duminică, 9 iunie 2013

România reuşeşte un prim succes la IRB Nations Cup



In prima partida a editiei din acest an a IRB Nations Cup, pe stadionul Arcul de Triumf din Capitala s-au aflat fata in fata Romania si Rusia, doua echipe aflate in lupta directa si in Cupa Europeana a Natiunilor.
Partida de sambata a inceput practic cu Rusia avand un avantaj de 11 puncte, dupa primul sfert de ora disputat, “ursii” reusind doua incercari in acest interval de timp.
Mai intai, aripa Kurashov a patruns prin apararea Stejarilor, era minutul 4, pentru ca in minutul 13 fundasul Kushnarev sa profite de neatentia in defensiva a baietilor nostri care au replicat printr-o lovitura de pedepasa semnata de Vlaicu (3-11).
Au urmat insa momente excelete ale romanilor si in numai doua minute am reusit sa preluam avantajul pe tabela de marcaj.
Mai intai, dupa o presiune exercitata de inaintarea noastra, Carpo l-a gasit foarte bine plasat pe Matei, care cu toata opozitia lui Kushnarev, a marcat primul eseu in contul Stejarilor.
In minutul 23 scorul devenise 17-14 pentru Stejari, Fercu reusind sa scape de placajul lui Kushnarev si dupa o cursa de toata frumusetea sa culce balonul in terenul de tinta al rusilor. Ambele incercari au fost transformate de Vlaicu.
Prima parte a jocului s-a incheiat insa la egalitate (17-17), Kushnarev reusind sa concretizeze o lovitura de pedeapsa.
Partea secunda a inceput in forta pentru Stejari care si-au impins adversarul la limita terenului lor de tinta, iar Macovei a finalizat, reusind a treia incercare in contul nostru.
Vlaicu nu a gresit tinta si a mai adus doua puncte din transformare ducand scorul la 24-17 in favoarea Stejarilor.
In continuare, partida s-a disputat sub semnul echilibrului, initiativa fiind insa tot de partea echipei noastre, puncte reusind sa mai inscrie Kushnarev si Vlaicu, astfel ca, in minutul 70, Romania conducea cu 27-20.
Cu doua minute inainte de final, Vlaicu a stabilit rezultatul partidei, concretizand o lovitura de pedeapsa si astfel Romania s-a impus cu rezultatul de 30-20 (17-17) în fata Rusiei.

* Emerging Italy, lider în IRB Nations Cup după prima etapă

A doua partida a zilei de sambata din cadrul IRB Nations Cup de pe stadionul Arcul de Trimuf din Bucuresti a adus fata in fata pe Emerging Italy si Argentina Jaguars.
Primele zece minute s-au disputat sub semnul echilibrului, echipele studiindu-se reciproc, niciuna nereusind sa ameninte 22-ul celeilalte.
La prima actiune mai consistenta a italienilor, veniti la Bucuresti cu o echipa experimentata, flankerul Ruffolo a gasit bresa in defensiva sud-americanilor si a inscris primul eseu. Transformarea lui Ambrosini a facut ca in minutul 11 Emerging Italy sa treaca in avantaj, scor 7-0.
Argentinienii au redus din diferenta doua minute mai tarziu prin Poet care a concretizat o lovitura de pedepasa, dar imediat Ambrosini a reusit un dropgol.
In minutul 19, flakerul Ruffolo a iesit din nou in evindenta, italinul reusind un rebond si o cursa de aproximativ 45 de metri pentru a finaliza la centru o noua incercare transformata de Ambrosini.
Pana in finalul primei parti Ambrosini s-a mai remarcat o data in fata buturilor asa cum a facut-o si Poet, la pauza Emerging Italy conducand cu 20-6.
Partea secunda a fost saraca in evenimente, Poet a ratat o tentativa de tinta, Ambrosini in schimb a concretizat doua din cele trei lovituri de pedepasa avute iar la final Emerging Italy s-au impus cu rezultatul de 26-6 (20-6) in fata argentinienilor.
In repriza secunda ambele echipe au jucat in inferioritate, Marchetti si Chaparro de la argentiniei respectiv Mc Cann si Van Vuren primind cartonase galbene.
Dupa acest prim succes Emerging Italy conduce in clasament avand un punctaj superior Romaniei, iar in urmatoarea etapa, pe 12 iunie, italienii vor intalni Rusia, in timp ce Argentina Jaguars va da piept cu Romania.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu