miercuri, 5 iunie 2013

Bogdan Juratoni şi-a asigurat o medalie la C.E. de la Minsk



* În după-amiaza zilei de miercuri, 5 mai, au fost programate sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box pentru seniori de la Minsk (Belarus), acolo unde România a avut doi reprezentanţi, pe Bogdan Juratoni (cat. 75 kg, de la Dinamo Bucureşti) şi Mihai Nistor (cat. +91 kg, de la CSM 2010 Bacău).

Mult mai combativ pe ringul de la Minsk, Bogdan Juratoni, favoritul nr. 2 al categoriei 75 kg l-a învins la puncte, cu o decizie de 3-0 pe belarusul Vitali Bandarenka şi a promovat în semifinale, unde are deja asigurată medalia de bronz.
În schimb, în cadrul categoriei +91 kg, Magomedrasul Medzhidov (Azerbaidjan, favoritul nr. 1, campion mondial în 2011, la Baku şi medaliat cu bronz la JO de la Londra) l-a învins prin descalificarea adversarului pe ieşeanul Mihai Nistor (acum la CSM 2010 Bacău), în secunda 34 a reprizei a III-a.
Vineri, în semifinalele categoriei 75 kg, Bogdan Juratoni (nr. 2) va lupta pe ringul de la Minsk cu ungurul Zoltan Harcsa (nr. 3), cel care l-a învins astăzi, în sferturi, la puncte cu 3-0, pe sârbul Aleksandar Drenovak.
Primele semifinale de vineri, 7 iunie, programează meciurile:
- Cat. 46-49 Kg: Ayrapetyan (RUS) vs Bateson (ENG) – Alizada (AZE) vs Barnes (IRL);
- Cat. 56 Kg: Nevin (IRL) vs Nikitin (RUS) – Butsenko (UKR) vs Avagyan (ARM);
- Cat. 64 Kg: Zakaryan (RUS) vs Ladjali (FRA) – Harutyunyan (GER) vs Galagot (MDA);
- Cat. 75 Kg: KHYTROV(UKR) vs QUIGLEY (IRL) – HARCSA (HUN) vs JURATONI (ROU);
- Cat. 91 Kg: Mammadov (AZE) vs Poyatsyka (UKR) – Ahmatovic (GER) vs Egorov (RUS);
- Cat. +91 Kg: Medzhidov (AZE) vs Zuyeu (BLR) – Joyce (ENG) vs Kuzmin (RUS).
De menţionat că în sferturile de finală de astăzi, ale categoriei 64 Kg, Dmitri Galagot (Rep. Moldova) a furnizat o mare surpriză,  după ce s-a impus la puncte, cu o decizie de 2-1, în faţa favoritului nr. 2, azerul Gaybatulla Gadzhialiyev.
DAN TEODORESCU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu