duminică, 9 iunie 2013

Ceferistul Ion Cercel cucereşte Trofeul Municipiului Iaşi la popice


* Timp de două zile, pe 8 şi 9 iunie 2013, arena CFR Iaşi a găzduit Trofeul Municipiului Iaşi la popice, competiţie care s-a încheiat, de fapt, cu triumful sportului popicelor în străvechea capitală a Moldovei.
Lansează Ion Cercel, câştigătorul Trofeului Municipiului Iaşi la popice


După ce sâmbătă a fost programat turul I preliminar al competiţiei, cu participarea a unui număr record de 73 de sportivi amatori şi profesionişti, duminică numărul concurenţilor a crescut la 77, cu participarea a încă patru sportivi amatori la turneul de consolare.
Tot duminică, au fost prezenţi pe pistele de joc, în cadrul turneului final de la cele şapte categorii de concurs, primii patru clasaţi la amatori (cu 20 bile lansate la plin) şi primii opt de la profesionişti (cu 120 bile lansate la plin şi izolat), în urma clasamentelor efectuate la finalul turului I preliminar.
Podiumurile de premiere ale turneului final din cadrul Trofeului Municipiului Iaşi la popice, când toţi lansatorii au luat duminică, 9 iunie, totul de la “zero”, au fost următoarele:
- Masculin (juniori şi seniori, în parteneriat cu echipa de futsal CSMS Iaşi):
1. Ionel Popa - 84 p.d.;
2. Alexandru Balan – 73 p.d.;
3. Marius Chiriac – 68 p.d.
- Masculin (seniori, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România – Filiala Iaşi):
1. Ioan Popa – 114 p.d.;
2. Dumitru Penciuc jr – 111 p.d.;
3. Emilian Postolache – 108 p.d.;
- Masculin (veterani - seniori peste 50 ani):
1. Ioan Dăscălescu – 116 p.d.;
2. Aurel Roiu – 115 p.d.
3. Florin Dăscălescu – 110 p.d.;
- Feminin (senioare, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România – Filiala Iaşi):
1. Daniela Şoldan – 121 p.d.;
2. Mihaela Munteanu – 105 p.d.;
3. Mariana Zlăvog (care şi-a aniversat duminică şi ziua de naştere) – 93 p.d.
- Cupa Prieteniei (pentru sportivi amatori din România, Rep. Moldova şi Ucraina, în parteneriat cu Uniunea Ucrainienilor din România – Filiala Iaşi):
1. Irina Paiu – 104 p.d.;
2. Nicu Brânzei – 69 p.d.;
3. Sorin Scalschi – 53 p.d.
- Cupa Presei (pentru reprezentanţii mass-media):
1. Lucian Minuţ – 105 p.d.;
2. Lucian Lucescu – 79 p.d.;
3. Dan Teodorescu – 71 p.d.
La secţiunea profesionişti (sportivi legitimaţi la Federaţia Română de Popice-Bowling), pe podium s-au clasat următorii lansatori:
1. Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi – câştigătorul Trofeului Municipiului Iaşi în 2013) – 580 p.d.;
2. Florin Opincă (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 561 p.d.;
3. Paul Rohotin (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 555 p.d.;
Sub podiumul de premiere s-au clasat:
4. Marius Manea (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 545 p.d.;
5-6. Alexandru Petrariu şi Bogdan Tudorie (ambii de la CFR Olimpia ACB Iaşi) – 531 p.d.;
7. Iulian Gabriel Cucu (CFR Olimpia ACB Iaşi)– 530 p.d.;
8. Sebastian Biţă (CS Vlădeni Plus) – 494 p.d.
Premierea sportivilor clasaţi pe podium, care au primit medalii şi diplome din partea CS CFR Iaşi, plus Trofeul Municipiului Iaşi la secţiunea profesionişti, a fost efectuată de Dan Teodorescu, Remus Antimirescu, Nicu Brânzei, Sorin Cotlarciuc şi Vasile Ţidularu.
Să mai menţionăm că, în turneul de consolare, au fost înregistrate duminică rezultatele: 1. Vasile Croitoru – 107 p.d.; 2. Lucian Mihalache – 90 p.d.; 3. Vasile Botezatu – 83 p.d.; 4. Iulian Bejan – 38 p.d.
Au mai fost acordate şi două diplome de excelenţă celui mai tânăr concurent – Maya Băianu (6 ani) şi celui mai vârstnic lansator – Vasile Croitoru (70 ani).
În final, antrenorul echipei de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, Remus Antimirescu, ne-a declarat: “După ce echipa noastră a cucerit anul acesta titlurile naţionale la juniori şi seniori şi Cupa României prin Paul Rohotin, iată că tot un sportiv de-al nostru, Ion Cercel, a câştigat şi Trofeul Municipiului Iaşi la popice, într-un concurs cu o participare numeroasă şi selectă. Ne bucură faptul că mulţi sportivi amatori doresc să practice popicele şi în urma rezultatelor din ultima vreme putem spune că Iaşul a devenit capitala popicelor din România. Mai ales că, doi dintre sportivii noştri, Paul Rohotin şi Ion Cercel au cucerit recent, cu echipa României, şi medaliile de bronz ale Campionatului Mondial de popice din Ungaria. Acolo unde, Paul Rohotin a reuşit, cu un fantastic rezultat de 717 popice doborâte, cea mai bună performanţă a competiţiei, un nou record al României şi a doua performanţă mondială din toate timpurile ! Ne propunem ca în toamnă, mai precis în luna octombrie, la Apatin, în Serbia, să obţinem un loc cât mai sus în Cupa Mondială şi să ajungem astfel în Liga Campionilor, pentru a aduce din nou meciuri de Champions League la arena de popice CFR Iaşi”.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu