duminică, 16 iunie 2013

Grupă grea pentru România la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2013


Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa D, la Campionatul Mondial din luna decembrie, cu echipele Ungariei, Germaniei, Cehiei, Tunisiei şi Australiei, antrenorul Gheorghe Tadici declarând că ar fi preferat o altă grupă.
Antrenorul naţionalei feminine a României, Gheorghe Tadici, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că ar fi dorit ca reprezentativa tricoloră să intre în altă grupă la tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial din luna decembrie, găzduit de Serbia.
"Serbia, fiind organizatoare, a avut dreptul să-şi aleagă grupa şi a ales grupa B, care în opinia mea, era cea mai avantajoasă. Avem o grupă dificilă, cu Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia şi Australia, aş fi preferat grupa A sau C, dacă nu s-a putut grupa B, dar asta a fost tragerea la sorţi, nu avem ce face. Va depinde mult cum vom avea programul de pregătire. Aveam, de exemplu, meciuri de pregătire cu Ungaria şi Germania, în august şi noiembrie, a rămas că le vom confirma, după tragerea la sorţi de astăzi. E clar că fiind adversare în grupă, nu mai putem juca împreună şi cred că nici ele nu-şi doresc", a spus Tadici.
Selecţionerul este de părere că favorita grupei este Germania. "Cred că Germania este favorita la prima poziţie în grupă. Pentru noi ar fi ideal să fim pe primul loc, dar având în vedere că merg în optimi primele patru clasate după meciurile din grupă, cred că locul 2 sau maximum locul 3, ar trebui să atingem, pentru a avea şansă pe culoar mai departe. Avem 7-8 debutante în echipa naţională, încă 4-5 jucătoare din lotul B sunt pregătite să treacă în lotul lărgit de Mondiale, nu va fi deloc uşor", a explicat Gheorghe Tadici.
De menţionat că naţionala României a făcut parte din urna a treia valorică la tragerea la sorţi de sâmbătă, de la Belgrad.
Componenţa grupelor este următoarea:
- Grupa A: Franţa, Muntenegru, Olanda, Coreea de Sud, Congo, Republica Dominicană;
- Grupa B: Serbia, Danemarca, Brazilia, China, Japonia, Algeria;
- Grupa C: Angola, Norvegia, Polonia, Spania, Argentina, Paraguay;
- Grupa D: România, Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia, Australia.
România s-a calificat la turneul final după ce a eliminat reprezentativa Slovaciei, în baraj, cu dublă victorie. Turneul final al CM din Serbia va avea loc între 6-22 decembrie, în oraşele Nis, Novi Sad, Zrenjanin şi Belgrad.
Primele patru clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în optimile de finală.
România este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial de handbal feminin, cea din 2013 fiind cea cu numărul 21. La CM 2011, România s-a clasat pe locul 13. (Sursa: MEDIAFAX)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu