al FR Box, a anunţat că va premia fiecare medialie de aur câştigată de delegaţia noastră cu câte 500 de milioane de lei vechi, argintul va fi răsplătit cu 250 de milioane, iar o medalie de bronz va valora la întoarcerea în ţară 100 de milioane de lei. „Eu vreau să plătesc performanţa”, a spus Mihai Lauruc, care şi-a extins „oferta” făcută pugiliştilor noştri şi pentru Campionatele Mondiale care vor avea loc tot în acest an, unde fiecare medalie de aur va fi recompensată cu un miliard de lei, argintul cu 500 de milioane de lei, iar pentru bronz sportivii vor primi din partea sa câte 300 de milioane de lei. De asemenea, antrenorii coordonatori ai lotului naţional vor benefica şi ei de o primă specială, în valoare de 25% din bursa acordată pentru sportivii care vor urca pe podium. „În mod cert aceste prime speciale vor avea darul să-i motiveze şi mai mult pe sportivii noştri care vor participa la europene. Ţin minte că şi eu, înainte, când urcam în ring ca sportiv, şi se anunţau nişte premii consistente, parcă primeam câte o injecţie cu adrenalină”, a mărturisit antrenorul Marian Simion.
Campionatele Europene de seniori din acest an vor debuta duminică în Capitala Belarusului şi se vor încheia pe 8 iunie, ziua finalelor.  „Este cea mai importantă competiţie la care voi participa în calitate de antrenor. Trei dintre sportivii noştri, Juratoni, Andreiana şi Nistor, vor fi capi de serie la tragerea la sorţi, deci teoretic au un drum mai uşor spre medalii. Avem nevoie de evoluţii bune, să luăm un start bun spre Jocurile Olimpice din 2016”, a declarat tehnicianul Marian Simion, care acum 15 ani, la Minsk, urca şi el pe podium, obţinînd bronzul.

* În direct din Minsk, cu ieşeanul Vasile Cîtea

Delegaţia României la C.E. de la Minsk este condusă de ieşeanul Vasile Cîtea, vicepreşedintele FR Box şi consilier în MTS.
Mai sunt prezenţi în capitala Belarusului antrenorii Relu Auraş şi Marian Simion, dar şi secretarul federaţiei, Viorel Sima, fost jurnalist sportiv în anii din urmă. La competiţia de box de la nivel european vor concura 216 sportivi din 37 ţări.
“Delegaţia României a sosit la Minsk în data de 30 mai, cu 6 boxeri în lot. Aşteptăm măcar o medalie de la băieţii noştri. Lucrul acesta este posibil dacă acel calcul al hârtiei s-ar concretiza, deoarece Bogdan Juratoni este cap de serie nr. 2, iar Răzvan Andreiana cap de serie nr 3. Teoretic ar fi să obţinem două medalii, dar obiectivul nostru este o medalie şi un loc 5-6. Aşteptări mari avem şi de la ieşeanul Mihai Nistor, greul nostru, care are un prim  meci accesibil în compania sportivului din Republica Moldova, dar pentru medalie va trebui să treacă de sportivul din Azerbaidjan,  care este campion mondial en-titre... Vom vedea... Mihai este capabil de o surpriză şi niciodată nu se ştie de unde sare iepurele şi din partea debutanţilor !”, ne-a declarat în direct din Minsk Vasile Cîtea, care a mai adăugat: “Am luat deja legatura cu Preşedintele  AIBA, C.K. WU, cu directorul executive HUO KIM, cu preşedintele EUBC, Franco Falcinelli şi cu alte persoane din bordul AIBA şi EUBC. Sperăm să recuperăm şi reface cât mai repede decalajele existente între FR Box şi Comisiile de specialitate ale forurilor internaţionale, există deschidere şi bune intenţii de sprijin ale acestora pentru ca România să revină acolo unde merită”.
În urma tragerilor la sorţi, pugiliştii români vor avea următorii adversari în deschiderea C.E. de box de la Minsk.
- Cat. 49 kg (16 sportivi prezenţi la start):
Turul I (4 iunie): BATESON Jack Samuel (Anglia) - BERCEANU Ovidiu Iulian (România).
- Cat. 56 kg (20 sportivi):
Turul al II-lea (4 iunie): ANDREIANA Răzvan Nicolae (România) – câştigătorul meciului din turul I, din 2 iunie, dintre BUTSENKO Mykola (Ucraina) şi IVANOV Stefan Borislavov (Bulgaria).
- Cat. 60 kg (23 sportivi):
Turul I (2 iunie): CUCIUREANU Alexandru (România) - SOPA Kastriot (Germania).
- Cat. 69 kg (26 sportivi):
Turul al II-lea (4 iunie): CHIRVASE Orlando Andrei (România) - KASTRAMIN Pavel (Belarus) / van der PAS Max Petrus Martinus Hen (Olanda).
- Cat. 75 kg (23 sportivi):
Turul al II-lea (4 iunie): JURATONI Bogdan (România) - BROWN Aston (Scoţia) / ZAKRZEWSKI Ireneusz Wojcieh (Polonia).
- Cat. +91 kg (14 sportivi):
Turul I (3 iunie): ZAVATIN Alexei (Rep. Moldova) – NISTOR Mihai (România).
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu