luni, 17 iunie 2013

România triumfă în turneul “IRB Nations Cup” de la Bucureşti



* În partida vedetă a ultimei zile a competiţiei găzduită de Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, România a învins Emerging Italy cu scorul de 26-13 (13-13) şi a cucerit pentru a doua oară consecutiv trofeul pus în joc la IRB Nations Cup - ediţia 2013 la rugby.

Duminica seara, Romania a inceput partida crispat si primele oportunitati de a marca le-au avut italienii. Acestia au ratat o lovitura de pedeapsa prin Ambrosini in minutul 6, pentru ca in minutul 18 uvertura azzurrilor sa deschida scorul tot dintr-o penalitate (0-3).
Cinci minute mai tarziu Stejarii, dupa ce i-au impins pe italieni in propriul 22, au obtinut o lovitura de pedeapsa pe care Fercu a jucat-o inteligent la mana si a surprins apararea azzurrilor marcand prima incercare a partidei. Vlaicu nu a avut probleme in a transforma eseul si a mai aduce doua puncte, Romania trecand in avantaj (7-3).
In minutul 26 am beneficiat de o noua lovitura de pedeapsa, de aceasta data s-a ales tentativa de tinta si tot Vlaicu a marit diferenta pe tabela de marcaj, la scorul de 10-3.
Replica italienilor a venit repede si dupa numai doua minute acestia au reusit sa restabileasca egalitatea prin Pratichetti. Jucatorul italian a  marcat un eseu dupa ce a scapat de placajele lui Fercu si Ionita, Ambrosini aducand punctele transformarii (10-10).
La pauza a fost egalitate la 13-13, mai intai Ambrosini, iar apoi Vlaicu concretizand cate o lovitura de pedeapsa.

* O repriză de vis pentru “Stejari” !

In partea secunda, Stejarii au inceput in forta si dupa zece minute in care si-au masat adversarii in propria jumatate de teren, Vlaicu ne-a a dus din nou in avantaj, 16-13, dupa o lovitura de pedeapsa.
Pe fondul unui joc echilibrat, dar in care Stejarii au fost mai mereu in jumatatea de teren a adversarilor, pana in minutul 70 nu s-au marcat puncte,  Ambrosini si Vlaicu ratand doua respectiv o tentativa de tinta.
In minutul 71 Vlaicu a marit avansul Stejarilor la 19-13 dupa o lovitura de pedepasa reusita, tot el ratand insa in minutul 73 atunci cand italienii au ramas in inferioritate, Van Vuren primind cartonas galben.
Finalul a fost electrizant si, dupa un mol care i-a impins pe italieni pana in apropierea terenului lor de tinta, Fercu a luat balonul si a marcat a doua incercare in contul Stejarilor.
Vlaicu a transformat din pozitie centrala si Romania s-a impus cu rezultatul de 26-13, cucerind pentru a doua oara consecutiv trofeul IRB Nations Cup.
La finalul jocului, capitanul Stejarilor, Mihai Macovei, a declarat: “Meciul contra selectionatei italiene a fost unul greu, dar tocmai de aceea victoria este si mai frumoasa. Atuurile noastre principale au fost disciplina, tactica si aplicarea unui sistem simplu de joc, care s-a dovedit a fi foarte eficient. Mentinerea in Romania a trofeului IRB Nations Cup nu este decat un pas din planul nostru. Ne dorim sa ajungem la Cupa Mondiala si sa facem acolo o figura frumoasa. E bine ca avem achizitii noi la lot, jucatorii tineri demonstrand ca se pot integra in grup si ca ne putem baza pe ei.”
Antrenorul Lynn Howells a fost si el mandru de evolutia elevilor sai, considerand ca “aceasta este rasplata pentru munca asidua depusa in ultimele saptamani.”

* Argentina Jaguars, locul 3 la IRB Nations Cup 2013

Prima partida a ultimei zile la IRB Nations Cup editia 2013 a opus pe Argentina Jaguars si Rusia, miza fiind evitarea ultimei pozitii in clasamentul final.
Argentina a inceput mai bine partida si in minutul 8 sud-americanii conduceau cu 7-0 dupa ce aripa Villaluenga a gasit bresa in defensiva rusilor. marcand primul eseu transformat de Poet.
Rusii au replicat in minutul 23, atunci cand aripa Kotov a beneficiat de indecizia placajelor jaguarilor si dupa o cursa de 50 de metri a acesta a marcat un eseu care, transformat de Kushnarev, a restabilit egalitatea (7-7).
Pana la pauza insa tot argentinienii au pus puncte pe tabela de marcaj, Estelles marcand a doua incercare a jaguarilor dupa un atac pe treisferturi, transformarea apartinandu-i lui Poet (14-7).
In partea secunda s-a jucat la fel de deschis ca si in prima parte, primii care au marcat puncte fiind rusii prin Kushnarev, care a redus din diferenta concretizand o lovitura de pedeapsa (14-10).
Argentinienii au continuat si ei sa adune puncte iar Bonilla, inlocuitorul lui Poet, a inscris din doua penalitati in minutele 59 si 63, sud-americanii conducand cu rezultatul de 23-10.
Dupa ce Alemano a primit cartonas galben, in minutul 68 rusii au izbutit al doilea lor eseu prin Temnov, dupa un mol de margine. Transformarea i-a apartinut aceluiasi Kushnarev si a facut ca tabela sa indice Argentina Jaguars-Rusia 23-17.
Desi se aflau inca in 14 jucatori, argentinienii au mai lovit o data, Bruno finalizand cu eseu o actiune a sud-americanilor. Transformarea lui Bonilla a fost actiunea care a hotarat rezultatul final, 30-17 in favoarea celor de la Argentina Jaguars.
In urma acestui rezultat in clasamentul final al IRB Nations Cup editia 2013, Argentina Jaguars s-a clasat pe pozitia a treia, in timp ce Rusia pe ultima fara a cunoaste succesul.
Capitanul argentinian, Juan Pablo Estelles, a declarat ca victoria s-a datorat faptului ca “am cautat sa jucam din orice loc al terenului si sa dezvoltam actiunile de atac.”

* Raport la finalul competiţiei

Rezultatele complete ale turneului de rugby de la Bucureşti au fost:
- Etapa I: Romania – Rusia 30-20 şi Argentina Jaguars – Emerging Italy 6-26;
- Etapa a II-a: Romania – Argentina Jaguars 30-8 şi Rusia – Emerging Italy 19-27;
- Etapa a III-a: Argentina Jaguars–Rusia 30-17 şi Romania–Emerging Italy 26-13.
Clasamentul final al competiţiei a fost următorul: 1. România; 2. Italia A (Emerging Italy); 3. Argentina A (Argentina Jaguars); 4. Rusia.
Cu sprijinul IRB, competiţia continuă şi în următorii doi ani, tot la Bucureşti.
Grupaj realizat de DAN TEODORESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu