joi, 27 iunie 2013

Diana Buzean a devenit prima favorită la turneul de tenis „Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi”


Diana Enache-Buzean la arena CFR Iaşi în 2011

Ultima listă publicată de ITF pentru turneul internaţional de tenis de la arena CFR Iaşi o aduce pe primul loc pe românca Diana Buzean (ex-Enache), care are prioritatea de concurs 1 şi care, în 2011, tot la arena ieşeană a câştigat proba de simplu şi dublu (împreună cu olandeza Danielle Harmsen) a competiţiei.
Pentru tabloul principal de 32, sunt acceptate din oficiu 18 jucătoare în urma clasamentului WTA la zi, urmând ca alte patru să primească wild-carduri (două oferite de FR Tenis şi două de CS CFR Iaşi, care este club organizator), alte opt să promoveze din calificări şi alte două să primească “excepţii” de participare !
Conform datelor furnizate pe 26 iunie 2013 de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care anul acesta împlineşte 100 de ani de existenţă şi are sediul la Londra, acele 18 jucătoare care au ajuns direct pe tabloul principal la turneul denumit „Circuitul FRT PRO-Trofeul Municipiului Iaşi” sunt:
1. Diana BUZEAN (ROU) – locul 498 WTA – prioritatea de concurs 1;    
2. Julia STAMATOVA (BUL) – 523 – 3;     
3. Raluca Elena PLATON (ROU) – 557 – 1;            
4. Alexandra DAMASCHIN (ROU) – 596 – 1;       
5. Marie BENOIT (BEL) – 607 – 4;  
6. Elena-Teodora CADAR (ROU) – 618 – 1;           
7. Martina CAREGARO (ITA) – 686 – 3;    
8. Chloe PAQUET (FRA) -    690 – 3;          
9. Anastasia VDOVENCO (MDA) – 756 – 2;         
10. Gabriela TALABĂ (ROU) – 856 – 1;     
11. Silvia NJIRIC (CRO) – 860 – 4;             
12. Anita HUSARIC (BIH) – 871 – 4;         
13. Simona IONESCU (ROU) – 907 – 1;     
14. Irina Maria BARA (ROU) – 962 – 1;      
15. Aleksandra TRIFUNOVIC (SWE) – 985 – 2;    
16. Cristina ADAMESCU (ROU) – 997 – 1;           
17. Anaeve PAIN (FRA) – 1009 – 4;            
18. Patricia LANCRANJAN (ROU) – 1036 – 1.     
În calificări de “48”, ITF poziţionează 40 de jucătoare, primele fiind Marlies SZUPPER (AUT), Alice BACQUIE (FRA), Stephanie Mariel PETIT (ARG), Gabriela PORUBIN (MDA), Oana DĂNESCU (GER), Lorena CONSTANTIN (ROU), Iuliana OANTE (ROU), Ştefania HRISTOV (ROU), Julia BROWNE (SUA), Oana Georgeta SIMION (ROU), Gabriela DUCA (ROU), Teodora STÎNGĂ (ROU), Ana Bianca MIHĂILĂ (ROU), Elena Gabriela RUSE (ROU), Gabriela Aura ZĂRNOVEANU (ROU), Ingrid-Alexandra RADU (ROU), Kerstin PECKL (AUT), Julia HELBET (MDA), Iulia TRUCA (ROU), Rebecca KAINEDER (AUT) etc.
Pe lista alternativă apar alte 37 de sportive, care speră să ajungă şi ele în calificări în urma unor retrageri de ultimă oră !
La turneul internaţional de tenis de la Iaşi s-au înscris jucătoare din 19 ţări, ele fiind România, Bulgaria, Belgia, Italia, Franţa, Rep. Moldova, Croaţia, Bosnia-Herţegovina, Suedia, Austria, Argentina, Germania, SUA, Ucraina, Serbia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Japonia.
De menţionat că, cele două wild-carduri pentru tablourile principale de simplu şi dublu, oferite de CS CFR Iaşi, vor merge anul acesta la  Ştefania Hristov (18 ani, din Iaşi) şi Ana Bianca Mihăilă (16 ani, din Roman). Din păcate, urmând un program de recuperare în urma unei accidentări, ieşeanca Laura Enea nu poate participa anul acesta la turneul organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu FR Tenis şi Primăria Municipiului Iaşi şi care are premii totale de 10.000 dolari.
CS CFR Iaşi are dreptul să ofere şi 6 wild-carduri pe tabloul de calificări, dar până în prezent de pe această listă nu face parte decât Elena Graţiela Sava (17 ani, din Constanţa, care se pregăteşte de cinci ani la Academia de Tenis a lui Gabriel Trifu în SUA), care a solicitat acest lucru. Conducerea CS CFR Iaşi doreşte să ofere şi celelalte cinci wild-carduri în calificări la turneul din propria arenă şi aşteaptă ca jucătoarele care au împlinit deja 14 ani şi sunt înscrise la ITF să solicite acest lucru pe adresa de email clubsportivcfr@yahoo.com, sau să-l contacteze telefonic pe directorul sportiv Dan Teodorescu, în cel mai scurt timp posibil.

* PROGRAMUL DESFĂŞURĂRII TURNEULUI INTERNAŢIONAL FEMININ DE TENIS „Circuitul FRT PRO - TROFEUL MUNICIPIULUI IAŞI”

Perioada de desfăşurare a competiţiei, găzduită de arena de tenis CFR Iaşi şi organizată de Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis,
este 5 - 14 iulie 2013. Programul de derulare al turneului internaţional feminin de la Iaşi se prezintă astfel:
5 iulie (vineri):
- Confirmarea participării jucătoarelor pe tabloul de calificări în proba de simplu;
- Şedinţa tehnică pentru tragerea la sorţi a tabloului de calificări în proba de simplu feminin;
6 iulie (sâmbătă):
- Meciurile de pe tabloul de calificări de “48” – turul I;
7 iulie (duminică):
- Meciurile de pe tabloul de calificări – turul al II-lea;
8 iulie (luni):
- Meciurile de pe tabloul de calificări – turul al III-lea, cu menţiunea că acele 8 jucătoare învingătoare în optimile de finală (finalele de calificare) vor promova pe tabloul principal al probei de simplu;
- Şedinţa tehnică pentru tragerea la sorţi a tabloului principal în probele de simplu şi dublu feminin;
- Conferinţa de presă oficială în deschiderea turneului feminin de tenis de la Arena CFR Iaşi (la ora 18.00);
9-12 iulie (marţi, miercuri, joi, vineri):
- Desfăşurarea meciurilor de simplu şi dublu feminin de pe cele două tablouri principale, cu menţiunea că vineri după-amiază, pe 12 iulie, de la ora 16.00, va avea loc finala probei de dublu feminin pe terenul central “Ilie Năstase”, urmată de decernarea premiilor la dublu feminin;
13 iulie (sâmbătă):
- Semifinalele probei de simplu feminin;
14 iulie (duminică):
- Finala probei de simplu feminin şi decernarea premiilor la simplu feminin, de la ora 11.00, totul pe terenul central „Ilie Năstase”.
Cele două finale, de vineri şi duminică, vor putea fi vizionate înregistrat integral şi la postul TELE M IAŞI. Directorul de turneu este Vergil Aghion (antrenor de tenis la CS CFR Iaşi), iar supervisorul ITF este bucureşteanul Mihai Dumitrescu.

* Micul ceferist ieşean Răzvan Aghion participă la Campionatul Naţional Individual de Vară (Under 10), de la Cluj

Gruparea Winners Tennis Club din Cluj organizează în perioada imediat următoare Campionatele Naţionale Individuale de Vară, pentru jucătorii sub 10 ani. Arena de tenis clujeană este poziţionată în Parcul Rozelor şi se va juca pe 9 terenuri pe zgură. Arbitrul principal este Gheorghe Schipor, iar directorul de turneu este Lucian Boldor.
Va fi un turneu pentru băieţi şi altul pentru fete, care vor debuta pe 1 iulie 2013. La competiţia clujeană de nivel naţional va participa şi Răzvan Aghion (9 ani, de la CS CFR Iaşi), care va fi însoţit la turneu de bunicul său, antrenorul Vergil Aghion ! Răzvan Aghion este pe locul 7 în ierarhia naţională la categoria 10 ani şi a câştigat în ultima perioadă 5 turnee organizate sub egida FR Tenis şi a fost finalist în cel de-al şaselea, în cele şase turnee de cat. I şi a II-a la care a participat. Mult succes, Răzvănel, pe malurile Someşului !
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu