marți, 25 iunie 2013

Participare numeroasă la turneul feminin FRT Pro Circuit-Trofeul Municipiului Iaşi


Diana Enache-Buzean la arena CFR Iaşi

* Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat prima listă cu jucătoarele înscrise la turneul internaţional de tenis feminin de la arena CFR Iaşi, programat în perioada 5-14 iulie 2013.

Au acces pe tabloul principal de „32” al probei de simplu un număr de 18 jucătoare, iar în calificările de „48” au fost înscrise 42 jucătoare. Alte şase jucătoare din calificări vor primi wild-carduri din partea clubului organizator CFR Iaşi, cel care are dreptul de a acorda şi două wild-carduri pe tabloul principal de simplu şi alte două la dublu feminin.
Mai este publicată de ITF şi o listă alternativă, cu 136 jucătoare care s-au înscris la turneul de la Iaşi, dar care nu au loc acum nici măcar în calificări, ceea ce demonstrează faptul că Trofeul Municipiului Iaşi organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi FR Tenis, este unul de mare atracţie !
Cu menţiunea că sportivele care se înscriu în turneele ITF pot să se înscrie cu priorităţi de participare de la 1 la 6, cu retragere ulterioară, cifra 1 reprezentând o participare foarte probabilă, iar 6 una mai puţin probabilă, să spunem că italianca Anna Floris (locul 300 WTA, 31 ani) este prima favorită, dar are prioritate de participare doar 6, iar prima de pe tabloul principal cu participare 1 este românca Diana Buzean (ex-Enache, locul 498 WTA, 25 ani), căsătorită recent cu fundaşul stânga al formaţiei de fotbal Gaz Metan Mediaş şi care a mai concurat la arena CFR Iaşi cu foarte bune rezultate şi în 2011, când a câştigat proba de simplu şi dublu, ultima împreună cu olandeza Danielle Harmsen. 
Dacă ne referim totuşi la italianca Anna Floris, să menţionăm că ea are un palmares impresionant în carieră, iar cea mai bună clasare în ierarhia mondială a fost locul 129 WTA, pe 16 august 2010.
În 2013, Anna Floris a concurat la diferite turnee ITF din Elveţia, Italia, Grecia, Franţa şi SUA. Anul acesta, în circuitul ITF, ea a fost finalistă în proba de simplu la turneul de 10.000 dolari de la Heraklion (Grecia), a fost o dată finalistă şi a câştigat de două ori la dublu (împreună cu italianca de 21 ani Martina Karegaro) la două turnee consecutive de 10.000 dolari de la Santa Margherita Di Pula (Italia).
Lista participantelor înscrise pe tabloul principal al turneului de la arena de tenis CFR Iaşi se prezintă astfel:
1. Anna FLORIS (ITA) – locul 300 WTA – prioritate 6;      
2. Viktorija GOLUBIC (SUI) – 325 WTA – 5;        
3. Zuzana LUKNAROVA (SVK)- 402 WTA – 5;   
4. Natalija KOSTIC (SRB) – 427 WTA – 3;             
5. Tamara CUROVIC (SRB) – 441 WTA – 6;         
6. Chantal SKAMLOVA (SVK) – 480 WTA – 3;    
7. Cindy BURGER (NED) – 481 WTA – 4;            
8. Martina KUBICIKOVA (CZE) – 487 WTA – 3;             
9. Diana BUZEAN (ROU) – 498 WTA – 1;             
10. Julia STAMATOVA (BUL) – 523 WTA – 3;     
11. Ana VESELINOVIC (MNE) – 524 WTA – 6;  
12. Xenia KNOLL (SUI) – 530 WTA – 6;   
13. Bianca HÎNCU (ROU) – 544 WTA – 1;             
14. Lisanne VAN RIET (NED) – 547 WTA – 3;      
15. Raluca Elena PLATON (ROU) – 557 WTA – 1;            
16. Carolina PILLOT (ITA) – 560 WTA – 5;           
17. Arabela FERNANDEZ-RABENER (ESP) – 562 WTA – 2;     
18. Petra KREJSOVA (CZE) – 564 WTA – 1.         
Pe primele poziţii de pe tabloul de calificări, dar care ar putea avansa pe tabloul principal după retragerea unor jucătoare, sunt Tereza MALIKOVA (CZE), Alexandra DAMASCHIN (ROU), Vivien JUHASZOVA (SVK), Marie BENOIT (BEL), Elena-Teodora CADAR (ROU), Vladyslava ZANOSIYENKO (UKR), Annalisa BONA (ITA), Olga BROZDA (POL), Hulya ESEN (TUR), Martina CAREGARO (ITA), Chloe PAQUET (FRA), Gaia SANESI (ITA), Francesca PALMIGIANO (ITA), Pia KONIG (AUT), Jasmin STEINHERR (GER), Anastasia VDOVENCO (MDA), Natalia KOLAT (POL), Camelia-Elena HRISTEA (ROU), Josephine BOUALEM (FRA), Sarah-Rebecca SEKULIC (GER), Lisa-Maria MOSER (AUT), Ioana Loredana ROŞCA (ROU) etc.
Pe tabloul de calificări de la Iaşi, pe poziţia 35, se află românca Irina Maria BARA (18 ani, locul 962 WTA), care a câştigat recent trofeul probei de simplu de la turneul ITF de 10.000 dolari de la Centrul Naţional de Tenis de la Bucureşti, acolo unde director de concurs a fost binecunoscuta Florenţa Mihai ! Ea a mai câştigat în 2013 şi proba de dublu din cadrul unui turneu de 10.000 dolari din Antalya (Turcia), alături de Diana Buzean.
Să mai menţionăm că pe lista alternativă, pe poziţia 22, se află inclusă şi ieşeanca Ştefania HRISTOV (18 ani, care s-a pregătit în ultima perioadă la Academia de tenis a lui Gabriel Trifu din SUA), dar ea va ajunge direct pe tabloul principal la simplu şi dublu, după ce va primi un wild-card de participare din partea clubului organizator CFR Iaşi. Se pare că partenera de dublu a Ştefaniei va fi chiar antrenoarea ei de la TC Coreco Iaşi, Carmen ŢIBULEAC.
Să le urăm tuturor mult succes, cu menţiunea că CS CFR Iaşi a primit din partea mai multor personalităţi cuvinte de salut referitoare la cele două turnee de tenis ITF din propria arenă (în perioada 9-18 august este programat şi turneul masculin de 15.000 dolari), cei care sunt alături de tenisul de nivel mondial de la arenele CFR Iaşi fiind Gheorghe Nichita (Primarul Municipiului Iaşi), Cristian Adomniţei (preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi), Romeo Olteanu (Prefectul Judeţului Iaşi), Sorin Iacoban (deputat în Parlamentul României), Ciprian Paraschiv (directorul DJST Iaşi), George Cosac (preşedintele FR Tenis), Florenţa Mihai (antrenor federal la CNT Bucureşti, din cadrul FR Tenis), jucătorii de top mondial Horia Tecău şi Mădălina Gojnea, Florin Dobrea (managerul firmei Rodotex Iaşi) etc.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu