sâmbătă, 15 iunie 2013

HC Universitas Iaşi a promovat în Divizia A de handbal masculin


HC Universitas Iaşi

După ce Politehnica Iaşi evoluează de ani buni în liga secundă de handbal masculin, adică în Seria A a Diviziei A, formaţia HC Universitas Iaşi a reuşit şi ea promovarea în eşalonul secund. Echipa veteranilor din handbalul ieşean, primenită acum cu tinerii jucători de la LPS Iaşi, LPS Vaslui şi HC Vaslui, participă la acest sfârşit de săptămână la turneul de promovare de la Topoloveni, acolo unde s-au derulat până acum primele două runde, care s-au încheiat cu următoarele rezultate:
- Etapa I (14.06.2013):
HC Universitas Iaşi - EVO Handbal Bucureşti 33-31 (17-14)
- Etapa a II-a (15.06.2013):   
EVO Handbal Bucureşti - HC Top Arena Topoloveni 19-21 (12-10)
În meciul de astăzi, echipa din Capitală a condus cu 18-13 în min. 50, dar a capotat până la finalul disputei şi a pierdut ultima şansă se a promova în liga a doua.
Cu menţiunea că formaţia HC Botoşani nu s-a prezentat la turneul de la Topoloveni, clasamentul la zi este următorul:
1. HC Universitas Iaşi             1          1          0          0          33-31   2
2. Top Arena Topoloveni        1          1          0          0          21-19   2
3. EVO Handbal Bucureşti     2          0          0          2          50-54   0
Duminică, de la ora 11.00, va avea loc ultima partidă a turneului, HC Top Arena Topoloveni - HC Universitas Iaşi, dar ambele echipe şi-au asigurat deja calificarea în Divizia A, acolo unde merg primele două clasate din cadrul turneelor de promovare de la Topoloveni (Seria I) şi Sebeş (Seria a II-a).
În această seară, preşedintele grupării ieşene, Dorin Ghintuială, ne-a declarat: “Cu echipa noastră pot spune că totul a început mai mult dintr-o joacă, a unui grup format din cinci oameni şi am reuşit acum să promovăm în liga a doua. La Topoloveni vom juca foarte serios şi partida de duminică, chiar dacă teoretic şi practic am reuşit să ne atingem scopul, acela de a urca în Divizia A”.
De menţionat că acel “grup de oameni” care alcătuieşte Consiliul Director al HC Universitas Iaşi este format din Gabriel Bejenariu, Dorin Ghintuială, Adrian Christescu, Valentin Chirica şi Dan Strachină, alături de antrenorul Vasile Ciocoiu. Bine ai venit pe firmamentul sportului moldav, HC Universitas Iaşi !
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu