joi, 6 iunie 2013

Ieşeanca Daniela Şoldan, dublă medaliată la Campionatele Europene de popice pentru nevăzători


Daniela Şoldan
La Apatin, în Serbia, s-au desfăşurat recent Europenele de popice pentru sportivii nevăzători şi cu deficienţe de vedere, acolo unde echipa României a fost alcătuită din nouă sportivi, printre ei fiind şi ieşeanca Daniela Şoldan, pregătită la ANR – Filiala Iaşi de către fosta handbalistă a echipei TEROM Iaşi, Rădiţa Oneţ-Apostol, o mână de ajutor dând în acest caz şi popicarul ceferist ieşean Costică Ciurdea.
Într-o întrecere la care au fost prezente 21 de ţări europene, delegaţia României a cucerit o medalie de argint şi cinci medalii de bronz, după cum a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Nevăzătorilor, Tudorel Tupiluşi, care a condus delegaţia României la Apatin.
Pe echipe, România a cucerit bronzul la fete (cu ieşeanca Daniela Şoldan printre competitoare), dar şi la băieţi, iar în întrecerile individuale Ördög Levente, din Târgu Mureş, a obţinut medalie de argint la individual şi pe cea de bronz la individual compus, Claudia Boandă, tot din Târgu Mureş, a cucerit medalia de bronz la individual compus, Daniela Şoldan, din Iaşi, a obţinut bronzul la individual compus.
De menţionat că, în perioada 11-20 iunie, România va participa cu şase sportivi la Campionatul Mondial de şah pentru nevăzători, care va avea loc la Zaragoza (Spania). România va face deplasarea cu o echipă formată din şase şahişti nevăzători, cărora li se va alătura Sorin Lepădatu, director sportiv în cadrul ANR. Tudorel Tupiluşi va fi prezent în Spania într-o dublă calitate: de conducător al delegaţiei şi de membru al echipei de şah.
DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu