sâmbătă, 22 iunie 2013

Medalie europeană de argint pentru echipa feminină de spadă a României


Zagreb Arena
Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Pop Deac şi Maria Udrea, a obţinut, vineri, medalia de argint la Campionatele Europene de scrimă de la Zagreb Arena (Croaţia).
În finală, România a fost învinsă cu scorul de 27-20 de reprezentativa Estoniei, formată din Kristina Kuusk, Irina Embrich şi Erika Kirpu.
Tot vineri, echipa de sabie a României a pierdut medalia de bronz, în finala pentru locurile 3-4 susţinută împotriva Ucrainei.
În finala mică, România, avându-i în componenţă pe ieşenii Ciprian Gălăţanu şi Tiberiu Dolniceanu (crescuţi la CSM Iaşi în anii din urmă de antrenorul Iulian Biţucă, ei fiind acum legitimaţi la Dinamo Bucureşti), apoi pe Mădălin Bucur şi Alin Badea, a fost învinsă de echipa Ucrainei, cu scorul de 45-36.
România a luptat pentru bronz, după ce a fost învinsă, vineri, în semifinale, de selecţionata Italiei, scor 45-33.
Echipa României se calificase în semifinale, după ce a trecut cu scorul de 45-27 de reprezentativa similară a Georgiei.
Debutul meciului nu a fost favorabil echipei României, Ciprian Gălăţanu cedând primul asalt cu scorul de 1-5. Pe planşă a urmat apoi campionul european la individual, Tiberiu Dolniceanu, care a câştigat nouă tuşe consecutive, ducând scorul la 10-5. La 7-5 pentru România, Tibi Dolniceanu a suferit o accidentare la glezna piciorului drept, meciul fiind întrerupt mai bine de cinci minute. Ucraina s-a impus până la urmă în faţa României şi a ocupat locul 3 pe podiumul european.
De menţionat că România a cucerit la Campionatele Europene de scrimă de la Zagreb trei medalii, două de aur prin Ana Maria Brânză (la spadă individual) şi ieşeanul Tiberiu Dolniceanu (la sabie individual) şi una de argint prin echipa feminină de spadă.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu