sâmbătă, 1 iunie 2013

De Ziua Copilului: Dăruieşte din inimă la clubul de dans sportiv Nikons Iaşi !


Cosmin Dorneanu - Andreea Bunduc, de la CS Nikons Iaşi
Din aprilie 1996, dată la care a fost înfiinţat Clubul de Dans Sportiv NIKONS Iaşi şi până astăzi, 1 iunie 2013, gruparea sportivă condusă de prof. Mariana Niculiţă a avut nenumărate recunoaşteri a valorii ei, atât pe plan naţional (campioni şi finalişti la toate categoriile de vârstă şi clase valorice din cadrul competiţiilor naţionale de clasă şi Open organizate de Federaţia de Dans Sportiv din România), cât şi pe plan internaţional (medalii de aur, argint şi bronz) în puternice competiţii din Danemarca, Cehia, Serbia, Rusia, Ucraina, Germania, Polonia, Slovenia, Republica Moldova,  Bulgaria etc.
Anual, clubul ieşean de dans sportiv organizează trei spectacole de mare valoare la Atheneul Tătăraşi sau la Teatrul “Luceafarul”, dar şi la sălile de antrenament din Păcurari şi Nicolina, din cadrul clubului: în decembrie - de Moş Crăciun, de Ziua Mamei pe 8 Martie, şi de Ziua Copilului pe 1 iunie. Totul sub conducerea antrenorilor şi coregrafilor clubului ieşean, Amira Niculiţă, Andreea Răscuţoi şi Ivan Stoian. Astăzi ne-am aflat într-una din sălile de dans sportiv ale clubului NIKONS Iaşi, cea din Nicolina, acolo unde a avut loc o lecţie deschisă în care tinerii dansatori sportivi ai clubului au dat un adevărat recital în faţa celor prezenţi, adică a părinţilor, bunicilor şi a fanilor acestui minunat sport, dansul sportiv !
În afară de ansamblul de dans sportiv al clubului moldav s-au aflat în recital perechile de performeri, Bogdan Talancă Albu – Narcisa Lorena Păduraru, Cosmin Dorneanu – Andreea Bunduc, Răzvan Andrei Mereuţă – Georgiana Gabriela Ambrono, Cezara Samoilă – Flavius Vacaru şi Laura Ananei – Alexandru Livadaru, coordonaţi de antrenoarea Amira Niculiţă.
Astăzi serbăm Ziua Copilului în sala din Nicolina, urmând ca sportivii din Păcurari să fie sărbătoriţi pe scena Atheneului Tătăraşi pe 28 iunie. În sala din Păcurari avem mulţi copii care au avut sau care vor avea exa men pentru clasa a V-a. Pentru ei, dar şi pentru <piticoţi> am amânat serbarea. După ce au servit tortul de 1 iunie, perechile noastre de dansatori sportivi sunt aşteptate acum în Parcul Expoziţiei din Copou. Iar seria evenimentelor continuă: mâine vom avea două spectacole, pe 10 iunie vom dansa la Liceul de Artă Octav Băncilă, pe 14 şi 19 iunie suntem invitaţi să participăm la Festivalul Internaţional al Educaţiei, iar pe 15 şi 16 iunie suntem aşteptaţi la o competiţie internaţională de dans sportiv la Bucureşti”, ne-a declarat antrenoarea Amira Niculiţă, care a mai adăugat: “Bilanţul rezultatelor îl vom face la sfârşit de an. Chiar dacă dificultăţile financiare generale afectează şi activitatea clubului de dans sportiv Nikons, ne descurcăm. După ultima competiţie a sezonului va veni un cantonament de pregătire şi, cu siguranţă, la sfârşit de an vom fi mulţumiţi de realizări !”.     
Lecţia deschisă din sala din Nicolina s-a încheiat cu oferirea unei diplome şi mici cadouri fiecărui dansator sportiv participant, deoarece ea a avut loc în cadrul Campaniei Umanitare “Dăruieşte din inimă”, organizată de Asociaţia Trăieşte cu Inima (preşedinte: Lăcrămioara Ioniţă), în parteneriat cu CS Nikons Iaşi, pentru ajutorarea unei familii cu patru copiii (Lungu Andreea, Andrei, Florinel, Daniela) şi pentru alţi doi copii de la Şcoala Titu Maiorescu, Ioana şi Daniela.

* Medalie de bronz pe plan naţional pentru CS Nikons Iaşi

Nu cu mult timp în urmă, în organizarea Clubului de Dans Sportiv Floris, la Bistriţa a avut loc Campionatul Naţional de Formaţii, unde au participat 356 perechi din toată ţara.
De la CS Nikons Iaşi, perechea Bogdan Talancă Albu – Narcisa Lorena Păduraru s-a clasat pe locul 3 la Open Basic Latino (14-15 ani), reuşind să cucerească medalia de bronz a competiţiei.
Au mai reuşit clasări promiţătoare în ierahiile competiţiei perechile ieşene Cosmin Dorneanu – Andreea Bunduc (locul 8 la Open Basic Standard – 12-13 ani), Andrei Cosmin Badrea – Oana Anton (locul 9 la Clasa E – 12-13 ani) şi Răzvan Andrei Mereuţă – Georgiana Gabriela Ambrono (locul 11 la clasa E – 10-11 ani).
DAN TEODORESCU




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu