joi, 13 iunie 2013

România învinge Argentina în jocul cu balonul oval



* În cea de-a doua partidă din cadrul IRB Nations Cup la rugby, la Bucureşti, “Stejarii” au dispus de “Argentina Jaguars” cu rezultatul de 30-8 (13-3) şi continuă lupta pentru păstrarea trofeului cucerit anul trecut.

Romania a deschis scorul inca din minutul 5, atunci cand Vlaicu a concretizat o lovitura de pedeapsa (3-0), trei minute mai tarziu ratand sansa de a majora diferenta de pe tabela de marcaj.
In minutul 15 argentinienii au egalat la 3-3, fundasul Taboada concretizand o penalitate dupa una dintre putinele situatii in care “jaguarii” au dominat gramada noastra.
Cinci minute mai tarziu am preluat din nou conducerea, Vlaicu din lovitura de pedeapsa a modificat scorul la 6-3, pentru ca in minutul 34 tot Vlaicu sa nimereasca bara butului din acelasi procedeu.
Finalul primei reprize a adus si prima incercare a partidei. Dupa o interceptie in propriul 22 a lui Capatana si un sprint al acestuia pana in terenul argentinienilor, faza a fost finalizata cu eseu la centru de catre Poparlan, sarbatoritul zilei. Transformarea care i-a urmat, executata de Vlaicu, a hotarat scorul la pauza la 13-3 pentru România.
Repriza secunda a inceput sub semnul echilibrului, ambele echipe evidentiindu-se, ca si in prima parte, in jocul in faza defensiva.
In  minutul 53 insa a venit si al doilea eseu al Stejarilor. Dupa un mol de margine am reusit sa-i impingem pe argentinieni pana in terenul lor de tinta, finalizarea apartinandu-i lui Macovei. Vlaicu a transformat si Romania a ajuns sa conduca cu 20-3.
Tot Vlaicu a fost cel care avea sa mai aduca puncte pe tabela de marcaj, centrul nostru reusind sa concretizeze o penalitate in minutul 60 (scor: 23-3).
In ultimele zece minute s-a jucat rugby in 14, ambele echipe evoluand in inferioritate dupa ce D. Lazar si Herrera au primit cartonase galbene.
Cu doua minute inainte de final, Argentina a izbutit  un eseu, aripa Isaack a recuperat un balon de urmarire si a culcat balonul in terenul nostru de tinta. Poet a ratat transformarea, scorul stabilindu-se pentru moment la 23-8.
La ultima faza a jocului Stejarii au marcat al treilea eseu, dupa un efort colectiv care a impins apararea argentinienilor la limita terenului lor de tinta. Vlaicu a finalizat, tot el aducand si cele doua puncte ale transformarii (30-8).
Cu siguranta cel mai fericit membru al echipei noastre a fost Poparlan, pentru care ziua de miercuri, 12 iunie, a fost una speciala “Sunt fericit ca de ziua mea echipa mi-a facut cadou o victorie frumoasa, la care am contribuit si eu.”
Superioritatea echipei noastre a fost recunoscuta si de antrenorul adversarilor argentinieni,  ”Am pierdut astazi in fata unei echipe mai bune. Felicit Romania pentru jocul prestat!”
Victoria de miercuri nu inseamna ca Stejarii vor incetini ritmul. Dimpotriva, dupa cum a declarat si antrenorul Lynn Howells “Cel mai bun lucru astazi a fost implicarea echipei noastre, am avut o buna organizare a jocului, defensiva a functionat bine. Este un rezultat bun pentru jucatorii nostri, dar ei stiu ca trebuie sa munceasca si mai greu de-acum incolo.”

* Italia se impune în faţa Rusiei şi va juca finala competiţiei împotriva României

Tot miercuri, Emerging Italy s-a impus in fata Rusiei si a obtinut cel de-al doilea succes in actuala editie a IRB Nations Cup, victorie care-i mentine pe Azzurri in lupta pentru trofeu.
Partida a inceput intr-o nota de echilibru si, dupa 25 de minute disputate, cele doua echipe se aflau la egalitate, rezultat 6-6. Ragusi reusise sa concretizeze doua penalitati pentru italieni, iar acelasi lucru fusese izbutit si de Kushnarev pentru rusi.
In  minutul 35, Rusia s-a distantat la 12-6, prin acelasi Kushnarev care a mai transformat doua penalitati, profitand de inferioritatea numerica a italienilor ramasi in 13 jucatori (Fuser si Pratichetti primisera cate un cartonas galben).
Cu doua minute inainte de pauza Ragusi a redus din diferenta printr-o lovitura de pedeapsa, pentru ca in ultimul minut italienii sa intoarca rezultatul.
Castagnoli a interceptat o pasa gresita a ursilor si a inscris un eseu la centru, transformarea lui Ragusi facand ca la pauza Emerging Italy sa conduca Rusia cu 16-12, italienii fiind in continuare cu doi jucatori mai putin pe teren.
In partea secunda pana in minutul 62 s-au marcat doar sase puncte, toate in contul italienilor, din doua lovituri de pedeapsa concretizate de Ragusi (22-12).
In minutul 70 partida a fost intrerupta pentru un sfert de ora din cauza conditiilor meteo nefavorabile, pauza utila dupa cum observa antrenorul Rusiei, Kingsley Jones, intrucat  imediat dupa reluarea jocului elevii sai au marcat un eseu. “Mi-a placut atitudinea si mobilizarea baietilor mei, in special dupa pauza cauzata de ploaie, in repriza secunda. Remarc ca jocul a fost dupa aceea foarte dinamic.”  Autorul eseului a fost Sugrobov, transformarea lui Kushnarev reducand diferenta la 22-19.
La ultima faza de joc insa, dupa un balon de urmarire, Ragusi a recuperat si nu s-a mai oprit decat in eseu, tot el ratand transformarea.
Scorul final a fost de 27-19 (16-12) in favoarea Emerging Italy, Azzuri urmand sa joace cu trofeul IRB Nations Cup pe masa duminica in intalnirea cu Stejarii. Capitanul Andrea de Marchi a declarat ca “echipa capata omogenitate pe parcursul partidelor, asa ca asteptati-va sa vedeti o echipa mai buna duminica impotriva Romaniei”.
Duminica, pe 16 iunie sunt programate ultimele partide de pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, astfel:
- Ora 19:00 – Argentina Jaguars – Rusia (LIVE pe TVR 2);
- Ora 21:00 – Romania – Emerging Italy (LIVE pe TVR 1).
România are şansa să îşi apere titlul cucerit anul trecut, pentru prima oară în istorie, în IRB Nations Cup. Pentru a reuşi acest lucru, ”Stejarilor” le trebuie un rezultat pozitiv în duelul cu Italia A, în meciul de la sfârşitul acestei săptămâni.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu